Lolland Kommune

Sprogskolen Lolland åbner dørene for flere kursister

Del

Fra første juli får flere udenlandske tilflyttere mulighed for at få betalt danskundervisning. Hidtil har udenlandske tilflyttere, som har opholdt sig i Danmark i mindre end fem år, og som vil lære eller forbedre deres danske selv skulle betale. Det bliver gratis fra 1. juli.

Flere får mulighed for betalt danskundervisning på Lolland Sprogskole fra 1. juli.
Flere får mulighed for betalt danskundervisning på Lolland Sprogskole fra 1. juli.

Det er arbejdstagere, studerende m.v. (de såkaldte S-kursister), der pr. 1. juli ikke længere selv skal betale for undervisningen. I Lolland Kommune er det Lolland Sprogskole, der står for undervisningen, der finder sted i både Nakskov og i Maribo. Sprogskolen håber, at udvidelsen af tilbuddet vil få flere med udenlandsk baggrund til at kaste sig over dansk – som kan være svært, men også er umådeligt vigtigt for at falde godt til.

”Når du lærer dansk, bliver meget en hel del lettere. Det bliver nemmere at få et job, og det bliver lettere at tale med dine kollegaer. Du får nemmere ved at begår dig i hverdagen – i supermarkedet, i foreningslivet – kort sagt overalt. På Lolland har vi altid været orienteret mod omverdenen, og som udlænding falder man hurtigt godt til, og den bedste hjælp, du kan give dig selv i den forbindelse er at kaste dig over det danske sprog”, siger Christina Adamsson, der er afdelingsleder på Lolland Sprogskole.

Med de udvidede muligheder for gratis danskundervisning, er det håbet, at endnu flere finder vej til Lolland Sprogskole, som tilbyder mange forskellige muligheder for at forbedre ens danskkundskaber, og hvor man også får indsigt i det danske samfund og kultur.

Det er lige fra tilbud til dem, der aldrig har gået i skole, til dem der har lang uddannelse med til Danmark. Lige fra "hverdagsdansk" til kurser, der udbydes i samarbejde med lokale virksomheder, og lige fra dagsforløb til aftenundervisning, så det er muligt at finde forløb, som passer til alle. 

Interesserede kan læse mere på www.lolland.dk/newonlolland, som er Lolland Kommunes engelsksprogede hjemmeside, der skal hjælpe udenlandske tilflyttere til at blive en del af det lollandske samfund. Sprogskolen opfordrer også alle dansksprogede til at dele informationerne med deres udenlandske kolleger, naboer og bekendte, så nyheden om det udvidede tilbud kan nå så langt ud som muligt. 

Foruden New on Lolland er man også velkommen til at kontakte sprogskolen og høre mere. Det kan gøres på sprogskole@lolland.dk og telefon 54 67 73 03.

Nøgleord

Kontakter

Christina Adamsson
Afdelingsleder på Lolland Sprogskole
24 99 16 96

Billeder

Flere får mulighed for betalt danskundervisning på Lolland Sprogskole fra 1. juli.
Flere får mulighed for betalt danskundervisning på Lolland Sprogskole fra 1. juli.
Download

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Fire arkitektfirmaer skal konkurrere om at bidrage til udviklingsplan for Nakskov Havn7.9.2020 13:36:56 CESTPressemeddelelse

Lolland Kommune, Realdania og A.P. Møller Fonden lancerede i april 2020 et samlet initiativ til udvikling af Nakskov. Det skete i forlængelse af udviklings- og investeringsstrategien Nakskov 2030, som kommunen vedtog i 2019. Initiativet har særligt fokus på at styrke tre områder, hvor potentialet for udvikling er størst: havnen, bymidten og Hestehoved. Den samlede projektøkonomi er mindst 150 millioner kr. Fire arkitektfirmaer er nu udvalgt til at deltage i en projektkonkurrence om at bidrage til en samlet udviklingsplan for Nakskov inderhavn.

Ny rådgivningscafé hjælper borgere med psykiske eller sociale udfordringer1.9.2020 11:37:28 CESTPressemeddelelse

Mandag den 7. september slår Lolland Kommune dørene op for et nyt rådgivnings- og vejledningstilbud til alle borgere mellem 18 og 65 år, som oplever psykiske og/eller sociale udfordringer. Rådgivningscaféen er fysisk placeret på bibliotekerne i Maribo og Nakskov. Her kan man henvende sig anonymt og blandt andet få hjælp til budgetplanlægning, til at forstå post fra det offentlige og til at skabe overblik over hverdagen. Pårørende er også velkomne til at benytte sig af Rådgivningscaféen.

National Flagdag for veteraner i Lolland Kommune28.8.2020 06:10:00 CESTPressemeddelelse

For sjette år i træk hylder Lolland Kommune og de lollandske soldaterforeninger nuværende og tidligere udsendte og deres pårørende 5. september. Alle er velkomne til at deltage i den officielle højtidelighed ved Veteranstenen foran stationen i Nakskov fra kl. 11.00 til 11.30 og i den efterfølgende kirkelige højtidelig i Sankt Nikolai Kirke fra kl. 12.00 til 12.45. Dagen rundes af med en lukket reception for kommunens veteraner i Toldboden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum