Sikkerhedsstyrelsen har testet personlifte efter dødsulykke
Arbejde i højden kræver ofte brug af personlift. Sikkerhedsstyrelsen har testet de mest udbredte personlifte på markedet.

Efter en dødsulykke i Odense efter arbejde udført i en liftkurv besluttede Sikkerhedsstyrelsen sig for at teste personlifte. Otte personlifte, mere præcist de såkaldte mobile personløftere med arbejdsstandplads, er nu blevet funktionstestet i samarbejde med Teknologisk Institut, og en enkelt personlift er blevet gennemgået for skriftlig dokumentation.
Personlifte er en bestillingsvare på linje med nye personbiler, så Sikkerhedsstyrelsen har gennem udlejningsfirmaer testet de mest udbredte mærker inden for personlifte: Manitou, Genie, Nifty, Haulotte og Snorkel. Liftene blev testet for blandt andet belastning, køreevne og bæreevne.
Kontorchef Kirstine Gottlieb, Sikkerhedsstyrelsen, siger:
- Konklusionen er, at alle de testede personlifte bestod. Der blev kun fundet mindre mangler. Vi ved af gode grunde ikke, hvordan alle personlifte nu fungerer, men det er godt at konstatere, at de mest gængse modeller på markedet ikke har fatale mangler i de testede produkter.
I Arbejdstilsynet mener man godt, at arbejdsulykkerne kan undgås. Det kræver blandt andet, at arbejdsgiver i samarbejde med ansatte planlægger arbejdet og sikrer, at liftene anvendes efter fabrikantens anvisninger.
Tilsynschef i Arbejdstilsynet for bygge og anlæg, Lene Teilberg, påpeger nogle af de typiske problemer, Arbejdstilsynet oftest ser i forbindelse med personlifte:
- Det er især farligt, når liftens lovpligtige sele ikke anvendes, eller hvis man forlader liften i højden. Der er også en øget risiko, hvis liften ikke er opstillet, som brugsanvisningen angiver, eller hvis man monterer ekstraudstyr, som ikke er omfattet af liftens CE-mærkning.
Nøgleord
Kontakter
Yderligere oplysninger:
Sikkerhedsstyrelsens pressevagt tlf. 2238 4451
Arbejdstilsynets pressetelefon: 7220 9394
Billeder
Links
Information om Sikkerhedsstyrelsen
Følg pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen
Flest mulige skal kunne klare sig selv trods handicap17.5.2022 14:06:17 CEST | Pressemeddelelse
Nu er dansk lov om tilgængelige produkter og tjenester på plads.
Landsretten slår fast: Opfindsomt navn på tyggetobak dømt ude10.5.2022 09:35:02 CEST | Pressemeddelelse
For første gang i Danmark er der faldet dom over opfindsomme navne på tobak. House of Oliver Twist A/S havde stævnet Sikkerhedsstyrelsen, fordi styrelsen i 2020 ville forbyde navnet Frosted til tyggetobak. Sagen er nu afgjort ved Østre Landsret.
Er du sikker på forårets campingture?9.5.2022 13:28:07 CEST | Pressemeddelelse
Når du planlægger, hvor sæsonens ture med campingvognen skal gå hen, skal du også huske el- og gassikkerheden. Sørg for at have de rigtige udendørs elkabler med og bruge dem sådan, at de ikke får skader. Sørg også for at få tjekket gas-grillen, gasslangen og gasinstallationen i campingvognen, før du lukker op for gassen.
Sikkerhedsstyrelsen varsler bøder for ulovligt salg af tobak5.5.2022 14:00:42 CEST | Pressemeddelelse
I 2021 var Sikkerhedsstyrelsen på 714 uanmeldte tilsyn hos forhandlere af e-cigaretter og tobak. Næsten hver tredje af de kontrollerede steder endte med påbud for ulovlige forhold. 40 forhandlere modtog en hilsen fra politiet.
Få tatovører har styr på blækket3.5.2022 08:04:31 CEST | Pressemeddelelse
Tatoveringsloven skal forhindre infektioner efter tatoveringer. Men Sikkerhedsstyrelsen finder kun få fejlfri tatovørsteder på tilsyn. ”Der er plads til forbedring,” siger kontorchef Søren Muff fra Sikkerhedsstyrelsen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum