Furesø Kommune

Skolepatruljerne bliver hyldet i vinterkulden

Del

Skolepatruljerne er et trygt lyspunkt i de mørke vintermåneder. I Den Sureste Uge, uge 5, står Furesø Kommune og Nordsjællands Politi derfor klar ved skoler rundt om i Furesø for at give skolepatruljerne et ekstra klap på skulderen.

Skolepatruljerne, som her ved Syvstjerneskolen i Værløse, er som normalt i aktion. Men i den kommende uge får de lidt ekstra opmærksomhed.
Skolepatruljerne, som her ved Syvstjerneskolen i Værløse, er som normalt i aktion. Men i den kommende uge får de lidt ekstra opmærksomhed.

Måske sidder du i en lun bil med sædevarmen på max. Måske tramper du selv afsted i pedalerne på Furesøs skoleveje sammen med rigtig mange af Furesøs skolebørn. Uanset hvad, er de flittige og årvågne skolepatruljer et lyspunkt på vinterens mørke koldstarter, hvor uge 5 udmærker sig ved at være en af de koldeste og mest regnfulde uger på året.

Eleverne, der typisk går i 6.-8. klasse, står tidligere op end kammeraterne for at bringe de andre skolebørn trygt og godt igennem morgentrafikken omkring skolerne. Det skal de hyldes og have tak for, og derfor er Nordsjællands Politi og folk fra Furesø Kommune til stede på flere af Furesøs skoler i uge 5, hvor de bakker op om skolepatruljernes indsats med et klap på skulderen, en lille gave og lidt sødt i den sure uge.

"Frisk luft på morgenturen er godt for indlæringen, det er godt for miljøet, og så er det rigtig godt for trafikken omkring skolen, når forældrene ikke kører deres børn. Derfor er skolepatruljerne så vigtige på flere af vores skoler og en vigtig del af skolernes færdselslære. De gør det trygt for de andre børn – og deres forældre – at tage turen til skole på cykel, løbehjul eller til fods," siger Muhammed Bektas (A), nytiltrådt formand for Børne- og skoleudvalget i Furesø Kommune.

65 kommuner er med i ”Den Sureste Uge,” som Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring har døbt ugen og kampagnen for skolepatruljerne, som de underbygger med en interview-undersøgelse. Den viser, at stort set alle bilister - 98 procent af de adspurgte - synes ”godt” eller ”meget godt” om skolepatruljernes arbejde med at hjælpe andre sikkert over skolevejen.

Næsten 9 ud af 10 bilister satte farten ned, hvis de så en skolepatrulje. Skolepatruljerne sender et tydeligt signal til bilister og cyklister om, at dette er en vej med mange børn, og det får de fleste til at udvise ekstra hensyn, fortæller Lene Munch-Petersen (A), formand for Natur og Klima i kommunen.

"Skolepatruljernes arbejde kan naturligvis kun foregå, når vi skaber de rigtige rammer, hvor de også føler sig trygge. Derfor glæder det mig, at vi i 2022 tager en række nye initiativer til endnu bedre trafiksikkerhed omkring vores skoler her i Furesø. I 2030 er det byrådets mål, at vi har nedbragt CO2-udledningen fra borgernes og virksomhedernes transport med mindst 70 procent. Derfor skal vi allerede nu give børnene sunde vaner. Vaner, der holder helt ind i voksenlivet ved, at de bliver vant til at snuppe cyklen eller på anden måde transportere sig aktivt rundt. Også her har skolepatruljerne en vigtig rolle i hverdagen," siger hun.

Til pressen: Her kan I møde skolepatruljerne i Furesø Kommune:

Mandag 31. jan 2022 på Solvangskolen og Marie Kruse

Tirsdag 1. feb 2022 på Syvstjerneskolen

Fredag den 4. feb 2022 på Hareskov skole

Politiet og repræsentanter for Furesø Kommune møder kl. 07.30 på skolens p-plads. Skolepatruljerne kommer ud 07.45 og står til 08.15, hvorefter der afholdes et lille arrangement udenfor
(for at undgå smitterisiko).

Kontakt kommunikationskonsulent Rasmus Gorm Hansen (72165382) for nærmere aftaler

Nøgleord

Kontakter

Yderligere kontaktpersoner i forhold til kampagnen:
Paul Erik Lehmann Thomsen, Nordsjællands Politi: 51197469
Liv Kofoed-Jensen, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik. 2572 7110

Kontakt i fht. skolearrangementerne i Furesø Kommune:
Bitten Mølgaard Tlf. 72354817
Bojan Vucelic Tlf. 72164295

Billeder

Skolepatruljerne, som her ved Syvstjerneskolen i Værløse, er som normalt i aktion. Men i den kommende uge får de lidt ekstra opmærksomhed.
Skolepatruljerne, som her ved Syvstjerneskolen i Værløse, er som normalt i aktion. Men i den kommende uge får de lidt ekstra opmærksomhed.
Download
Download
Download

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum