Turbine Forlaget A/S

Søren R. Fauth skriver om familieliv i svære perioder og forsøget på at finde ind til en ny kærlighed

Del

I "Digt om døden" fra 2018 skrev Søren R. Fauth om en far, som ikke længere kunne gå, ikke længere tage var på sig selv, og om en bror, der mister sin søster til kræft. I "Moloch" fra 2020 om en familie, der styrter sammen i utroskab, skam og voldsfantasier. Og i sin nye bog "En rejse til mørkets begyndelse" skriver han om en mor, der må udholde så meget, om at sidde tilbage i de rygende ruiner og om kærligheden, der ikke altid kan reddes eller redde en.

Søren R. Fauth er aktuel med "En rejse til mørkets begyndelse." Foto: ©Lærke Posselt
Søren R. Fauth er aktuel med "En rejse til mørkets begyndelse." Foto: ©Lærke Posselt

I En rejse til mørkets begyndelse skriver Søren R. Fauth videre om livet efter det brud, der var omdrejningspunktet i den prisbelønnede og anmelderroste Moloch. Hvordan former et liv sig i kølvandet på en skilsmisse, livet med fire store børn, der er vrede på og skuffede over deres forældre. Livet med en ny kæreste. Livet, når det går videre, selvom verden er styrtet sammen.

”Det er skyldfølelsen over min egen skilsmisse

at jeg endte med at opløse mit eget ægteskab

det svigt

det grundlæggende brud

det skælv

der er gået gennem mine børn

uopretteligheden

Lauras vrede

Anders’ raseri”

(s. 153)

En rejse til mørkets begyndelse er en bog om at være far og søn, en bog om dybe venskaber, om angsten, melankolien, skammen, der som et skælv går gennem alt og forstyrrer det smukke.

alt det / vi byder hinanden / alt det / vi ikke forstår / det konstante mørke / vi er omgivet af / den menneskelige blindhed. (s. 76)

Søren R. Fauth er dr. phil., digter, oversætter, litteraturforsker og germanist. I 2021 blev han tildelt Jan Sonnergaards mindelegat for sit forfatterskab og sine oversættelser af især Thomas Bernhard.

Fakta om bogen:

Titel: En rejse til mørkets begyndelse
Forfatter: Søren. R. Fauth
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740679090
Sidetal: 242
Vejl. pris: 299,95 kr.
Udgivelsesdato: 20. maj 2022

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Søren R. Fauth er aktuel med "En rejse til mørkets begyndelse." Foto: ©Lærke Posselt
Søren R. Fauth er aktuel med "En rejse til mørkets begyndelse." Foto: ©Lærke Posselt
Download
Bogens forside har fået en layout, der passer til genudgivelserne af "Digt om døden" og "Moloch."
Bogens forside har fået en layout, der passer til genudgivelserne af "Digt om døden" og "Moloch."
Download

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Sy den fineste garderobe til børn28.6.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Thea Rytter er mor til tre børn. Hun ved med andre ord, hvor besværligt det kan være at købe tøj til børn, der måske bruger størrelse 8 i livet, men 12 i længden. Eller at det, der var sejt i dag, er decideret kikset i overmorgen. Derfor er hun nu klar med Sy til børn – lær at sy hverdagstøj efter børnenes mål, som hjælper alle til at sy tøj, der passer til både barnets krop og barnets smag – altså lige indtil den ændrer sig igen.

Ny roman fra Claire-Louise Bennett om litteraturens plads i verden og livet13.6.2022 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I 2015 debuterede den engelske forfatter Claire-Louise Bennett med romanen Dam, der blev hyldet af både læsere og anmeldere for sin intrikate og veludførte prosa, der på særegen vis fortalte historien om en aleneboende kvinde i et stenhus i Irland. Nu følger hun op med romanen Kasse 19, som i al sin tilsyneladende enkelhed handler om at have litteraturen i sit liv, og om hvad litteraturen kan gøre ved en. Det er en undersøgelse af fortællingens magi, når den smitter af på verden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum