Lolland Kommune

SOSU-elev i Lolland Kommune er blandt Danmarks bedste

Del

Ikke alene går Simone Hansen op i sin uddannelse som social- og sundhedsassistent med liv og sjæl. Hun er også mere end almindeligt dygtig til sit fag. Det har hun vist i sine praktikperioder i Lolland Kommune, og det blev slået fast med syvtommersøm, da hun og hendes makker fra SOSU-skolen i Nykøbing Falster sidste år vandt Regionsmesterskabet i Skills for social- og sundhedsassistentelever. Nu er turen kommet til DM i Skills, der løber af stablen i Arena Næstved 4.-6. april, hvor Lolland Kommune er med for at heppe.

Simone (th) og hendes makker Nicoline (tv) glæder sig til at stå på scenen i Arena Næstved og vise, hvad de har lært. (Foto: SOSU Nykøbing Falster)
Simone (th) og hendes makker Nicoline (tv) glæder sig til at stå på scenen i Arena Næstved og vise, hvad de har lært. (Foto: SOSU Nykøbing Falster)

”Vi er vildt stolte over, at Simone nu skal dyste mod landets bedste social- og sundhedsassistentelever. Det kommer jo faktisk slet ikke bag på os, for Simone er imponerende engageret og ambitiøs, og hun har i sin elevtid haft lyst til og ikke mindst mod på at udfordre både sig selv og praktikvejlederne for at blive så dygtig som muligt. Det har været en kæmpe fornøjelse at følge hendes udvikling, og vi glæder os meget til at komme og bakke op om hende og hendes makker til Danmarksmesterskabet,” fortæller Karin Hansen, som er teamleder på Sandby Ældrecenter, hvor Simone var i sin første praktik.

Simone læser til social- og sundhedsassistent på SOSU-skolen i Nykøbing Falster. I løbet af uddannelsen har hun været tilknyttet Lolland Kommune og været ansat som elev på Sandby Ældrecenter, Team Maribo og i Team Demens. Lige nu er hun i praktik på Nykøbing Falster Sygehus. Hendes sidste praktik kommer til at foregå på plejecentret Skovcentret i Lolland Kommune, og til oktober i år bliver hun færdiguddannet.

”Jeg har lært meget både fagligt og personligt i mine praktikperioder i Lolland Kommune, hvor jeg har fået mulighed for at afprøve mig selv på en masse forskellige områder. Det er jo her – ude i virkeligheden – det for alvor er blevet klart for mig, hvad det er for et fag, jeg er gået ind i. Heldigvis har det vist sig at være det helt rigtige for mig, og takket være de kompetente og søde praktikvejledere har jeg fået alt det ud af min elevtid, som jeg kunne håbe på,” siger Simone Hansen.

Simone stiller op i Skills med sin makker Nicoline Ravnholt der også går på SOSU-skolen i Nykøbing og er elev i Guldborgsund Kommune. Sammen skal de dyste mod landets øvrige regionsvindere i en række forskellige praktiske opgaver og øvelser, og vinderen bliver afgjort lørdag den 6. april. Men det er ikke håbet om en sejr, der har fået Simone til at stille op i konkurrencen.

”Jeg er konkurrencemenneske, så det kunne selvfølgelig være mega fedt at vinde. Men først og fremmest har jeg sagt ja til at være med i Skills, fordi det er en enestående mulighed for at udfordre mig selv og få en masse viden om faget. Forberedelserne op til konkurrencen har været enormt intensive, og forløbet har helt klart været med til at styrke mig fagligt. Nu glæder jeg mig til at gå på scenen sammen med Nicoline i Arena Næstved og vise, hvad vi har lært. Samtidig bliver det spændende at se de andre deltagere. Jeg er sikker på, at vi kan lære rigtig meget af hinanden,” fortæller hun.

I fremtiden drømmer Simone om at læse videre, men inden da vil hun gerne have et par års erhvervserfaring som social- og sundhedsassistent i Lolland Kommune.

”Vi er glade for, at Simone har lyst til at fortsætte med at arbejde i Lolland Kommune. Vi kan altid bruge dygtige social- og sundhedshjælpere og -assistenter, og vi håber derfor også, at Simone kan være med til at inspirere andre til at gå ind i faget. I Lolland Kommune er der gode chancer for at blive fastansat efter endt uddannelse, og her bliver både elever og fastansatte en del af et godt arbejdsmiljø med masser af muligheder for faglig udvikling,” siger Karin Hansen.

Lolland Kommune har en stand med til Skills, og Karin Hansen står klar til at heppe på Simone og Nicoline, når konkurrencen går i gang 4. april. Alle andre er også velkomne til at møde op og se med.

Se hele programmet på SkillsDenmarks hjemmeside: https://skillsdenmark.dk/dm-i-skills/dm-i-skills-2019-naestved-2/

Om SkillsDenmark
SkillsDenmark er en nonprofit organisation, som arbejder med talentudvikling, eksponering og internationalisering inden for danske erhvervsuddannelser. SkillsDenmark arrangerer DM i Skills, de årlige Danmarksmesterskaber for erhvervsuddannelser. DM i Skills finder sted i forskellige danske byer hvert år. Det næste DM i Skills finder sted den 4. – 6. april 2019 i Arena Næstved.

Læs mere om DM i Skills på Skills hjemmeside https://skillsdenmark.dk/dm-i-skills/dm-i-skills-2019-naestved-2/

Nøgleord

Kontakter

Karin Hansen
Teamleder, Team Sandby, Lolland Kommune
Tlf. 61 67 52 46

Anna Nyborg Mortensen
Rekrutterings- og gennemførelseskonsulent, SOSU Nykøbing Falster
Tlf. 21 78 90 32

Billeder

Simone (th) og hendes makker Nicoline (tv) glæder sig til at stå på scenen i Arena Næstved og vise, hvad de har lært. (Foto: SOSU Nykøbing Falster)
Simone (th) og hendes makker Nicoline (tv) glæder sig til at stå på scenen i Arena Næstved og vise, hvad de har lært. (Foto: SOSU Nykøbing Falster)
Download

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum