Dansk Byggeri

Skarpladt forening i Dansk Byggeri forbedrer fugerne

Del

Fugebranchen har styrket det faglige fællesskab og gjort danske fugeentreprenører efterspurgt langt udenfor landets grænser. I år fejrer foreningen 40-års jubilæum. Opskriften på succesen er tæt samarbejde mellem leverandører og entreprenører og fokus på faglig udvikling.

For 40 år siden fulgtes fuger og faglighed ikke altid ad. Alle håndværkere tilbød fugearbejde, men få havde indgående viden om emnet. Det vendte etableringen af Fugebranchen op og ned på. En stærk faglighed og det gode håndværk var på dagsordenen i den nye forening. Resultatet ses i dag, hvor danske fugemontører rask væk bliver bedt om at løse opgaver mange hundrede kilometer væk fra den danske grænse, fx på Island.

- Fugebranchen er ret unik, fordi den samler entreprenører og leverandører i samme forening. Det betyder, at vi kan sparre med hinanden. Som entreprenører får vi den nyeste knowhow om produkterne, mens vi giver feedback på produkterne til leverandørerne. Det højner kvaliteten af arbejdet, siger formand for Fugebranchen Martin Christoffersen, der til daglig er direktør i Permatæt.

Gratis online guide

Centralt i Fugebranchens arbejde er fugeguiden, som er en online guide på Fugebranchens hjemmeside. Fugeguiden giver nøje anvisninger til, hvilken fuge der skal bruges hvor, og hvordan fugearbejdet skal udføres på alt fra vinduer til vådrum. Fugeguiden sikrer kvaliteten i udbudsmaterialer og dermed kvaliteten af det udførte arbejde. Og går der noget galt, fungerer guiden også som referencemateriale i reklamationssager samt ved syn og skøn.

- Fugeguiden giver et fælles fodslag for branchen. Den fortæller meget tydeligt, hvordan man skal fuge, så det holder og er bygbart. Og den bliver brugt flittigt af arkitekter og ingeniører, så størstedelen af udbudsmaterialerne henviser til fugeguiden, siger Martin Christoffersen.

Guiden er gratis for alle, men kræver at man opretter en profil på Fugebranchens hjemmeside.

Fuld garanti på medlemmernes arbejde

Fugebranchen tilbyder også en certificering. Certificeringen stiller store krav til kvaliteten, da den indebærer besøg fra eksterne auditors på store og mellemstore byggesager. Derudover giver foreningen fuld garanti på medlemmernes arbejde.

- Garantiordningen er en hel unik løsning. Den giver fuld garanti på alle løsninger til professionelle bygherrer, mens de private er dækket ind af Byg Garantiordningen. Det viser noget om Fugebranchens stærke faglighed, at de dækker alle kunder ind. Medlemmerne brænder virkelig for håndværket, siger direktør i Dansk Byggeri Michael H. Nielsen.

Ny uddannelse starter i oktober

Kærligheden til det gode håndværk præger foreningen, hvor det har været ambitionen at etablere en uddannelse som fugemontør. Det er lykkedes nu. Til oktober starter det første hold på 16 kommende fugemontører. Uddannelsen foregår på Learnmark i Horsens og består af 10 skoleophold af to uger kombineret med praktikophold.

- En formel uddannelse er godt for branchen, det giver et ekstra løft. Fugearbejdet kan for nogen være lidt usynligt. Det er ikke nødvendigvis det, der fylder mest i en bygherres bevidsthed, når der skal bygges eller renoveres. Men hvis det er udført forkert i en alt for dårlig kvalitet, kan det have store konsekvenser. Bygningen bliver utæt, får fugt og skimmelsvamp. Så stor tak til foreningen for deres ihærdige indsats for at sikre kvalitet og det gode håndværk, siger Michael H. Nielsen.

Fakta

Fugebranchen blev etableret i 1980 og er i dag en del af Dansk Byggeri.
Antal medlemmer: 45 entreprenørfirmaer og 5 leverandørfirmaer
Fugebranchen har generalforsamling en gang om året, hvor bestyrelsen bliver valgt. Bestyrelsen mødes 4-6 gange årligt. Derudover er der nedsat en række arbejdsudvalg, som blandt andet beskæftiger sig med uddannelse af syns- og skønsfolk og etablering af en ny uddannelse som fugemontører.

 
 

Kontakter

Formand, Martin Christoffersen, Fugebranchen, telefon 44 98 12 34
Direktør, Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri, telefon 20 28 52 64

Billeder

Formand for Fugebranchen Martin Christoffersen og direktør i Dansk Byggeri Michael H. Nielsen er klar til at skyde fugebranchen på vej mod et 50 års jubilæum. 
Foto: Ricky John Molloy
Formand for Fugebranchen Martin Christoffersen og direktør i Dansk Byggeri Michael H. Nielsen er klar til at skyde fugebranchen på vej mod et 50 års jubilæum. Foto: Ricky John Molloy
Download
Download

Links

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

 

 
 

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Corona har ikke fået udenlandske håndværkere til at blive hjemme26.8.2020 09:00:00 CESTPressemeddelelse

Coronakrisen har ikke fået de udenlandske medarbejdere i bygge- og anlægsvirksomhederne til at rejse hjem i større antal. Efter en nedgang på godt 1.600 fra marts til april steg tallet hurtigt igen. Og i juni var antallet af udenlandske medarbejdere oppe på niveau med juni sidste år, viser en analyse fra Dansk Byggeri, der er lavet på baggrund af tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum