Akademikerne

Sommerpakken mangler fokus på iværksætterne og de små virksomheder

Del

Et flertal i Folketinget landede i nat en sommeraftale med rigtig mange positive elementer. Den mangler dog et fokus på at hjælpe især nye virksomheder og små- og mellemstore virksomheder gennem krisen. Det er nemlig her, mange af de nye jobs opstår. Sådan lyder meldingen fra hovedorganisationen Akademikerne, der repræsenterer over 430.000 medlemmer på det offentlige og private arbejdsmarked i Danmark.

Akademikernes formand Lars Qvistgaard udtaler: 

 

“Et stykke hen ad vejen er sommerpakken den saltvandsindsprøjtning, som dansk økonomi har brug for. Jeg er især glad for, at der nu kommer klarhed om udbetalingen af de indefrosne feriepenge, og at der er tegn på, at kursen overfor de studerende vender, så de ikke kun bliver tilbudt SU-lån, men at de nu også modtager et skattefrit engangsbeløb til forbrug.”

 

Dog mener Qvistgaard, at aftalen mangler fokus på nye virksomheder - og ikke mindst de mange mindre virksomheder i Danmark:

 

“De store virksomheder har også været små engang, og hvis ikke vi finder hjælp til nye og mindre virksomheder, så risikerer vi at gå glip af de gode ideer, vi skal leve af i fremtiden, og de mange jobs, der ellers ville være blevet skabt i de mindre virksomheder”.

 

Qvistgaard påpeger, at mange virksomheder brug for kapacitet inhouse til f.eks. at tilrette produktion til nye krav ifm. eksport. Det er fint med den nye taskforce under Udenrigsministeriet, men der mangler initiativer, der skal sikre, at de mindre virksomheder formår at bruge tilbuddet – det kunne fx ske via en ’eksportpilotordning’, hvor virksomheden gives løntilskud til en eksportmedarbejder. 

 

I forlængelse heraf ærgrer Qvistgaard sig over, at hjælpepakken for freelancere, selvstændige og kombinatører udfases allerede fra august, når de samtidig ikke får del i den kæmpe hjælpepakke, der sendes til de store danske virksomheder:

 

“Igen og igen glemmer vi freelancerne, de selvstændige og alle dem, der kombinerer indtægter fra egen virksomhed med lønarbejde, når der skal sendes hjælp. Hvis ikke vi får øjnene op for, at ikke alle er klassiske lønmodtagere, så kommer vi til at lade tusinder af danskere i stikken.”

 

For yderligere kommentarer, kontakt Lars Qvistgaard på 2147 2686.

 

Nøgleord

Kontakter

Information om Akademikerne

Akademikerne
Akademikerne
Nørre Voldgade 29
1358 København K

33 69 40 40http://www.ac.dk/

 

Akademikerne varetager interesser for 431.000 medlemmer på det offentlige og private arbejdsmarked. 

Følg pressemeddelelser fra Akademikerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Akademikerne

Giv afviste uddannelsessøgende studiepladser ved vinteroptaget27.7.2020 18:01:00 CESTPressemeddelelse

Antallet af afviste ansøgere til de videregående uddannelser er i år steget med 27 pct. Der er derfor brug for, at politikerne ser på at øge antallet af studiepladser til vinter. Der er ingen der har interesse i, at de 10.686 afviste unge skal ud og søge uaglærte jobs, på et arbejdsmarked der allerede er hårdt presset efter corona. Det mener Akademikerne, der repræsenterer 431.000 medlemmer fra de videregående uddannelser.

Stærk aftale om opkvalificering modvirker en tabt corona-generation af unge ledige17.6.2020 12:34:35 CESTPressemeddelelse

Det er en stærk opkvalificerings- og beskæftigelsesaftale, der her til morgen blev præsenteret af et stort flertal af partierne i Folketinget. Akademikerne mener, at uddannelse er den rigtige vej ud af krisen og glæder sig over, at der er fundet penge til trainee- og graduate programmer for nyuddannede, samt initiativer der styrker opkvalificering af iværksættere. Akademikerne støtter, at der skal ske opkvalificering af alle, og ser frem til partssamarbejdet, hvor der bl.a. er lagt op til en drøftelse af en uddannelseskonto. Opgaven er nu at udbygge de gode takter fra aftalen.

Ambitiøs uddannelsesaftale kræver ambitiøs finansiering11.6.2020 12:37:43 CESTPressemeddelelse

Akademikerne har længe efterlyst politisk handling overfor de mange unge, der forventeligt vil søge ind på en uddannelse nu, hvor coronakrisen har sat en stopper for den store dannelsesrejse til udlandet, og hvor de typer job, som unge kan søge, er blevet kraftigt reduceret. Derfor er det også glædeligt, at der nu endelig er landet en aftale om flere uddannelsespladser, og at det med aftalens COVID-19-særtilskud anerkendes, at aktivitetsbevillingen kun dækker 70 pct. Desværre ser det ikke ud til, at den politiske ambition om 5.000 ekstra uddannelsespladser følges op med tilstrækkelig med midler. Det kan få fatale konsekvenser for den uddannelseskvalitet, institutionerne vil være i stand til at tilbyde de unge.

Inddrag alle parter i en klog fleksibel udfasning af hjælpepakkerne27.5.2020 12:20:46 CESTPressemeddelelse

Onsdag morgen fremlagde den økonomiske ekspertgruppe sine anbefalinger til udfasning af de økonomiske hjælpepakker. Hos Akademikerne er man glade for, at ekspertgruppen påpeger, at der stadig er brancher, der har særligt brug for hjælp, og låneordninger som sikrer virksomhedernes likviditet. Samtidig understreger Akademikerne vigtigheden af, at alle faggrupper bliver en del af arbejdet med at udarbejde en ny arbejdsfordelingsordning.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum