Skorstensgaard Danmark A/S

Skive-drenge består svendeprøve med manér – Skorstensgaard uddanner de skarpeste lærlinge

Del
I torsdags blev det endnu engang slået fast – Skorstensgaard uddanner hamrende dygtige lærlinge. To mekanikerlærlinge fra værkstedskædens afdeling i Skive bestod nemlig svendeprøven med topkarakterer. De to unge mænd Anders og Patrick afsluttede deres uddannelse på Mercantec tekniske skole i Viborg med henholdsvis 12 og 10.

Det står tydeligt – værkstedskæden Skorstensgaard uddanner nogle af de skarpeste lærlinge i mekanikerfaget. Det er de to nyudklækkede mekanikersvende Anders Grøn og Patrick Zumbusch Kristensen fra Skorstensgaard, som lige har bestået deres svendeprøve, levende beviser på. Og det med fremragende resultater. Mens Anders fik scoret topkarakteren 12, har Patrick fået et flot 10-tal for sin præstation til prøven.

Anders og Patrick kom i lære hos Skorstensgaard på værkstedskædens afdeling i Skive, hvor de har gået og rodet i biler skulder ved skulder siden juni 2019 og dannet et godt makkerpar, der har støttet hinanden under hele forløbet i de tre år, de har været hos værkstedskæden.

Godt rustet til svendeprøven hos Skorstensgaard

Den afsluttende svendeprøve var delt i to forløb og blev afholdt henholdsvis tirsdag og torsdag i sidste uge. Patrick og Anders fik hver især 6 timer begge dage til at løse de opgaver, de havde fået. Det var områder, som begge lærlinge havde haft meget erfaring med hos Skorstensgaard, og både Patrick og Anders var færdige langt før tid i de prøver, de kom op i.

Patrick fik blandt andet til opgave at reparere en bil, der ikke kunne starte. Det løste han ved først at dreje nøglen om i tændingslåsen og lytte efter for at få en idé om, hvor i bilen fejlen skulle ligge. Det har han lært hos Skorstensgaard, at man skal gøre som det første, når en bil ikke vil starte, da det kan give et fingerpeg om problemet. Derefter var det meget lige til for ham. Han benyttede sig af alle de trin, han har lært under sit læringsforløb hos Skorstensgaard for at få bilen til at køre igen.

-          Det var dejligt at få det 10-tal. Jeg følte mig også rimelig sikker til prøven, fordi jeg har fået så meget erfaring hos Skorstensgaard. Hos Skorstensgaard er de rigtig gode til at give os udfordringer, så vi får al den viden og erfaring, der er nødvendig for at få en bil, der ikke kører optimalt, tilbage på vejene, fortæller den nyudlærte mekanikersvend Patrick Zumbusch Kristensen.

Hans medlærling Anders Grøn fortæller, at han følte sig privilegeret i forhold til sine medstuderende på uddannelsen, fordi han fik muligheden for at komme i lære hos Skorstensgaard. En af hans opgaver var at løse en bremsefejl på en bil, hvilket han fik løst ved at udskifte et af bilens bremserør. Med den fremragende præstation han også demonstrerede ved de andre opgaver i svendeprøven – og inden for et langt kortere tidsrum end han blev tildelt – fik Anders topkarakteren i hus.

Afdelingslederen på Skorstensgaard-værkstedet i Skive, Peter Espersen, som er Anders og Patricks kontaktperson i Skorstensgaard, har også været en god støtte under hele deres læreforløb. Peter er ikke blot med på sidelinjen – han har en tæt kontakt til de to lærlinge, og har nærmere været som en far over for dem end en leder, ifølge lærlingene selv. De blev ofte spurgt, hvordan det går på skolen og med prøverne, hvilket de begge sætter stor pris på.

Derudover fortæller en stolt driftschef, at han også har været meget glad for den indsats, de to unge mænd har ydet på Skive-værkstedet.

-          Vi er rigtig stolte over, at Anders og Patrick har bestået svendeprøven med 12 og 10. Det er superfedt. For os i Skorstensgaard er det rigtig vigtigt, at de lærlinge, vi får ind på vores værksteder, får al den viden og erfaring, de kan få, så de kan blive blandt de bedste i deres fag. Vi har også en lærling, der lige har vundet regionsmesterskabet for personvognsmekanikerlærlinge. Det er vores ambition at uddanne endnu flere, dygtige lærlinge til branchen, fortæller Marco Lauridsen, driftschef i Skorstensgaard.

Til svendeprøve med følgesvenden

Anders og Patrick har fulgtes ad hele vejen på rejsen som mekanikerelever. De begyndte begge på grundforløbet i personvognsmekanikeruddannelsen på den tekniske skole i Skive i sommeren 2018. I 2020 drog de sammen videre til Mercantec tekniske skole i Viborg for at tage hovedforløbet, og kom undervejs i lære hos værkstedskæden Skorstensgaard på samme tid. De to svende har været meget glade for at have en nær medlærling på deres læreplads.

-          Patrick og jeg har altid spurgt og hjulpet hinanden, inden vi valgte at gå til en mekaniker. Vi har satme også haft det sjovt her. I forhold til hvad jeg har hørt fra andre lærlinge på uddannelsen, så kunne jeg ikke have fået bedre kollegaer eller en bedre læreplads. Hos Skorstensgaard er man en del af holdet, fortæller den nyudlærte mekaniker Anders Grøn.

Skorstensgaard har nu mulighed for at indstille Anders til ML-prisen, som uddeles af Mercantec tekniske skole for at hædre de dygtigste lærlinge inden for diverse brancher.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Skorstensgaard Danmark A/S

Skorstensgaard Danmark A/S
Skorstensgaard Danmark A/S
Trianglen 13
6000 Kolding

https://skorstensgaard.dk/

Skorstensgaard er en af landets førende, frie autoværkstedskæder. Siden 2009 har vi serviceret flere hundrede tusind danske personbiler, og 9 ud af 10 af vores kunder siger, at de vil anbefale os til andre. Hos os bevarer du din fabriksgaranti, da vi yder samme høje serviceniveau som mærkeværkstederne.

Virksomheden er grundlagt i 2009 af brødrene Martin og Anders Skorstensgaard, som altid har arbejdet med drift af værksteder – både som selvstændige og som driftsansvarlige på mærkeværksteder. Deres innovative tilgang til processer, deres forståelse for markedet samt deres fokus på kundernes behov er nøglen til virksomhedens succes.

Følg pressemeddelelser fra Skorstensgaard Danmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Skorstensgaard Danmark A/S

Skorstensgaard med nyt koncept – vind konfirmationskørsel13.3.2023 15:45:15 CET | Pressemeddelelse

I dag ruller den landsdækkende værkstedskæde Skorstensgaard en konkurrence ud til glæde for årets kommende konfirmander og nonfirmander, der lige nu leder med lys og lygte efter smarte køretøjer, der kan få hovederne til at dreje, når de unge skal køres fra kirken. Værkstedskæden stiller nemlig en ekstravagant konfirmandbil på højkant som del i en årligt tilbagevendende konkurrence, de netop har sat i gang.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum