Lolland Kommune

Skærpede besøgsrestriktioner på plejecentre i Lolland Kommune

Del

Styrelsen for Patientsikkerhed har givet Lolland Kommune et påbud om indførelse af yderligere besøgsrestriktioner på kommunens plejecentre. Det betyder, at beboere på plejecentrene fra tirsdag den 15. december kun må få besøg af én nærtstående pårørende.

I de seneste dage er antallet af COVID-19-smittede i Lolland Kommune steget markant, og mandag den 14. december er kommunens incidenstal oppe på 124. På baggrund af smittestigningen har Styrelsen for Patientsikkerhed nu givet Lolland Kommune et påbud om yderligere besøgsrestriktioner på kommunens plejecentre.

Påbuddet træder i kraft tirsdag den 15. december og betyder i praksis, at beboere på kommunens plejecentre nu kun må få besøg af én nærtstående pårørende. Som hidtil skal besøget foregå i borgerens egen bolig. Kommer der flere besøgene, skal besøget foregå udendørs. Borgere i kritiske situationer vil dog kunne modtage andre besøg i boligen, efter aftale med plejecentret. 

”Det har hele tiden været vigtigt for os at holde smitten væk fra vores plejecentre, og med de mange antal smittede i Lolland Kommune, er vi nu nødt til at skærpe retningslinjerne for besøg. Jeg har fuld forståelse for, at det er en svær tid for både borgere og pårørende, og jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke de pårørende for et virkelig godt samarbejde om at beskytte vores ældre og plejepersonalet. Indtil videre har vi ved fælles indsatser kunnet undgå sygdomsudbrud og alvorlige menneskelige omkostninger forbundet hermed, og det har blandt andet medvirket til, at vi kan opretholde den nødvendige bemanding på vores plejecentre. Det skal vi gerne kunne blive ved med, så vi fortsat kan sikre pleje og praktisk hjælp til alle, der bor her,” siger sektorchef for Ældre & Sundhed Søren Wollesen.

Lolland Kommune vil hurtigst muligt orientere de nærmeste pårørende direkte.

Nøgleord

Kontakter

Søren Wollesen
Sektorchef for Ældre & Sundhed, Lolland Kommune
Tlf. 23 80 52 21

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

3600 børn og unge på Lolland fik glæde af sommerens Coronapulje17.12.2020 06:15:00 CETPressemeddelelse

14 dage inden sommerferien blev landets kommuner tilbudt midler til ekstra sommeraktiviteter for børn og unge, og i Lolland Kommune fik man travlt med at udmønte de 1,2 mio. kr. kommunen blev bevilget. Takket være en ekstraordinær indsats fra SFO’er, Ungdomsskolen og lokale kultur- og fritidsaktører lykkedes det at give kommunens børn en god sommer på trods af Corona. Det viser en ny rapport.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum