Spansk tortilla med tomatpesto og friterede løg: Nanna vinder DM i overskudsretter

Med duften af flamberede bananer og tomatpesto, god energi og tre finalister i topform blev der onsdag aften afholdt DM i overskudsretter - med madspild som det helt store omdrejningspunkt.
Under åben himmel i Storms Pakhus i Odense dystede tre hverdagskokke om at kreere den mest kreative ret baseret på overskudsvarer. Det er tredje år i træk, at Too Good To Go og Lidl afholder arrangementet.
Finalisterne var Pernille Redderfra Odense, Nanna Buch Pedersen fra Aarhus og Niklas Leonardo fra Skanderborg, og vinderen blev højskolelærer Nanna Buch Pedersen, der lavede spansk tortilla med tomatpesto, friterede løg og grønt. Hun var både glad og stolt over at kunne tage fra Storms Pakhus med den nye titel som danmarksmester i overskudsretter:
“Jeg havde slet ikke regnet med, at jeg ville vinde, for jeg var oppe imod nogle rigtig dygtige konkurrenter. Jeg har uden tvivl fået meget mere mod på at inspirere andre til, hvordan man kan mindske madspild, og nu hvor jeg har vundet et års forbrug af Too Good To Go, så bliver der endnu mere mulighed for det.”
Rub og stub blev spist op
Anders Lund Madsen tog finalister, dommere og publikum kærligt og kyndigt gennem aftenens program, som blandt andet bød på en madspildsquiz. Sideløbende var de tre finalister i køkkenet, og her havde årets dommerpanel bestående af håndboldlandstræner Nikolaj Jacobsen, influencer Julie-Elsebeth og kagenørd og influencer Jasmin Gabay mulighed for at gå rundt og se til, hvordan overskudsretterne tog form, og de var meget imponerede.
“Alle finalisterne har lavet nogle meget lækre retter. Vi har spist alt op, og man kan mærke, at der virkelig er tænkt over ingredienser og råvarer. Der er blevet brugt mange af de råvarer, som ofte havner i danskernes skraldespande,” fortæller Jasmin Gabay.
Vinderen af Danmarks bedste overskudsret blev som nævnt Nanna Buch Pedersen, og hendes ret fik stor ros af dommerpanelet, og Julie-Elsebeth uddyber:
“Alle retterne smagte fantastisk. Nannas spanske tortillas var bare lige det bedre, for hun havde i den grad formået at smage retten til. Hun havde også brugt både ost og tomater i flere elementer i retten, hvilket passer perfekt i hele vores tankegang om at mindske madspild. Det viser et stort overskud i en overskudsret.”
Udover titlen kunne Nanna også tage fra arrangementet med et gavekort på 10.000 kroner til Lidl og et års forbrug af Too Good To Go.
Sådan laver du Nannas spanske tortillas:
- 8 æg (tip: Du kan lave flyde-testen for at teste, om æggene er for gamle)
- 400 g økologiske kartofler
- ½ løg
- 2 spsk rapsolie
- 30 g revet parmesan
- Flagesalt
- Friskkværnet peber
Det skal du bruge til tomatpesto:
- 300 g cherrytomater
- 2 fed hvidløg
- 50 g ristede solsikkekerner
- 50 g revet parmesan
- 2 dl rapsolie
- Saften fra ½ citron
Det skal du bruge til de friterede løg:
- ½ løg
- 1 æg
- Rasp
- Rapsolie
- Flagesalt
Servering:
- Grønt - feldsalat, hjertesalat el. lign.
- Friske cherrytomater
Sådan gør du:
Halvér tomaterne og bag dem i ovnen i 30 minutter på 170 grader varmluft på en bageplade med lidt rapsolie.
Skær et halvt løg i ringe og kom dem over i en skål med vand. Kom godt med olie i en pande og varm ved jævn varme. Når olien begynder at syde, kommes løgene over i en sigte. Herefter dyppes løgene i pisket æg og derefter rasp. Løgene friteres i tre portioner. Når de er gyldne og sprøde, lægges de over på en tallerken med køkkenrulle og drysses med flagesalt.
Skær kartoflerne i små tern og hak løget fint. Kom herefter rapsolie på panden og svits løgene i et par minutter. Tilsæt derefter kartoflerne. Lad det stege i ca. 5 minutter, mens du jævnligt rører rundt.
Pisk æg, parmesan, salt og peber sammen i en skål. Fordel det på panden og lad pandekagen stege i ca. 20 minutter ved lav varme med låg på.
Tag tomaterne ud af ovnen og lad dem afkøle i et par minutter. Blend alle ingredienserne til tomatpestoen sammen, indtil du får en ensartet masse.
Vend forsigtigt æggekagen over på en tallerken og anret med tomatpesto, grønt, friterede løg og cherrytomater.
Nøgleord
Kontakter
Thomas SejersenPresseansvarlig - Lidl
Tlf:76 35 00 10presse@lidl.dkBilleder




Information om Lidl Danmark
I Lidl Danmark står vi for den bedste kvalitet til den bedste pris. Som ansvarlig dagligvarekæde koncentrerer vi os om det væsentlige. Gennem et tillidsfuldt samarbejde med vores partnere garanterer vi et velgennemtænkt vareudbud til den bedste pris.Som kunde i Lidl kan du trygt regne med, at vores produkter er friske og af god kvalitet. Vores medarbejdere arbejder hver dag for, at vores kunder nemt og enkelt kan købe ind i vores 164 danske butikker. Vi arbejder hver dag som aktiv samfundsaktør på at skabe målbar værdi, der rækker ud over Lidls egen forretning.
Du er altid velkommen til at skrive til os på presse@lidl.dk.
Følg pressemeddelelser fra Lidl Danmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Lidl Danmark
Lidl får Folkesundhedsprisen 202516.9.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Med prisen skriver Lidl historie, da dagligvarekæden er den første kommercielle aktør, der modtager Folkesundhedsprisen nogensinde. En pris, der er blevet uddelt siden 2004 af Dansk Selskab for Folkesundhed. I begrundelsen står, at prisen er en anerkendelse af Lidls omfattende og målrettede arbejde for at fremme folkesundheden gennem dagligvarehandlen – blandt andet ved at fjerne tobak og nikotin fra hylderne og fremme salget af frugt og grønt.
Kunderne har talt: Lidl giver mest værdi for pengene og leverer bedst på frugt og grønt15.9.2025 09:15:57 CEST | Pressemeddelelse
Lidl er den eneste kæde, der går frem i årets BrancheIndex og vinder igen i kategorien ”Mest værdi for pengene,” samtidig med at kæden får topplacering på frugt og grønt. Ifølge indkøbsdirektør Peer Sandtner betyder anerkendelsen særligt meget for Lidl, da kæden hver dag arbejder for at forene lave priser med ambitionen om at gøre sunde valg mere tilgængelige.
Erfaren butikschef vender hjem: Åbner ny Lidl i Gug15.9.2025 08:26:37 CEST | Pressemeddelelse
Den erfarne butikschef Nikolaj Jensen, der senest har ledet Lidl i Hjørring, står nu klar til at åbne dørene til Lidls nye butik i Gug den 25. september. Han glæder sig til at møde kunderne, skabe en god indkøbsoplevelse og gøre butikken til et naturligt samlingspunkt i lokalområdet. Butikken i Gug bliver en del af Lidls ambition om at udfase tobak og nikotin i alle butikker inden udgangen af 2028.
Mads Pedersen og Lidl-Trek fejrer grøn triumf i Vuelta a España14.9.2025 21:18:34 CEST | Pressemeddelelse
Mads Pedersen og Lidl-Trek kan fejre en stor triumf i Vuelta a España, hvor danskeren vinder den grønne pointtrøje. Sejren er kulminationen på tre ugers stærk holdindsats og et af årets højdepunkter for den danske stjerne, der også tog en etapesejr undervejs. Holdets gode resultater mærkes også i Lidls butikker, hvor Lidl-Trek-kollektionerne har oplevet stor efterspørgsel.
Vigtig kundeinformation vedr. 'Milbona High Protein Chocolate Pudding 200 g'5.9.2025 13:53:24 CEST | Pressemeddelelse
Lidl Danmark tilbagekalder 'Milbona High Protein budding chokolade 200 g' med bedst-før-dato d. 6. oktober 2025, da der kan være afvigende lugt/smag.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum