Lolland Kommune

Stor interesse for prækvalifikation af rådgivere til Nakskov Bymidtefond

Del

Der er nu fundet de 10 arkitektrådgivere, der skal rådgive private bygningsejere i Nakskov. Målet er, at bygningerne bliver renoveret med respekt for fortiden, så de kommer ind i fremtiden.

26 arkitektvirksomheder har søgt om at blive prækvalificeret. Nakskov Bymidtefond tildeler støtte til renovering i en todelt proces, og de udvalgte arkitektrådgiveres opgave består i første omgang i at bidrage til udfærdigelsen af for-projekter. Det skal ske i samarbejde med de private bygningsejere og med støtte fra Nakskov Bymidtefond.

For-projekterne skal beskrive i faser, hvordan det enkelte hus kan renoveres med respekt for bygningens kulturhistoriske kvaliteter. Når for-projekterne er udarbejdet, kan bygningsejerne vælge at søge Nakskov Bymidtefond om støtte til selve renoveringen, hvor der kan opnås støtte på op til 75 procent af det samlede beløb.

”Vi er meget glade for den store interesse, der har været omkring prækvalifikationen med hele 26 ansøgninger. Det har været en bred interesse fra både mindre og større rådgivningsfirmaer fra hele Danmark og alle med meget relevante kompetencer og erfaring. Det er meget privilegeret at have så mange kompetente ansøgere, og jeg er overbevist om, at alle bygningsejere vil kunne finde en rådgiver, der passer til deres behov,” siger Bjarne Hansen, direktør i Lolland Kommune.

De 10 prækvalificerede arkitektrådgivere er følgende:

  • Lykke & Nielsen Arkitekter
  • Tegnestuen Raadvad
  • Tegnestuen Mejeriet
  • Arkitema Architects
  • Rønnow Arkitekter
  • Friis Andersen Arkitekter
  • H+ Arkitekter
  • E+N Arkitekter
  • Dan-Project
  • A/plan Arkitekter

Nakskov Bymidtefond er en indsats under initiativet Nakskov 2030 og skal være med til at give Nakskov bymidte et bygningsmæssigt løft. Bag initiativet står et partnerskab bestående af Lolland Kommune, A.P. Møller Fonden og Foreningen Realdania. Målet er en langsigtet positiv udvikling i Nakskov, som skal være en levende og attraktiv by for både borgere, besøgende og erhvervsdrivende og en stærk købstad for hele Lolland.

Fakta om Nakskov 2030

Nakskov 2030 gennemføres i et partnerskab bestående af Lolland Kommune, A.P. Møller Fonden og Foreningen Realdania.

Nakskov 2030 er et ambitiøst initiativ, der skal sende Nakskov godt ind i fremtiden. Målet er en langsigtet positiv udvikling i Nakskov, som skal være en levende og attraktiv by for både borgere, besøgende og erhvervsdrivende og en stærk hovedby for hele Lolland. Initiativet bygger på grundige analyser og på udviklings- og investeringsplanen ’Nakskov 2030’, som er vedtaget i Lolland Kommune i 2019.

Nakskov 2030 koncentrerer udviklingen tre steder: I bymidten, på havnen og omkring Hestehoved og fjorden. Her skal en række konkrete projekter tilsammen skabe bedre byrum og nye oplevelser med udgangspunkt i områdets særlige kvaliteter: Den historiske bymidte, den rå industrihavn og den trygge og rolige Nakskov Fjord.

Læs mere på hjemmesiden www.lolland.dk/Nakskov2030 og 

www.facebook.dk/Nakskov2030

Nøgleord

Kontakter

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Fire arkitektfirmaer skal konkurrere om at bidrage til udviklingsplan for Nakskov Havn7.9.2020 13:36:56 CESTPressemeddelelse

Lolland Kommune, Realdania og A.P. Møller Fonden lancerede i april 2020 et samlet initiativ til udvikling af Nakskov. Det skete i forlængelse af udviklings- og investeringsstrategien Nakskov 2030, som kommunen vedtog i 2019. Initiativet har særligt fokus på at styrke tre områder, hvor potentialet for udvikling er størst: havnen, bymidten og Hestehoved. Den samlede projektøkonomi er mindst 150 millioner kr. Fire arkitektfirmaer er nu udvalgt til at deltage i en projektkonkurrence om at bidrage til en samlet udviklingsplan for Nakskov inderhavn.

Ny rådgivningscafé hjælper borgere med psykiske eller sociale udfordringer1.9.2020 11:37:28 CESTPressemeddelelse

Mandag den 7. september slår Lolland Kommune dørene op for et nyt rådgivnings- og vejledningstilbud til alle borgere mellem 18 og 65 år, som oplever psykiske og/eller sociale udfordringer. Rådgivningscaféen er fysisk placeret på bibliotekerne i Maribo og Nakskov. Her kan man henvende sig anonymt og blandt andet få hjælp til budgetplanlægning, til at forstå post fra det offentlige og til at skabe overblik over hverdagen. Pårørende er også velkomne til at benytte sig af Rådgivningscaféen.

National Flagdag for veteraner i Lolland Kommune28.8.2020 06:10:00 CESTPressemeddelelse

For sjette år i træk hylder Lolland Kommune og de lollandske soldaterforeninger nuværende og tidligere udsendte og deres pårørende 5. september. Alle er velkomne til at deltage i den officielle højtidelighed ved Veteranstenen foran stationen i Nakskov fra kl. 11.00 til 11.30 og i den efterfølgende kirkelige højtidelig i Sankt Nikolai Kirke fra kl. 12.00 til 12.45. Dagen rundes af med en lukket reception for kommunens veteraner i Toldboden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum