Danske BOLIGadvokater

Stor frustration blandt køberne i et travlt boligmarked

Del

Den vilde udvikling på boligmarkedet har udviklet sig til en frustrerende kamp for flere boligkøbere, der føler sig forbigået og fuppet af ejendomsmægleren. Den store efterspørgsel på få udbudte boliger har skabt en situation, hvor køber ofte trækker det korteste strå i forhandlingssituationen. Danske BOLIGadvokater anbefaler advokatforbehold.

I år har flere boliger end nogensinde før i løbet af de seneste 30 år skiftet hænder. Med hele 17.725 bolighandler på årets første tre måneder må boligmarkedet siges at være brandvarmt.

’’De seneste måneder er niveauet faldet en smule. Der hersker dog ingen tvivl om, at det stadig går rigtig stærkt ude på de lokale ejendomsmæglerkontorer’’, udtaler Niels Erlandsen, formand for Danske BOLIGadvokater.

Udvikling på markedet har vist som sig en frustrerende kamp for flere boligkøbere, der føler sig forbigået og fuppet af ejendomsmægleren. Med kun få udbudte boliger bliver det ofte køberen, der trækker det korteste strå i forhandlingssituationen.

’’Mange boligkøbere tror, at handlen er i hus, når de har underskrevet købsaftalen, men sådan er det ikke. Handlen er først bindende, når sælger også har sat sin underskrift. Så længe sælger ikke har skrevet under, er vedkommende i sin fulde ret til at sælge til andre, der kommer med et højere eller bedre bud. Det gør med rette boligkøberne frustrerede, særligt nu hvor den rette bolig ikke hænger på træerne’’, forklarer Niels Erlandsen, formand for Danske BOLIGadvokater.

Med de mange potentielle købere stående i kø arbejder ejendomsmæglerne hurtigt. Der lægges pres på køberne for at slå til her og nu, og flere føler sig nødsaget til at underskrive købsaftalen, inden handlen glipper. Men når først købsaftalen er underskrevet af begge parter, så er aftalen bindende og så er det dyrt at fortryde, advarer Niels Erlandsen.

Det koster 1% af købesummen, hvis man som køber ønsker at bruge sin fortrydelsesret indenfor tidsfristen på seks hverdage. Det er dyre lærepenge og når fristen er udløbet, så hænger man på boligkøbet.

Danske BOLIGadvokater påpeger, at man som boligkøber altid bør få tilføjet et advokatforbehold til købsaftalen. Med et advokatforbehold kan man komme gratis ud af handlen igen, hvis man i samråd med sin BOLIGadvokat finder ud af, at der er knyttet forhold til boligkøbet, som betyder, at man alligevel ikke ønsker at købe.


Læs mere om advokatforbeholdet her:

www.danskeboligadvokater.dk

Kontakter

Billeder

Information om Danske BOLIGadvokater

Danske BOLIGadvokater
Danske BOLIGadvokater
Vesterbrogade 32
1620 København V

7020 9790https://www.danskeboligadvokater.dk/

Danske BOLIGadvokater er en sammenslutning af advokater med speciale i boligrådgivning. De har som de eneste fået branchens blå stempel som BOLIGadvokater, fordi de udelukkende arbejder efter de etiske regler for køb og salg af fast ejendom, der er aftalt mellem Advokatsamfundet og Forbrugerrådet.

Det betyder bl.a., at en dansk BOLIGadvokat yder uafhængig rådgivning og ikke må repræsentere sælger og køber i samme handel. Og det betyder også, at Danske BOLIGadvokater ikke har alliancer med andre aktører i branchen som fx banker, realkreditinstitutter, forsikringsselskaber m.v. Alle medlemmerne af Danske BOLIGadvokater har et certifikat i bolighandel.

Danske BOLIGadvokater er repræsenteret i følgegrupperne for hhv. huseftersyn og tinglysning.

Foreningen blev stiftet i år 2000 og har i dag godt 140 medlemmer fordelt over hele landet. 

Følg pressemeddelelser fra Danske BOLIGadvokater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske BOLIGadvokater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum