WWF Verdensnaturfonden

Sjælden tigerfamilie fanget på video – se den her

Del
I december 2022 fangede WWF Verdensnaturfondens kamera noget helt særligt i Thailands tætte regnskov: en vild tigerfamilie bestående af en mor med sine tre store unger. Et glædeligt resultat af en målrettet indsats for at bevare de vilde tigre, som Danmark aktivt har støttet, mener WWF Verdensnaturfonden.

Der er kun omkring 170 tigere tilbage i hele Thailand. Derfor giver en ny video håb om, at bevaringsarbejdet virker.

På videoen ses fire vilde tigere – en mor med sine tre unger.

Download videoen her.

”Optagelser som disse er ekstremt sjældne. Faktisk kan jeg ikke mindes, at jeg har set noget lignende, fordi der er så få tigere tilbage i Thailand – og endnu færre ude i den vilde natur. Derfor er det en glædelig nyhed, der vidner om, at arbejdet med at bevare tigeren i Thailand bærer frugt – takket være en koordineret indsats fra flere forskellige lande, heriblandt Danmark,” siger Mette Boye, miljøfaglig chef i WWF Verdensnaturfonden.

Truet af krybskytteri og mangel på føde

WWF betragter tigerbestanden i Thailand som ”lav” men ”stabil”, hvilket gør dem sårbare over for krybskytteri og mangel på byttedyr.

Landets tigere yngler kun to steder – i naturområdet Western Forest Complex i den vestlige del af landet nær grænsen til Myanmar og i Dong Phayayen-Khao Yai Forest Complex i den østlige del af landet tæt ved grænsen til Cambodia.

WWF-Thailand samarbejder med Department of National Parks (DNP) om at beskytte landets tigere med fokus på overvågning, patruljering, uddannelse, bedre levesteder og flere byttedyr.

Netop byttedyr er i fokus for at hjælpe tigerbestanden. Derfor udsatte WWF-Thailand i 2022 over 40 sambarhjorte i nationalparken Mae Wong. Sambarhjorte, der minder om vores hjemlige kronhjorte, er ideelle byttedyr for tigere i Thailand, men mange steder er hjortebestandene ikke store nok.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om WWF Verdensnaturfonden

WWF Verdensnaturfonden
WWF VerdensnaturfondenFølg pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden

Nu kan danske virksomheder for første gang sætte videnskabelige mål for deres naturindsats24.5.2023 08:15:29 CEST | Pressemeddelelse

Nu suppleres de videnskabelige klimamål, SBTI, som mange danske virksomheder har tilsluttet sig, med videnskabelige mål for naturen (SBTN). Det er helt afgørende for at løse både klima- og naturkrisen, at virksomhederne nu får mulighed for at tilslutte sig langsigtede mål og forpligte sig til at investere i en fremtid, hvor også naturen har bedre vilkår, mener WWF, der er en af hovedkræfterne bag initiativet.

WWF Verdensnaturfonden kræver globalt forbud mod unødvendig engangsplastik som e-cigaretter og bestik16.5.2023 07:49:11 CEST | Pressemeddelelse

Der bør indføres et globalt forbud mod en hel kategori af plastikprodukter, som vi, ifølge en ny analyse, relativt hurtigt og smertefrit kan udfase. Opfordringen kommer fra WWF Verdensnaturfonden forud for FN-forhandlingerne om en ny global plastiktraktat. Naturorganisationen ønsker, at Danmark presser på for at få det globale forbud skrevet ind i traktaten.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum