Aarhus Universitet: Arts

Søren Michael Sindbæk udnævnt til professor

Del

Søren Michael Sindbæk udnævnt til professor på Afdeling for Arkæologi og Kulturarvsstudier pr. 1. August 2021.

Søren Michael Sindbæk har en ph.d. fra Aarhus Universitet. Siden 2012 har han været ansat som lektor på Aarhus Universitet. Samme år blev han forskningsleder på Sapere Aude-programmet, der er et samarbejde mellem Aarhus Universitet og University of York. Projektet undersøgte udvekslingsnetværk og urbanisering i global middelalderarkæologi. I 2014 blev han udnævnt professor MSO, hvor han skulle forske i arkæologi i byerne.

Et forskningsfokus, han fortsætter med. Han er i dag tilknyttet Centre for Urban Network Evolutions (UrbNet), hvor han forsker i byernes arkæologi. Her har han blandt andet afdækket, hvordan byer verden over stod i forbindelse med hinanden i vikingetiden, og hvad de udbredte netværk betød for udviklingen. Senest har han i et nyt studie udforsket vikingetidens metalhåndværk ved at følge hele produktionskæden fra råmaterialer, gennem støbeforme og smeltedigler til færdige metalprodukter med geokemiske analysemetoder. Resultatet bag undersøgelsen giver helt ny viden om baggrunden for metalhåndværkernes materialevalg i vikingetiden.

I forbindelse med mit professorat skal jeg forske og undervise i byer og sociale netværk i vikingetid og middelalder, ikke mindst i tilknytning til grundforskningscenteret UrbNet. Jeg er især interesseret i undersøge, hvad kontakter med fremmede uden for menneskers daglige fællesskaber har betydet op igennem historien, og hvordan vi kan udforske det med arkæologiske metoder.” fortæller Søren M. Sindbæk


 

Kontakter

Yderligere information
Professor Søren M. Sindbæk
Institut for Kultur og Samfund
Afdeling for Arkæologi
Center for Urban Network Evolutions (UrbNet)
Aarhus Universitet
Mail: farksms@cas.au.dk
Mobil: +45 4087 8334

Billeder

Foto af Jesper Rais
Foto af Jesper Rais
Download

Information om Aarhus Universitet: Arts

Aarhus Universitet: Arts
Aarhus Universitet: ArtsFølg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

’Lær for Livet’ giver anbragte unge mod på ungdomsuddannelse16.6.2021 07:01:24 CEST | Pressemeddelelse

Anbragte børn og unge hører til blandt de mest udsatte, og de klarer sig dårligere end deres jævnaldrende i skolen. Et mindretal af dem består folkeskolens afgangseksamen efter 9. klasse og kommer videre i uddannelsessystemet, men rigtig mange får et voksenliv uden for arbejdsmarkedet og i sidste ende som førtidspensionister. Men læringsprogrammet 'Lær for Livet' har formået at bryde det mønster og få flere anbragte unge videre på ungdomsuddannelser efter folkeskolen. Det viser den afsluttende forskningsrapport om programmet, der netop er udgivet af DPU, Aarhus Universitet.

Fritids- og ungdomsklubber giver tryghed og trivsel til børn og unge efter skoletid8.6.2021 12:28:19 CEST | Pressemeddelelse

Når skoledagen er slut, søger mange danske børn og unge mod deres lokale fritids- eller ungdomsklub. Her kan de kaste sig ud i kreative aktiviteter, få hjælp til lektierne eller blot hænge ud med vennerne og føle sig trygge imens. Den nye forskningsoversigt i DPU og NCS’ e-bogsserie ’Pædagogisk indblik’ viser, at fritids- og ungdomsklubber kan have en vigtig og positiv betydning for alle børn og unges trivsel og udvikling – og i særlig grad for børn og unge, der befinder sig i udsatte livsforhold.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum