Sjælden tigerfamilie fanget på video – se den her

Der er kun omkring 170 tigere tilbage i hele Thailand. Derfor giver en ny video håb om, at bevaringsarbejdet virker.
På videoen ses fire vilde tigere – en mor med sine tre unger.
”Optagelser som disse er ekstremt sjældne. Faktisk kan jeg ikke mindes, at jeg har set noget lignende, fordi der er så få tigere tilbage i Thailand – og endnu færre ude i den vilde natur. Derfor er det en glædelig nyhed, der vidner om, at arbejdet med at bevare tigeren i Thailand bærer frugt – takket være en koordineret indsats fra flere forskellige lande, heriblandt Danmark,” siger Mette Boye, miljøfaglig chef i WWF Verdensnaturfonden.
Truet af krybskytteri og mangel på føde
WWF betragter tigerbestanden i Thailand som ”lav” men ”stabil”, hvilket gør dem sårbare over for krybskytteri og mangel på byttedyr.
Landets tigere yngler kun to steder – i naturområdet Western Forest Complex i den vestlige del af landet nær grænsen til Myanmar og i Dong Phayayen-Khao Yai Forest Complex i den østlige del af landet tæt ved grænsen til Cambodia.
WWF-Thailand samarbejder med Department of National Parks (DNP) om at beskytte landets tigere med fokus på overvågning, patruljering, uddannelse, bedre levesteder og flere byttedyr.
Netop byttedyr er i fokus for at hjælpe tigerbestanden. Derfor udsatte WWF-Thailand i 2022 over 40 sambarhjorte i nationalparken Mae Wong. Sambarhjorte, der minder om vores hjemlige kronhjorte, er ideelle byttedyr for tigere i Thailand, men mange steder er hjortebestandene ikke store nok.
Nøgleord
Kontakter
Christian Skov HansenSeniorpresserådgiver
WWF Verdensnaturfonden
Billeder
Information om WWF Verdensnaturfonden
Følg pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden
Se billederne: WWF Verdensnaturfonden udsætter 600 sjældne sommerfugle på Sydsjælland2.6.2023 08:28:35 CEST | Pressemeddelelse
For 200 år siden levede der et stort antal ikoniske dyre- og plantearter på Knudshoved Odde. De fleste er desværre forsvundet. Nu har WWF Verdensnaturfonden genskabt naturen i området, så flere truede og sårbare dyrearter kan klare sig. Formålet er at skabe stærke selvreproducerende bestande.
Nu kan danske virksomheder for første gang sætte videnskabelige mål for deres naturindsats24.5.2023 08:15:29 CEST | Pressemeddelelse
Nu suppleres de videnskabelige klimamål, SBTI, som mange danske virksomheder har tilsluttet sig, med videnskabelige mål for naturen (SBTN). Det er helt afgørende for at løse både klima- og naturkrisen, at virksomhederne nu får mulighed for at tilslutte sig langsigtede mål og forpligte sig til at investere i en fremtid, hvor også naturen har bedre vilkår, mener WWF, der er en af hovedkræfterne bag initiativet.
WWF-rapport: Forskere fandt 205 nye dyr og planter i Sydøstasien i 202222.5.2023 10:27:49 CEST | Pressemeddelelse
WWF Verdensnaturfonden kæmper for at beskytte de mange nyopdagede, ultrasjældne arter og deres levesteder. Men der forsvinder desværre langt flere arter, end vi opdager, lyder det fra naturorganisationen.
Se billederne: H.K.H. Kronprinsessen besøgte løvfrøer i mosen17.5.2023 13:57:16 CEST | Pressemeddelelse
WWF Verdensnaturfonden har etableret et nyt hjem til Danmarks mindste frø, løvfrøen, der mangler naturområder at leve og yngle i. I maj og juni tælles den nye bestand af de fredede løvfrøer op. Den 17. maj fik de mange nye løvfrøer i Geding-Kasted mose besøg af Kronprinsessen, der er præsident for WWF Verdensnaturfonden.
WWF Verdensnaturfonden kræver globalt forbud mod unødvendig engangsplastik som e-cigaretter og bestik16.5.2023 07:49:11 CEST | Pressemeddelelse
Der bør indføres et globalt forbud mod en hel kategori af plastikprodukter, som vi, ifølge en ny analyse, relativt hurtigt og smertefrit kan udfase. Opfordringen kommer fra WWF Verdensnaturfonden forud for FN-forhandlingerne om en ny global plastiktraktat. Naturorganisationen ønsker, at Danmark presser på for at få det globale forbud skrevet ind i traktaten.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum