WWF Verdensnaturfonden

Sjælden tigerfamilie fanget på video – se den her

Del
I december 2022 fangede WWF Verdensnaturfondens kamera noget helt særligt i Thailands tætte regnskov: en vild tigerfamilie bestående af en mor med sine tre store unger. Et glædeligt resultat af en målrettet indsats for at bevare de vilde tigre, som Danmark aktivt har støttet, mener WWF Verdensnaturfonden.

Der er kun omkring 170 tigere tilbage i hele Thailand. Derfor giver en ny video håb om, at bevaringsarbejdet virker.

På videoen ses fire vilde tigere – en mor med sine tre unger.

Download videoen her.

”Optagelser som disse er ekstremt sjældne. Faktisk kan jeg ikke mindes, at jeg har set noget lignende, fordi der er så få tigere tilbage i Thailand – og endnu færre ude i den vilde natur. Derfor er det en glædelig nyhed, der vidner om, at arbejdet med at bevare tigeren i Thailand bærer frugt – takket være en koordineret indsats fra flere forskellige lande, heriblandt Danmark,” siger Mette Boye, miljøfaglig chef i WWF Verdensnaturfonden.

Truet af krybskytteri og mangel på føde

WWF betragter tigerbestanden i Thailand som ”lav” men ”stabil”, hvilket gør dem sårbare over for krybskytteri og mangel på byttedyr.

Landets tigere yngler kun to steder – i naturområdet Western Forest Complex i den vestlige del af landet nær grænsen til Myanmar og i Dong Phayayen-Khao Yai Forest Complex i den østlige del af landet tæt ved grænsen til Cambodia.

WWF-Thailand samarbejder med Department of National Parks (DNP) om at beskytte landets tigere med fokus på overvågning, patruljering, uddannelse, bedre levesteder og flere byttedyr.

Netop byttedyr er i fokus for at hjælpe tigerbestanden. Derfor udsatte WWF-Thailand i 2022 over 40 sambarhjorte i nationalparken Mae Wong. Sambarhjorte, der minder om vores hjemlige kronhjorte, er ideelle byttedyr for tigere i Thailand, men mange steder er hjortebestandene ikke store nok.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om WWF Verdensnaturfonden

WWF Verdensnaturfonden
WWF VerdensnaturfondenFølg pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden

Illustrator fra Vesterbro vinder kreativ plakatkonkurrence og en plads på udstilling14.3.2023 07:21:22 CET | Pressemeddelelse

WWF Verdensnaturfonden og By & Havn har fundet vinderen af en stor kreativ plakatkonkurrence, som sætter fokus på livet under overfladen i Københavns Havn. Prisen går til 54-årige Michael Stokkebye fra Vesterbro, som sammen med 23 andre finalister får deres kunstværker udstillet på By & Havns udstilling ’Havnebygmesterens Studiesamling’. Udstillingen er gratis og åben for offentligheden frem til og med fredag den 17. marts.

Mads Kann-Rasmussen indstillet som ny forperson for WWF Verdensnaturfonden13.3.2023 09:00:00 CET | Pressemeddelelse

Mads Kann-Rasmussen er indstillet som ny forperson for WWF Verdensnaturfondens bestyrelse og for WWF Verdensnaturfondens præsidium, når der holdes ekstraordinært præsidiemøde i WWF Verdensnaturfonden den 27. marts 2023. Han afløser Nils Smedegaard Andersen, der på grund af travlhed i forbindelse med sine andre bestyrelsesposter har ønsket at give stafetten videre. Nils Smedegaard Andersen har været forperson for WWF Verdensnaturfonden siden 2018. Under hans forpersonskab har organisationen gennemført en betydelig ændring i strategien, der har betydet, at WWF Verdensnaturfonden i dag har en særdeles solid og sund økonomi, ligesom organisationen har øget antallet af projekter til gavn for naturen og dyrelivet i både Danmark og resten af verden betydeligt. Nils Smedegaard Andersen fortsætter sit engagement i WWF Verdensnaturfonden som medlem af både bestyrelsen og præsidiet. ”Jeg er stolt over de resultater, som de dygtige og engagerede medarbejdere i WWF Verdensnaturfonden har skabt til

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum