Dansk Socialrådgiverforening

Socialrådgiverne: Besparelser på beskæftigelsesindsatsen må ikke ramme syge og udsatte arbejdsløse

Del

Dansk Socialrådgiverforening bakker op om behovet for nytænkning baseret på tillid til socialrådgivernes faglighed, men udtrykker bekymring over regeringens planer om at spare 3 mia. på beskæftigelsesområdet.

- Regeringens ønske om nytænkning er godt. Det har vi socialrådgivere længe efterspurgt, og vi bidrager meget gerne med vores viden og erfaring, lyder det fra Signe Færch, der er forkvinde for 19.000 medlemmer af Dansk Socialrådgiverforening.

- Det er helt afgørende at bruge nytænkningen til at sikre tid til det sociale arbejde og tillid til socialrådgivernes faglighed, ellers vil besparelserne få store konsekvenser for de arbejdsløse, som har misbrug, psykiske lidelser, anbringelser i barndommen eller andet med i rygsækken, advarer Signe Færch.

Besparelser risikerer at spænde ben

Regeringen vil ”nytænke og reformere beskæftigelsesindsatsen” ved bl.a. at nedlægge jobcentrene og sikre en bedre indsats for de borgere, som slås med andre udfordringer end ledighed. Men ifølge Signe Færch risikerer de gode intentioner at gå tabt, når regeringen samtidigt vil finde store besparelser:

- Da man indførte ressourceforløb, ønskede man også at lave en helhedsorienteret indsats for udsatte arbejdsløse. Men de gode intentioner druknede i manglende finansiering, og borgerne endte med at hænge fast i forløbene i årevis. Sådan må regeringens reform af beskæftigelsesindsatsen ikke ende.  

Sammenlagt bruger de kommunale jobcentre ca. 12 mia. om året. De bebudede besparelser udgør dermed en fjerdedel af de samlede udgifter til jobcentrene, og de lægger sig i kølvandet af allerede planlagte besparelser på 1,1 mia. som følge af Arne-pensionen.

Tid og tillid fremfor besparelser

Tidligere på året fremlagde Dansk Socialrådgiverforening et udspil til en ny beskæftigelsesindsats. Og Signe Færch besøger gerne den nye beskæftigelsesminister med et eksemplar under armen for at fortælle, hvordan socialrådgivernes faglighed kan bringes i spil for at nytænke beskæftigelsesindsatsen:

- Tid til det sociale arbejde og tillid til socialrådgivernes faglighed kan frigive ressourcer, og det potentiale hjælper vi socialrådgivere gerne med at forløse med afsæt i vores erfaringer fra virkeligheden i beskæftigelsessystemet.

Kontakter

Billeder

Information om Dansk Socialrådgiverforening

Dansk Socialrådgiverforening
Dansk Socialrådgiverforening
Toldbodgade 19 B
1253 København K

70 10 10 99https://socialraadgiverne.dk/

Vi kæmper for, at socialrådgiverne har gode vilkår til at udføre godt socialt arbejde. Det gør vi på vegne af 19.000 medlemmer, der hver dag går på arbejde for at gøre en forskel. 

Følg pressemeddelelser fra Dansk Socialrådgiverforening

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Socialrådgiverforening

Frontløber i sexologi modtager DS’ Jubilæumslegat20.11.2022 07:00:00 CET | Pressemeddelelse

Socialrådgiver Joan Lysholdt har modtaget Dansk Socialrådgiverforenings Jubilæumslegat på 15.000 kroner for sine bestræbelser på at gøre sexologi til en integreret del af det socialfaglige arbejde. Det startede, da hun som en af de første socialrådgivere i Danmark tog en master i sexologi. Hun mener, at seksualitet skal indgå på lige fod med for eksempel fysiske, psykiske, familiære og sociale forhold, fordi seksualiteten har stor betydning for menneskets oplevelse af sundhed, livskvalitet og trivsel. Joan Lysholdt holder selvbetalt orlov fra sit arbejde i Sønderborg Kommune, fordi hun sammen med en fagfælle er ved at skrive en fagbog om unge og seksualitet. Legatet blev overrakt på Dansk Socialrådgiverforenings repræsentantskabsmøde 19. november. DS’ Jubilæumslegat understøtter socialrådgivere, der gennem projekter eller forskningsinitiativer udvikler socialrådgiverfaget.

Socialrådgiver fra Sønderborg modtager DS’ Jubilæumslegat20.11.2022 07:00:00 CET | Pressemeddelelse

Socialrådgiver Joan Lysholdt har modtaget Dansk Socialrådgiverforenings Jubilæumslegat på 15.000 kroner for sine bestræbelser på at gøre sexologi til en integreret del af det socialfaglige arbejde. Det startede, da hun som en af de første socialrådgivere i Danmark tog en master i sexologi. Hun mener, at seksualitet skal indgå på lige fod med for eksempel fysiske, psykiske, familiære og sociale forhold, fordi seksualiteten har stor betydning for menneskets oplevelse af sundhed, livskvalitet og trivsel. Joan Lysholdt holder selvbetalt orlov fra sit arbejde i Sønderborg Kommune, fordi hun sammen med en fagfælle er ved at skrive en fagbog om unge og seksualitet. Legatet blev overrakt på Dansk Socialrådgiverforenings repræsentantskabsmøde lørdag 19. november. DS’ Jubilæumslegat understøtter socialrådgivere, der gennem projekter eller forskningsinitiativer udvikler socialrådgiverfaget.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum