DI - Dansk Byggeri

Stilladsfirma etablerer akademi

Del

Stilladsvirksomheden Brunsgaard tager nu skeen i egen hånd og ansporer sit fremtidige personale på eget akademi. Der er brug for mange flere dygtige stilladsmontører, mener man i virksomheden, hvor man ser en god forretning i at tage hånd om uddannelserne. Stilladssektionen i DI hilser initiativet velkommen

Foto: Brunsgaard A/S
Foto: Brunsgaard A/S

For at rekruttere og fastholde de bedste kommende stilladsmontører har stilladsvirksomheden Brunsgaard nu udviklet ”Brunsgaard Akademi”. Med Akademiet håber virksomheden at gøre vejen ind i stilladsbranchen mere overskuelig for unge uerfarne uddannelsessøgende.

- Det er krævende at være stilladsmontør. Det er fagligt kompliceret og både arbejdsmiljømæssigt og ergonomisk er der mange ting at lære. I Brunsgaard vægter vi uddannelse, og bruger det samtidig som en vej til at engagere og fastholde nye medarbejdere, siger Mathias Kløjgård Jensen, der er arbejdsmiljørådgiver i Brunsgaard.

Han forklarer, at det for mange unge kan være overvældende at komme rundt med de forskellige montører på forskellige byggepladser:

- Med Brunsgaard Akademi bliver medarbejdere fra første dag tilknyttet en erfaren læremester, der forud for oplæringsforløbet har været igennem et mentorforløb. Med en fast kontaktperson ved den nye medarbejder, hvem han eller hun kan spørge, og hvad man kan forvente de første måneder af sin ansættelse.

Når man så starter på selve stilladsmontøruddannelsen, bliver man tilknyttet de montører, der arbejder med de forskellige områder i uddannelsen – eksempelvis rør og koblinger eller systemstillads.

- Men ens læremester følger en hele vejen og vil være med til løbende at evaluere forkøbet.

Opbakning til akademiet
Brunsgaard har 20 udlærte stilladsmontører, og akademiet bakkes op af de erfarne montører.

- Det er lige så meget de ansattes projekt. Det er jo de nuværende montører, der skal arbejde sammen med dem, vi får uddannet. Akademiet skal være med til at fastholde de dygtige montører, og så er det en god måde at få sendt virksomhedens kultur og DNA med videre, pointerer Mathias Kløjgård Jensen.

Brunsgaard håber på, at virksomheden i 2023 har 10 nyuddannede stilladsmontører, der også har kørt akademiet igennem.

- Generelt vil vi gerne op på 40 fastansatte montører i virksomheden, så vi kan opfylde vores kunders efterspørgsel. Så det handler også om at lave en god forretning. Akademiet er en investering, fx i kurser for de kommende læremestre, og de penge vil være givet godt ud. Det er jo også en stor udgift at tabe de unge undervejs, og det vil akademiet være med til at modarbejde, siger Mathias Kløjgård Jensen.

Stilladssektionen roser initiativet
Rekruttering og frafald på uddannelsen skaber bekymring i Stilladssektionen i DI Dansk Byggeri. Formand for Stilladssektionen, Kurt Bo Jensen, er stærkt optaget af, at branchen får taget fat om de dårligdomme, som stadig kendetegner dele af branchen i forhold til omdømme og seriøsiteten på uddannelsesområdet.

- Jeg tror Brunsgaard har fat i noget rigtigt. Vi skal selv skabe større respekt om uddannelsen og forståelse for, at stilladsmontage er et spændende og udfordrende arbejde, der kræver særlige kompetencer. Og branchen vil i de kommende år få del i en spændende udvikling i hele byggeriet, som vi alle, på skolerne, i virksomhederne og blandt kolleger, må være med til at skabe rammerne for. Vi har selv ansvar for at nedbringe frafaldet, og for at lede de unge ind i branchen på den bedst mulige måde, understreger Kurt Bo Jensen.

Kontakter

Direktør Kurt Bo Jensen, fmd. Stilladssektionen i DI Dansk Byggeri, telefon 2858 9400
Sektionskonsulent Henrik Stig Sørensen, DI Dansk Byggeri, telefon 2974 3294

Billeder

Foto: Brunsgaard A/S
Foto: Brunsgaard A/S
Download
Foto: Brunsgaard A/S.
Foto: Brunsgaard A/S.
Download

Information om DI - Dansk Byggeri

DI - Dansk Byggeri
DI - Dansk Byggeri
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://www.danskbeton.dk

Om DI Dansk Byggeri:

DI Dansk Byggeri er et branchefællesskab for 6.300 virksomheder inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Medlemsvirksomhederne beskæftiger 73.000 medarbejdere og omfatter såvel udførende virksomheder som materialeleverandører.

 Læs mere: www.danskindustri.dk/brancher/di-dansk-byggeri/

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Byggeri