DI - Dansk Byggeri

Sjællænderne pendler længere end nogensinde før

Del
På Sjælland og Lolland-Falster bliver der pendlet mere og længere end nogensinde. Her kører en pendler i gennemsnit 57,1 km. på en arbejdsdag. Det er 24 procent længere end for bare 17 år siden. Særligt i Slagelse er pendlingsafstanden steget, hvor borgerne kører 31 procent længere end i 2002. Det viser en ny analyse fra Dansk Infrastruktur, der er en branchesammenslutning i Dansk Industri.

En ny analyse fra Dansk Infrastruktur viser, at pendlere fra Sjælland og Lolland-Falster kører længere for at komme på arbejde. I perioden 2002-2019 er pendlingsafstanden steget med 24 procent således at en gennemsnitlig pendler kører 57,7 km. per arbejdsdag. Udviklingen er således et udtryk for, at arbejdsmarkedet er blevet mere smidigt, og at flere vælger at bosætte længere fra jobbet, hvilket kan hænge sammen med udviklingen i boligpriserne.

- Vi har aldrig pendlet så meget, som vi gør nu. Når flere vælger at bosætte sig længere fra arbejdspladsen, bliver vores mobilitet vigtigere end aldrig før, siger Henrik Friis, chef for Dansk Infrastruktur og fortsætter:

- En god infrastruktur er helt afgørende for den videre udvikling og vækst i Danmark. Hvis det bliver for besværligt at transportere sig, og vi bruger for lang tid i trafikken, kan virksomhederne ikke tiltrække den arbejdskraft, de har brug for, siger Henrik Friis.

Og det er særligt bilen, de fleste pendlere foretrækker, når de skal til og fra arbejde. 67 procent af turene foregår således bag et rat, mens omkring 10 procent i stedet vælger den kollektive trafik. Udviklingen på landsplan viser, at bilen kun er blevet mere populær de seneste år.

- Vi kan se, at bilen er blevet langt mere populær. Flere kan nok mærke, at trængslen er taget til særligt i morgen- og eftermiddagstrafikken. Derfor er det er enormt vigtigt, at vi investerer i infrastrukturen og særligt i et bedre vejnet, så vi kan få taget hånd om den trængsel, der hvert år koster Danmark mere en 20 mia. kr., siger Henrik Friis.

Og netop villigheden til at rejse længere kan have flere fordele er vurderingen. Blandt andet kan det være med til at holde hånden mange lokalsamfund.

- Vi kan se, at danskernes villighed til at rejse længere for at komme på arbejde er steget i hele landet, så længe transportmulighederne er tilstede. Og det kan jo have den effekt, at særligt de unge familier bliver boende i lokalsamfundene. Og det betyder også, at virksomheder, der ikke ligger i eller omkring en større by vil have nemmere ved at tiltrække den arbejdskraft, de har brug for, siger Henrik Friis.

Se pendlingen i din kommune her.

Kontakter

Kontakt:
Henrik Friis, chef i Dansk Infrastruktur, tlf. 2031 1503

Information om DI - Dansk Byggeri

DI - Dansk Byggeri
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377https://www.danskindustri.dk/brancher/di-byggeri/

Om DI Dansk Byggeri:

DI Dansk Byggeri er et branchefællesskab for 6.300 virksomheder inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Medlemsvirksomhederne beskæftiger 73.000 medarbejdere og omfatter såvel udførende virksomheder som materialeleverandører.

 Læs mere: www.danskindustri.dk/brancher/di-dansk-byggeri/

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Byggeri

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye