Bitdefender

Sikkerhedsrisiko: Zoom-app hentes fra uofficielle kilder

Del

Data fra cybersikkerhedsfirmaet Bitdefender viser, at globalt er mere end 10% af Zoom-apps hverken blevet downloadet fra Zooms officielle hjemmeside eller Google Play.

Fotokreditering: Bitdefender - Kortet viser tredjepart-downloads af Zoom-appen over en periode på tre uger i Europa
Fotokreditering: Bitdefender - Kortet viser tredjepart-downloads af Zoom-appen over en periode på tre uger i Europa

Videokommunikations-appen Zoom er blevet berømt og berygtet under coronakrisen - på den ene side udfylder den et behov for at kommunikere med andre vha. video, på den anden side har appen mødt meget kritik for sin manglende sikkerhed.

Men ikke alle sikkerhedsproblemerne kommer fra appen selv. Telemetri fra Bitdefender viser, at siden den 1. januar 2020 er mere end 100.000 ud af 750.000 Zoom-apps blevet hentet fra en tredjepart, dvs. hverken fra Zooms officielle hjemmeside eller fra Googles Play Butik.

Fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt, er det en enorm risiko at løbe, fortæller Bitdefenders sikkerhedsekspert Bogdan Botezatu: “Når man downloader apps fra tredjeparter, er det ikke til at vide, hvad man i virkeligheden henter - det kan være reelle apps, men sandsynligheden, for at der følger ondsindet software med, er virkelig stor.”

Som billedet foroven viser, så er der også danskere, der har hentet Zoom-appen fra uofficielle kilder. Årsagen kan muligvis findes i, at tredjeparter kommer frem i Google-søgninger, eller at venner og kolleger har videresendt et link til download, som kommer fra en tredjepart.

Botezatu har derfor en klar opfordring: “Vi anbefaler altid, at man downloader fra officielle kilder, lige meget om det er Zoom, andre apps eller filer i det hele taget. Risikoen ved at hente ting fra tredjeparter er simpelthen for stor. Derudover er det vitalt at have en sikkerhedsløsning installeret, der sikrer én, hvis man alligevel skulle komme til at hente ondsindet software.”

Nøgleord

Kontakter

Thomas Endelt, konsulent, Frontpage

M: thomas.endelt@frontpage.dk

T: 50 70 53 34

Billeder

Fotokreditering: Bitdefender - Kortet viser tredjepart-downloads af Zoom-appen over en periode på tre uger i Europa
Fotokreditering: Bitdefender - Kortet viser tredjepart-downloads af Zoom-appen over en periode på tre uger i Europa
Download

Information om Bitdefender

Bitdefender
BitdefenderOm Bitdefender 

Bitdefender er et globalt cybersikkerhedsfirma, der leverer avancerede og omfattende sikkerhedsløsninger og trusselsbeskyttelse til mere end 500 millioner brugere i mere end 150 lande. Siden 2001 har Bitdefenders innovation konsekvent leveret prisbelønnede sikkerhedsprodukter og threat intelligence til det smarte forbundne hjem, mobilbrugere, moderne virksomheder og deres netværk, enheder, datacentre og cloud infrastruktur. I dag er Bitdefender en foretrukken leverandør, der er integreret i over 38% af verdens sikkerhedsløsninger. Bitdefender er anerkendt af industrien, respekteret af leverandører, forkyndt af kunder og er den cybersikkerhedsvirksomhed, du kan stole på.

www.bitdefender.com

 

Følg pressemeddelelser fra Bitdefender

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Bitdefender

Alt for mange IT-afdelinger havde ikke et beredskab, da Covid-19 ramte17.6.2020 10:00:00 CESTPressemeddelelse

I en rundspørge, som Bitdefender, en globalt førende IT-sikkerhedsvirksomhed, har foretaget, afslører halvdelen af de adspurgte IT-professionelle (50%), at deres organisation ikke havde eller ikke vidste, om de havde, en plan for en situation som Covid-19. Denne mangel på rettidig omhu har udgjort en stor risiko, da 86% af de adspurgte indrømmede, at angreb via alle de typiske metoder, blev øget i perioden. Cyberkrigsførelse med IoT som angrebsmetode er angiveligt steget med 38%, og APT’er (Advanced Persistent Threat) og cyberspionage, IP-tyveri og og sociale medier/chatbots med 37% - hvilket alt sammen tyder på et rekordår for sikkerhedsbrud.