Grouleff Communications

Solidt regnskab fra Blue Ocean Robotics

Del

Blue Ocean Robotics fra Odense præsenterer et solidt regnskab på trods af fokus på udvikling og ny forretningsstrategi. 2018 viser et tilfredsstillende resultat efter skat på 2 mill. kr. i Blue Ocean Robotics Holding og 5 mill. kr. i Blue Ocean Robotics driftsselskabet. Blue Ocean Robotics udvikler, producerer og sælger professionelle servicerobotter inden for sundhed, hospitality, byggeriet og landbrug, fx en UV desinfektions-robot til at fjerne bakterier og nedbringe infektionsrater på sygehuse. Den vandt i sidste uge den prestigefyldte internationale IERA Award 2019 i Montreal, Canada.

Det er et virkeligt flot resultat for vores holding og driftsselskab i en fase, hvor de fleste robotter i porteføljen stadig er under udvikling, samtidig med at vi investerer kraftigt i udbygningen af den globale afsætning via forhandlernetværk”, fortæller en tilfreds Claus Risager, CEO i Blue Ocean Robotics i Odense.

Blue Ocean Robotics udvikler professionelle servicerobotter fra problem, idé og design over udvikling, kommercialisering, markeds scale-up og frem til exit. Hver robot flyttes ud i eget datterselskab som står for at skalere salget globalt. Datterselskabet fungerer som et ventureselskab, da målet er en exit og frasalg af robot-forretningen på et passende tidspunkt. Det vil sige at Blue Ocean Robotics er verdens første ”robot venture factory”.

”Vi forventer en vækst i salget på mere end 500 procent over de næste år, så vi måler salget i hundreder for nogle robotter og tusinder for andre af vores robotter. Væksten inden for servicerobotter er på 26 procent om året og resulterer dermed i en fordobling af markedet på tre år, hvor der i dag sælges omkring 100.000 robotter årligt. Behovet er altså kæmpestort og stiger, ikke mindst på grund af den øgede opmærksomhed på produktivitet, kvalitet og arbejdsmiljø. Ikke alle markeder vokser lige hurtigt, fx kan vi se, at UK, USA, Saudi Arabien blandt andre vokser ganske voldsomt lige nu. På baggrund af det gode resultat allerede nu, forventer vi en stor vækst i vores omsætning over de næste 2-3 år. Men da vi samtidig investerer kraftigt i at udbygge vores forhandlernet globalt, er det ikke sikkert, at vi kan gentage det flotte overskud før om et par år,” siger en tilfreds Claus Risager og fortsætter:

”Med vores velafprøvede robot-moduler kan vi hurtigt gå ind og skabe helt nye typer af robotter, der forbedrer, kvalitet, arbejdsmiljø og produktivitet indenfor en række felter som f.eks. rengøring, pasning af dyr og planter, inspektion og vedligehold, byggeri, hotelservice og desinfektion. Kun fantasien sætter grænser. Og alle disse mange robotter er altså bygget af de sammen grundlæggende robot-moduler, så det giver Blue Ocean Robotics et meget stort potentiale for over tid at føje endnu flere robotter til i porteføljen og at skabe disse hurtigere, bedre og billigere - end konkurrenter vil kunne.”

Lægelig direktør på OUH Odense Universitetshospital, Peder Jest, ser et meget stort behov for servicerobotter i sundhedsvæsenet. Han siger:

”Hygiejneforhold er meget væsentlige, og for eksempel kampen mod multiresistente bakterier er en stigende opgave for alle sundhedsinstitutioner fra hospitaler til plejehjem. Med den voksende mangel på arbejdskraft skal vi simpelthen i gang med at bruge teknologi og automation for at dække det stigende behov på både eksisterende og nye institutioner.”

Hent fotos her:

https://www.dropbox.com/sh/u8d9uqijdvrj5wh/AAD8E_3bHpACAln2Khln_WdMa?dl=0

Kort om Blue Ocean Robotics

Blue Ocean Robotics udvikler, producerer og sælger servicerobotter indenfor sundhed, hospitality, byggeri og landbrug samt andre globale markeder. Porteføljen af robotter inkluderer bl.a. UVD Robots, en mobil desinfektionsrobot; MT Robots, en mobil patientforflytnings- og genoptræningsrobot, mfl. Virksomheden udvikler robotterne fra problem, ide og design over udvikling, kommercialisering og frem til exit og frasalg, og hvert robot brand etableres i eget datter-/ventureselskab. Dermed er Blue Ocean Robotics den første i verden af sin slags - en “Robot Venture Factory”.

Blue Ocean Robotics har netop vundet en af robotbranchens største internationale priser, IERA Award 2019.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Grouleff Communications

Grouleff Communications
Workspace, Haslegaardsvej 10
8210 Aarhus V

+45 28915809http://www.grouleff.it/

Følg pressemeddelelser fra Grouleff Communications

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Grouleff Communications

Blue Ocean Robotics er kåret til Europas suverænt bedste robotvirksomhed i kategorien “Professionelle servicerobotter”26.5.2020 06:00:00 CESTNyhed

I dag bliver Blue Ocean Robotics kåret som Europamester i udvikling og kommercialisering af servicerobotter til professionel anvendelse. Det er det internationalt anerkendte analysehus Frost & Sullivan, der står bag kåringen, og som hædrer virksomheden for dets arbejde med især UVD Robots, men også for robotterne fra GoBe Robots og PTR Robots. Med de selvkørende desinfektionsrobotter har servicerobot-specialisterne fra Odense, Danmark, vakt global opsigt med den gennemprøvede virusdræber-løsning, der nu er i fuld sving med at redde menneskeliv hver eneste dag i over 50 lande.

Dansk robotfirma indtager et nyt land hver måned15.5.2020 10:12:53 CESTNyhed

Med 420 procents vækst i robotsalget i det netop afsluttede regnskabsår er virksomheden Cobot Lift i fuld gang med at indtage verdensmarkedet. Siden december 2019 har Cobot Lift eksporteret sin unikke robotteknologi til industrien i USA, Hviderusland, Polen, Norge samt Danmark. På trods store investeringer i produktudvikling og ekspansion i en verden præget af virusudbrud kan det unge robotfirma Cobot Lift fremvise sorte tal på bundlinjen i sit netop offentliggjorte 2019-2020 regnskab.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum