Landbrugsstyrelsen

Skolefrugt og –grønt er presset af corona

Del

Skolerne har i store dele af skoleåret været ramt af nedlukning. Det udfordrer skoleordning for frugt og grønt. Nu kommer Landbrugsstyrelsen dog skolerne og frugtleverandørerne til undsætning, så ordningen, der har til formål at give eleverne adgang til frugt og grønt og sikre viden om sund ernæring, kan fortsætte.

Ligesom viskelæder, blyant og lineal er standardudstyr i ethvert penalhus, er skolefrugt også en fast del af mange børns frikvarter. Nedlukningen af skolerne har dog betydet, at frugt- og grøntleverandørerne har svært ved at få fat i skolerne og få ansøgningerne til ordningen for næste skoleår på plads. Derfor har Landbrugsstyrelsen netop besluttet at forlænge perioden, hvor der kan søges om tilskud til skolefrugt, så eleverne kan få deres frugt og grønt.

”Skolefrugt bidrager til, at vores børn får frugt og grønt og samtidig lærer om betydningen af sund ernæring. Det skal corona ikke sætte en stopper for. Derfor har vi valgt at forlænge perioden, hvor man kan søge om tilskud til ordningen. Vi håber, at det vil være med til at sikre, at ordningen kører normalt næste skoleår, og at hverdagen bliver så almindeligt som overhovedet mulig”, siger Mette Justesen, teamleder i Landbrugsstyrelsen.

Skoler, kommuner og frugt- og grøntleverandører kan fra nu af og frem til torsdag den 29. april søge om tilskud til at uddele frugt og grønt til danske skoleelever for skoleåret 2021/2022. Den oprindelige frist for at søge om tilskuddet var 26. marts 2021.

Frugtleverandør: forlængelsen giver os luft

David Andersen fra Firmafrugt er en af de frugtleverandører, der har været presset af corona-nedlukningen på skolerne. Han glæder sig over håndsrækningen fra Landbrugsstyrelsen.

”Eftersom skolerne har været lukket, har det være svært for os at koordinere skolefrugtordningen med skolerne og få søgt om tilskud til ordningen. Derfor er jeg rigtig glad for, at Landbrugsstyrelsen har samarbejdet og haft forståelse for vores situation. Nu er ansøgningsrunden blevet udskudt, og vi får ekstra luft, så vi kan sikre, at der er frugt og grønt til eleverne, når de møder ind efter sommerferien”, siger David Andersen fra Firmafrugt.

Skoleordningen for frugt, grønt og mælk er en del af den fælles markedsordning for landbrugsprodukter i EU. Formålet er at give skoleelever bedre adgang til frugt, grønt og mælk samt sikre en større viden om sund ernæring. Ordningen er hundrede procent finansieret af EU.

Yderligere oplysninger

Hvis du er journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressevagt på telefon 41892507.

Information om Landbrugsstyrelsen

Landbrugsstyrelsen
Landbrugsstyrelsen
Nyropsgade 30
1780 København V

+45 33 95 80 00http://lbst.dk/

Følg pressemeddelelser fra Landbrugsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landbrugsstyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum