Forsikring & Pension

Sjællandske unge flytter hjemmefra uden indboforsikringen

Del

Alt for mange unge i Region Sjælland flytter hjemmefra uden en indbo-og ansvarsforsikring, viser en ny undersøgelse fra Forsikringsguiden.dk. Det kan koste de unge kassen, advarer Forsikringsoplysningen.

Hele 35 procent af sjællandske unge, der flytter hjemmefra, har ikke en indbo- og ansvarsforsikring med sig. Dermed topper sjællænderne uden for hovedstadsområdet listen over unge danskere, der flytter hjemmefra uden en forsikring. Det viser en ny undersøgelse fra Forsikringsguiden.dk baseret på tal fra Danmarks Statistik.

På landsplan er det i gennemsnit hver femte unge dansker i alderen 21 til 24 år ud af i alt 39.000, der ikke har en indbo- og ansvarsforsikring, og det er et problem for de unge, vurderer Forsikringsoplysningen.

- Vi opfordrer alle unge, der skal flytte hjemmefra, til at få sig en indboforsikring og dermed en ansvarsforsikring, der dækker, hvis de er skyld i skader på andre mennesker, siger Anja Lintrup Sørensen, konsulent i Forsikringsoplysningen hos Forsikring & Pension.

En indboforsikring dækker skader på de unges indbo og private ting som fx møbler, computer, mobiltelefon, cykler og tøj. Og så følger ansvarsforsikringen automatisk med – i øvrigt sammen med dækning til retshjælp og genhusning.

- Undlader de unge at få sig en indboforsikring, når de flytter hjemmefra, får de derfor ingen erstatning, hvis for eksempel deres lejlighed eller værelse brænder, og de måske kommer til at stå uden tag over hovedet. De får heller ikke erstatning, hvis de får stjålet deres ting. Når man pludselig skal genanskaffe alle sine ting, løber det hurtigt op.

- De unge risikerer også et stort personligt krav om erstatning, hvis de er skyld i skader på andre mennesker eller andres værdier. I værste fald kan en alvorlig personskade medføre varige men og nedsat erhvervsevne, og det kan betyde krav om erstatning i million-klassen, siger Anja Lintrup Sørensen.

Det er faktisk nemt at få overblik over den bedste indboforsikring til prisen ved at gå ind på sammenligningsportalen Forsikringsguiden.dk, der sammenligner indboforsikringer på både pris, vilkår og dækning fra flere end 20 forskellige forsikringsselskaber.

Fem gode råd, når du vælger indboforsikring:

  1. Sørg for at vælge den rigtige forsikringssum. Altså hvad det koster, hvis du skal genanskaffe alt dit indbo fra nyt
  2. Tag stilling til, hvor stor en selvrisiko du ønsker. Det er det beløb, som du selv skal betale til skaden
  3. Tjek, hvad du maksimalt kan få i erstatning ved cykeltyverier
  4. Overvej, om du har behov for ekstra dækninger, fx elektronikforsikring, som dækker skade på computere og anden elektronik
  5. Undersøg, om du kan få særlige ungdomsprodukter/-fordele. 

Tre vigtige fakta om indboforsikring til unge:

  1. Du kan være dækket af dine forældres indboforsikring, indtil du er 18 eller 21 år, når du bor alene
  2. En indboforsikring indeholder også en meget vigtig ansvarsforsikring, som dækker, hvis du er skyld i, at andre kommer til skade
  3. Uden en indboforsikring, risikerer du selv at betale for merudgifter til en midlertidig bolig, fx hvis din egen er brændt.

Om Forsikringsguiden.dk

Forsikringsguiden.dk er et effektivt, overskueligt og troværdigt online forbrugerværktøj til at sammenligne forsikringer fra forsikringsselskaber i Danmark. Forsikringsguiden.dk, der er nem at bruge - også på mobil og tablets - har fokus på både dækning, services og pris modsat andre lignende online-værktøjer til forsikringer, hvor der kun er fokus på pris.

Forbrugerrådet TÆNK og brancheorganisationen Forsikring & Pension står bag Forsikringsguiden.dk. Der er 23 selskaber med på Forsikringsguiden, som udgør mere end 90 pct. af markedet for de forsikringsprodukter, du finder på Forsikringsguiden.

Kilde: Forbrugsundersøgelsen og Befolkningsregistret fra Danmarks Statistik.

Nøgleord

Kontakter

Anja Lintrup Sørensen, konsulent i Forsikringsoplysningen: 4191 9114, als@forsikringogpension.dk

Jesper Hjorth Jespersen, kommunikationskonsulent: 4191 9102

Pressetelefonen i Forsikring & Pension: 4191 9101

Links

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk/

Forsikring & Pension er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring2.10.2018 09:46pressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, om man kan kræve erstatning fra ens kæreste, der ved et uheld har vasket katten i vaskemaskinen? Ved de, hvor mange selvrisici et forsikringsselskab kan kræve ved angreb fra rotter, eller hvad forsikringen dækker, hvis ens motorcykelnøgle er blevet stjålet?

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum