Akademikerne

Sommerpakken mangler fokus på iværksætterne og de små virksomheder

Del
Et flertal i Folketinget landede i nat en sommeraftale med rigtig mange positive elementer. Den mangler dog et fokus på at hjælpe især nye virksomheder og små- og mellemstore virksomheder gennem krisen. Det er nemlig her, mange af de nye jobs opstår. Sådan lyder meldingen fra hovedorganisationen Akademikerne, der repræsenterer over 430.000 medlemmer på det offentlige og private arbejdsmarked i Danmark.

Akademikernes formand Lars Qvistgaard udtaler: 

 

“Et stykke hen ad vejen er sommerpakken den saltvandsindsprøjtning, som dansk økonomi har brug for. Jeg er især glad for, at der nu kommer klarhed om udbetalingen af de indefrosne feriepenge, og at der er tegn på, at kursen overfor de studerende vender, så de ikke kun bliver tilbudt SU-lån, men at de nu også modtager et skattefrit engangsbeløb til forbrug.”

 

Dog mener Qvistgaard, at aftalen mangler fokus på nye virksomheder - og ikke mindst de mange mindre virksomheder i Danmark:

 

“De store virksomheder har også været små engang, og hvis ikke vi finder hjælp til nye og mindre virksomheder, så risikerer vi at gå glip af de gode ideer, vi skal leve af i fremtiden, og de mange jobs, der ellers ville være blevet skabt i de mindre virksomheder”.

 

Qvistgaard påpeger, at mange virksomheder brug for kapacitet inhouse til f.eks. at tilrette produktion til nye krav ifm. eksport. Det er fint med den nye taskforce under Udenrigsministeriet, men der mangler initiativer, der skal sikre, at de mindre virksomheder formår at bruge tilbuddet – det kunne fx ske via en ’eksportpilotordning’, hvor virksomheden gives løntilskud til en eksportmedarbejder. 

 

I forlængelse heraf ærgrer Qvistgaard sig over, at hjælpepakken for freelancere, selvstændige og kombinatører udfases allerede fra august, når de samtidig ikke får del i den kæmpe hjælpepakke, der sendes til de store danske virksomheder:

 

“Igen og igen glemmer vi freelancerne, de selvstændige og alle dem, der kombinerer indtægter fra egen virksomhed med lønarbejde, når der skal sendes hjælp. Hvis ikke vi får øjnene op for, at ikke alle er klassiske lønmodtagere, så kommer vi til at lade tusinder af danskere i stikken.”

 

For yderligere kommentarer, kontakt Lars Qvistgaard på 2147 2686.

 

Nøgleord

Kontakter

Information om Akademikerne

Akademikerne
Akademikerne
Nørre Voldgade 106
1358 København K

33 69 40 40http://www.ac.dk/

 

Akademikerne varetager interesser for 431.000 medlemmer på det offentlige og private arbejdsmarked. 

Følg pressemeddelelser fra Akademikerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Akademikerne

150.000 akademikere siger et stort ja til nye offentlige overenskomster15.4.2024 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse

97,9 pct af de afgivne stemmer, og samtlige 26 medlemsorganisationer i Akademikerne, har stemt ja til overenskomstaftalen OK24. Samtidig er stemmeprocenten på 43 pct. hvilket er en stigning på 27 pct sammenlignet med foregående afstemning. Afstemningsresultatet betyder, at 150.000 offentligt ansatte akademikere i staten, regionerne og kommunerne nu kan se frem til markante forbedringer i at indrette arbejdslivet fleksibelt samt markante lønstigninger.

Hovedorganisationen Akademikerne er vokset med 50 pct. på 10 år11.4.2024 09:13:00 CEST | Pressemeddelelse

Medlemsantallet i den akademiske fagbevægelse fortsætter med at stige. Væksten betyder, at medlemstallet nu har passeret 490.000, hvilket er en fremgang på mere end 50 pct. over 10 år. Hovedorganisationen Akademikerne er dermed snublende tæt på en halv mio. medlemmer. De seneste års vækst skyldes især, at antallet af privatansatte medlemmer er steget, så de udgør over 50 pct. af de erhvervsaktive medlemmer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye