Skønne naturperler til salg
I Himmerland ligger en skøn eng på otte hektar og venter på en ny ejer. Engen er en del af et vådområdeprojekt, hvor man blandt andet har genslynget dele af Binderup Å, der løber ud i Nibe Bredning i Limfjorden. Der er både mulighed for jagt og fiskeri, og det er ét af flere skønne områder, som Landbrugsstyrelsen sælger her i efteråret.
I Kogsbøl Mose nordvest for Tønder er det muligt at blive den heldige ejer af knap 35 hektar eng. Området ligger op ad en større mose og er tidligere blevet dyrket som landbrugsjord. Nu er grundvandsstanden hævet og området bliver til en våd eng, så den kan være med til at reducere CO 2-udslippet.
På nogle af områderne, der er sat til salg, er der mulighed for jagt eller fiskeri, på andre er der mulighed for at lade dyr gå og græsse. Fælles for de fleste er, at jorden ikke må dyrkes, sprøjtes eller gødes. På den måde er det muligt at blive ejer af et stykke natur, der har en positiv effekt på klima og miljø.
- I hele landet hjælper Landbrugsstyrelsen med at fordele jorden for landmænd, hvis lavtliggende landbrugsjord skal føres tilbage til vådområder. Det mindsker udledningen af kvælstof, fosfor og CO₂ og giver samtidig nye naturperler. I år har vi 20 områder, som venter på nye ejere, siger enhedschef i Landbrugsstyrelsen Frank Kargo.
Køb en bid af Vejle Ådal
Landbrugsstyrelsen sælger ikke kun områder, der er en del af projekter, som skal gavne klima eller miljø. I større jordfordelinger kan der opstå situationer, hvor almindelige landbrugsarealer kommer i overskud, når jorden skal omfordeles frivilligt mellem landmændene. Sådan et område kan man eksempelvis købe sig i Østjylland.
I den idylliske Vejle Ådal ligger en græseng på knap fem hektar og venter på en ny ejer. Engen går helt ned til Vejle Å, og på området er der både mulighed for jagt og fiskeri.
Ud af de 20 områder, der bliver sat til salg, er det på nuværende tidspunkt muligt at finde udbudsmateriale på 16 af områderne. I løbet af efteråret vil udbudsmateriale på alle områderne løbende blive offentliggjort på Landbrugsstyrelsens hjemmeside.
Der er arealer til salg i både Tønder, Vejle, Assens, Faaborg-Midtfyn, Viborg, Randers, Norddjurs, Rebild, Lemvig og Morsø Kommuner. Arealerne bliver solgt gennem budrunder, og hvis man gerne vil købe et af områderne, kan man finde udbudsmateriale på områderne her.
I alt vil Landbrugsstyrelsen sætte cirka 400 hektar til salg dette efterår.
Yderligere oplysninger:
Hvis du er journalist, kan du kontakte Landbrugsstyrelsens pressevagt på tlf. 41 89 25 07 eller presse@lbst.dk
Information om Landbrugsstyrelsen
Følg pressemeddelelser fra Landbrugsstyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrugsstyrelsen
Plantefonden giver tilsagn for 122,6 mio. kr.: 35 nye projekter skal styrke sektoren for plantebaserede fødevarer23.8.2024 13:00:37 CEST | Pressemeddelelse
Planter skal fylde mere i vores hverdag – både på tallerknerne og i vores måde at tænke mad på. I år er der skruet gevaldigt op for blusset i Plantefonden, der uddeler 122,6 mio. kr. til 35 nye projekter, som bl.a. skal øge kvalitet, tilgængelighed og viden om plantebaseret mad.
Stop madspild: Tonsvis af gammelt brød skal genanvendes til mel og rasp30.5.2024 15:15:00 CEST | Pressemeddelelse
Hvert år ryger op imod 30.000 tons brød fra industribagere og detailhandelen direkte i skraldespanden. Det svarer til ca. 5 kilo brød pr. dansker om året. Et nyt projekt vil genanvende overskudsbrød til mel og rasp, så det kan blive til nye fødevarer fremfor at fylde op i affaldscontaineren.
Bi-venligt blomsterflor og utæmmet græs vil brede sig i Danmark til sommer3.5.2024 08:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Nye tal: Der er sket mere end en fordobling i antallet af landbrugere, der har søgt Landbrugsstyrelsen om tilskud til at plante blomster på landbrugsjord og lade græs vokse vildt på markerne. Blomstertæpper sætter kulør på landskabet – men er også godt nyt for biodiversiteten, lyder det fra Anna De Klauman, vicedirektør i Landbrugsstyrelsen.
OptiClean vil optimere håndteringen i grøntsagsvaskeriet og forlænge holdbarheden på dine gulerødder9.4.2024 12:35:00 CEST | Pressemeddelelse
Projektet OptiClean har, med 5,5 mio. kr. fra GUDP, blæst til kamp mod de halvrådne gulerødder i grøntsagsskuffen. En kombination af optimeret polering og håndtering i vaskeriet skal sikre branche, detailled og forbrugere mod unødvendigt madspild.
Nyt register med kortlægning af bigårde skal sikre sunde bier4.3.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Fra i dag skal alle biavlere registrere sig igen i et nyudviklet centralt register for at sikre en effektiv inddæmning, hvis der sker udbrud af skadelige sygdomme blandt bierne.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum