Dansk ByggeriDansk Byggeri

Stærke kvinder hædrer kvinder

Del

Fire markante kvinder kaster nu kræfterne i at hædre personer, som gør en forskel for kvinder i bygge- og anlægsbranchen.

Nina Groes, Christine Antorini, Helle Johannessen og Christina Hvid mødes alle i den nærmeste fremtid. Sammen skal de afgøre, hvem der som den første skal modtage Arkils Hæderspris, når den uddeleles på DM i Skills fredag den 5. april. Alle fire kvinder har nemlig takket ja til det frivillige arbejde som medlem af priskomitéen for den nystiftede hæderspris, der har til formål at hædre personer og organisationer, som gør en særlig indsats for at tiltrække kvinder til bygge- og anlægsbranchen.

Ud over rampen

- Jeg er meget glad og også meget beæret over, at fire så kompetente, vidende og handlekraftige kvinder har valgt at sige ja tak til arbejdet i priskomitéen for Arkils Hæderspris. Formålet med prisen er netop at skabe fokus på, og debat om, hvordan vi får gjort bygge- og anlægsbranchen mere attraktiv for kvinder, og med den priskomité er jeg ikke i tvivl om, at vi kommer ud over rampen. Det er fire erfarne kvinder med brede netværk, klare holdninger og mod til at stå frem. Samtidig er det fire kvinder med meget forskellige baggrunde, så vi kan få mange vinkler ind i arbejdet, siger Jesper Arkil, administrerende direktør i entreprenørkoncernen Arkil, der står bag Arkils Hæderspris.

Præsentation af medlemmerne

Nina Groes

Nina Groes har gennem mange år været en stærk stemme i ligestillingsdebatten. Hun tidligere direktør for Kvinfo og i dag direktør for organisationen Divérs, som arbejder for at skabe større diversitet på både arbejdsmarkedet og uddannelsesområdet. Samtidig er Nina Groes en af initiativtagerne til projektet BOSS Ladies, der skal få flere unge kvinder til at vælge håndværksfagene til.

- Vi står med en branche, der med kun ni procent kvinder oplever et kæmpe talenttab. Men samtidig er det stærkt, at branchen selv har erkendt, at den står med et problem, som skal løses, og Arkils Hæderspris er et virkelig godt initiativ, som jeg gerne vil være med til at støtte. Vi skal have hædret de stærke talenter, som er derude, og som vi ikke har været gode nok til at spotte – og vi skal sætte fokus på de organisationer, som går foran, når det gælder kvinder i byggebranchen.

Christine Antorini

Christine Antorini er tidligere undervisningsminister og i dag direktør for Novo Nordisk Fondens LIFE-læringscenter. Her lærer elever at eksperimentere med naturfag for at løse virkelige problemer. Som undervisningsminister stod Christine Antorini blandt andet bag erhvervsuddannelsesreformen, der havde til formål at øge søgningen til og give flere uddannelsesmuligheder med en erhvervsuddannelse.

- Jeg synes, det er virkelig positivt, at branchen selv tager ansvar og gerne vil gøre noget ved den skæve kønsfordeling. Vi har både brug for, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse, og ikke mindst at flere unge kvinder også har lyst til at vælge håndværksfagene blandt andet inden for bygge- og anlæg. Med hædersprisen får Arkil sat fokus på de positive historier som inspiration til andre. Det handler ikke blot om at hædre personer, der gør en indsats, men også om at få skabt en samtale på uddannelserne og i virksomhederne om, hvad der skal til for, at kvinderne vælger byggebranchen til.

Helle Johannessen

Helle Johannessen, malermester for malerfirmaet Eskildsen A/S, startede på maleruddannelsen i 1991 og har siden taget hele turen op ad karrierestigen til mester. Malerbranchen er traditionelt det byggefag, der tiltrækker flest kvinder, men i mesterstillingen er de stadig et særsyn, og Helle Johannessen vil gerne have flere kolleger, både i sin egen branche og på byggepladsen generelt.

- Det giver et bedre arbejdsmiljø, og ofte også bedre resultater, når kønnene er blandet. Jeg har også gået i situationer, hvor vi kun var kvindelige malere, og så mangler vi faktisk nogle mænd. Vi skal helt klart have nedbrudt fordommene om, at byggebranchen er tungt arbejde, og at skurvognsjargonen er hård. Meget har altså ændret sig, siden jeg startede, og jeg glæder mig utroligt meget til at være med til at sætte fokus på alt det positive, der er ved at være kvinde i byggebranchen.

Christina Hvid

Christina Hvid er netop tiltrådt som administrerende direktør for Molio – Byggeriets Videnscenter og har en karriere med tunge topposter bag sig, blandt andet som administrerende direktør for Rejseplanen A/S og administrerende direktør for Danske Slagterier. Der har som regel været langt mellem de kvindelige kolleger i hendes arbejdsliv, og med en ny toppost i byggebranchen er det for Christina Hvid igen en meget aktuel problemstilling.

- Når vi kun har ni procent kvinder i byggebranchen, er det jo næsten 50 procent af befolkningen og talentmassen, vi ikke har i spil. Så der ligger et kæmpe potentiale, vi skal have udnyttet. Og det handler ikke kun om hænder og køn, men også om, at al forskning på området viser, at bredt sammensatte grupper producerer bedre resultater end homogene grupper. Arkils Hæderspris er et vigtigt initiativ i den rigtige retning, for det rykker noget at måle på tingene og at fejre og hædre dem som gør det godt. Med prisen her måler vi på, hvad der skal til for at tiltrække flere kvinder til branchen og vi breder de gode historier ud – det tror jeg betyder noget.

Kontakter

Vibeke Lund Arkil, va@aptum-ink.dk, telefon: 23 24 88 82

Billeder

Christine Antorini
Christine Antorini
Download
Download
Helle Johannessen
Helle Johannessen
Download
Nina Groes
Nina Groes
Download

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Udsigt til renovering af næsten 7.000 almene boliger i Østjylland28.5.2020 05:00:00 CESTPressemeddelelse

Lejerne i 6.917 almene lejligheder og rækkehuse i Østjylland kan se frem til, at deres bolig bliver renoveret inden for få år. Det viser en opgørelse, som Dansk Byggeri har lavet på baggrund af tal fra Landsbyggefonden. Aarhus løber med de fleste renoveringer, mens de dyreste renoveringer sker i Randers. Men der er også reparationer og vedligehold i sigte for lejere i Favrskov, Hedensted, Horsens, Norddjurs, Odder, Silkeborg, Skanderborg og Syddjurs.

Udsigt til renovering af næsten 8.500 almene boliger i Nordjylland28.5.2020 05:00:00 CESTPressemeddelelse

Lejerne i 8.474 almene lejligheder og rækkehuse i Nordjylland kan se frem til, at deres bolig bliver renoveret inden for få år. Det viser en opgørelse, som Dansk Byggeri har lavet på baggrund af tal fra Landsbyggefonden. Aalborg løber med de fleste og dyreste renoveringer. Men der er også reparationer og vedligehold i sigte for lejere i Brønderslev, Frederikshavn, Hjørring, Mariagerfjord, Morsø og Vesthimmerland.

Udsigt til renovering af over 6.800 almene boliger i Sydjylland28.5.2020 05:00:00 CESTPressemeddelelse

Lejerne i 6.833 almene lejligheder og rækkehuse i Sydjylland kan se frem til, at deres bolig bliver renoveret inden for få år. Det viser en opgørelse, som Dansk Byggeri har lavet på baggrund af tal fra Landsbyggefonden. Esbjerg løber med de fleste renoveringer, mens de dyreste renoveringer sker i Vejen. Men der er også reparationer og vedligehold i sigte for lejere i Billund, Fredericia, Kolding, Sønderborg, Tønder, Varde, Vejle, Aabenraa og på Fanø.

Udsigt til renovering af op mod 4.000 almene boliger i midt- og vestjyske kommuner28.5.2020 05:00:00 CESTPressemeddelelse

Lejerne i 3.926 almene lejligheder og rækkehuse i Midt- og Vestjylland kan se frem til, at deres bolig bliver renoveret inden for få år. Det viser en opgørelse, som Dansk Byggeri har lavet på baggrund af tal fra Landsbyggefonden. Herning løber med de fleste og dyreste renoveringer. Men der er også reparationer og vedligehold i sigte for lejere almene boliger i Viborg, Skive, Holstebro, Ikast-Brande og Ringkøbing-Skjern.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum