Haderslev Kommune

Skodkurser skal få flere til at kvitte smøgerne

Del

Haderslev Kommunes rygestopkurser har en stor succesrate, men flere rygere skal lære kurserne at kende. Derfor lancerer kommunen nu en ny kampagne, der skal øge kendskabet til skodkurserne.

Flere rygere skal skodde den sidste cigaret. I dag ryger mere end hver 5. borger i Haderslev Kommune dagligt, men faktisk fortryder 3 ud af 4 rygere, at de overhovedet begyndte med at ryge. Og rigtig mange ønsker at stoppe. Derfor lancerer Haderslev Kommune nu en ny rygestopkampagne under navnet Skodkursus.

”Vi ved vores rygestopkurser virker og mange bliver røgfrie. Derfor er det vigtigt, at alle rygere i Haderslev Kommune, der vil stoppe med at ryge, ved hvor de kan få hjælp og at den er gratis”, siger formand for Udvalget for Sundhed og Forebyggelse, Børge Koch.

Kommunens rygestopkurser har en stor succesrate. For de deltagere, der kommer alle kursusgange, er 7 ud af 10 røgfrie ved kursusafslutning. 5 ud af 10 er fortsat røgfri efter 6 måneder. Hvis en ryger selv forsøger at stoppe, er det kun 3 ud af 100 det lykkedes for.

”Rygning er et af de indsatsområder, vi ønsker at prioritere, fordi konsekvenser ved rygning er så store, og derfor skruer vi nu også lidt op for vores rygestoptilbud. Vi har dog valgt at gøre det med et glimt i øjet ved at kalde tilbuddet for skodkursus, for det tror vi har den bedste effekt over for rygerne og så er det også en anerkendelse af, at det er svært at skodde den sidste cigaret”, siger Børge Koch.

Undersøgelselser fra Statens Institut for Folkesundhed ved SDU viser, at der i gennemsnit dør 130 borgere hvert år af tobaksrygningen i Haderslev Kommune.

Skodkursus
Kampagnen sparkes i gang i denne uge. Den vil blandt andet være i lokalaviserne, på de sociale medier og på busserne. Samtidig vil kommunens medarbejdere være mere opsøgende i forhold til at fortælle om rygernes muligheder for at få hjælp.

Et Skodkursus forløber over 6 gange af ca. 2 timers varighed. Før kurset er der en individuel opstartssamtale. Der tilbydes Skodkurser i Vojens, Gram og Haderslev.

Tilskuddet til nikotinerstatning er ikke skoddet. Der vil for nogle storrygere stadig være mulighed for at få tilskud.

Læs mere om kurserne på skodkursus.dk

Kontakter

Børge KochFormand, Udvalget for Sundhed og Forebyggelse

61 15 42 03

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Kommunerne fortæller om klima og oversvømmelser på sønderjysk dyrskue15.5.2019 08:00:00 CESTPressemeddelelse

De sønderjyske kommuner er med, når Det Sønderjyske Fællesdyrskue afholdes i Aabenraa den 24. og 25. maj 2019. I år er Sønderborg, Aabenraa, Tønder og Haderslev Kommuner gået sammen om en stand under temaet klima og oversvømmelser. Der er også vandleg for børnene, man kan møde en politiker og en naturvejleder og så kan man høre om, hvordan kommunerne nu bruger droner i deres vandløbsprojekter.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum