Dansk Socialrådgiverforening

Socialrådgivere mangler tid til at inddrage børn

Del

Otte ud af ti sagsbehandlere, der arbejder med udsatte børn, har for lidt tid til at inddrage børnene ordentligt. Samtidig mangler de også tid til ordentlig forberedelse.

Børn og unge med særlige udfordringer bliver gladere og mere positive, når de selv er med til at udforme deres handleplaner og mål. Desværre oplever otte ud af ti sagsbehandlere, at de mangler tid til at inddrage børnene. Det skriver fagbladet Socialrådgiveren.

- Sagsbehandlerne vurderer, at potentialet er langt større – hvis de havde mere tid, siger Hans Skov Kloppenborg, projektleder i VIVE.

Han står bag en evaluering af et fireårigt projekt, Bedre Børneinddragelse, hvor tre kommuner har haft fokus på at styrke inddragelsen af børn og unge i sagsbehandlingen. Sagsbehandlerne er glade for det skærpede fokus på børneinddragelse, men påpeger samtidig, at inddragelsen kræver god tid.

- Det tager tid at skabe tillid og få den unge til selv at komme på banen. Det kræver, at man holder flere møder og ringer for at høre, hvordan det går, fortæller socialrådgiver i Roskilde Kommune Susanne Nannerup.

Læs mere i den nyeste udgave af Socialrådgiveren her.

Kontakter

Bjarke Hartmeyer Christiansen
26279914
bhc@socialraadgiverne.dk

Information om Dansk Socialrådgiverforening

Dansk Socialrådgiverforening
Dansk SocialrådgiverforeningFølg pressemeddelelser fra Dansk Socialrådgiverforening

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Socialrådgiverforening

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum