Dansk ByggeriDansk Byggeri

Slutspurten afgør hvem der vinder Bæredygtig Beton Prisen

Del

Siden 5. februar har borgerne i København kunnet stemme på Sydhavn Genbrugscenter til at vinde Bæredygtig Beton Prisen. Brancheorganisationen Dansk Beton i Dansk Byggeri uddeler prisen for sjette gang, og Sydhavn Genbrugscenter er blandt de tre nominerede.

Enhedschef Merete Kristoffersen, Københavns Kommune, hepper på, at Sydhavn Genbrugscenter vinder Bæredygtig Beton Prisen. Foto: Krilov A/S
Enhedschef Merete Kristoffersen, Københavns Kommune, hepper på, at Sydhavn Genbrugscenter vinder Bæredygtig Beton Prisen. Foto: Krilov A/S

Sydhavn Genbrugscenter kan vinde Bæredygtig Beton Prisen, men det kan de to andre nominerede projekter også.

- Resultatet af afstemningen til Bæredygtig Beton Prisen er så tæt, at alle tre nominerede kandidater kan løbe med sejren. Det afgørende bliver slutspurten. Så hvis du vil sikre, at din lokale favorit skal vinde, gælder det om at stemme nu, siger Thomas Uhd, branchedirektør i Dansk Beton i Dansk Byggeri.


- Vi er glade for, at Sydhavns Genbrugscenter er nomineret til denne pris, for det er et projekt, vi er ret stolte over. Der har hidtil været begrænset erfaring med genanvendelse af beton til nybyggeri i et aggressivt miljø. Så vi høster værdifulde erfaringer med et projekt som dette, hvor vi endda har fået ”råvaren” lokalt, og vi håber, at projektet kan øge branchens genelle fokus på bæredygtigt byggeri med genanvendelse af byggematerialer, siger enhedschef Merete Kristoffersen fra Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune.

I dommerkomiteens begrundelse for nomineringen hedder det: Sydhavn Genbrugscenter rykker grænserne for brug af cirkulær beton. Her har man genbrugt den knuste beton konstruktivt frem for at bortskaffe den eller bruge den i vejbelægning. Desuden sprænger byggeriet også rammerne for, hvor meget knust beton, man kan genbruge, da betonen består af hele 40 procent knust beton fra en tidligere skorsten på Amagerværket Derfor fortjener byggeriet at blive nomineret som et af tre bæredygtige projekter til Bæredygtig Beton Prisen.

Det er ildsjæle i Teknik- og Miljøforvaltningen i København, som i samarbejder med Amager Ressourcecenter har stået i spidsen for det bæredygtige koncept, som Bjarke Ingels Group oprindelig har udviklet – og som arkitekterne Krilov A/S og rådgiverne fra COWI A/S har videreudviklet til et bæredygtigt byggeri, der går meget længere med genbrugsbeton, end det hidtil er set. ZÜBLIN A/S står som hovedentreprenør for udførelsen af det ambitiøse genbrugscenter.

København i konkurrence med Aarhus, Holstebro, Rødby og Lyngby
Der er to andre nominerede projekter til Bæredygtig Beton Prisen: Sonnesgade 11 i Aarhus og Grøn Beton II. Hvem, der vinder, afgøres af, hvem der får flest stemmer.  

Afstemningen startede den 5. februar og løber frem til 5. marts. Alle kan stemme på deres favorit på www.danskbeton.dk/bæredygtigbetonprisen - og deltage i konkurrencen om flotte præmier.

Nøgleord

Kontakter

Thomas Uhd, branchedirektør i Dansk Beton, tlf. 22 94 41 67 eller thu@danskbyggeri.dk
Susanne Lundbeck, journalist, Dansk Byggeri, tlf. 30 69 57 13 eller sul@danskbyggeri.dk

Billeder

Enhedschef Merete Kristoffersen, Københavns Kommune, hepper på, at Sydhavn Genbrugscenter vinder Bæredygtig Beton Prisen. Foto: Krilov A/S
Enhedschef Merete Kristoffersen, Københavns Kommune, hepper på, at Sydhavn Genbrugscenter vinder Bæredygtig Beton Prisen. Foto: Krilov A/S
Download

Vedhæftede filer

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum