Dansk Socialrådgiverforening

SIGNE FÆRCH NY FORMAND FOR SOCIALRÅDGIVERNE

Del

Valget til formandsposten i Dansk Socialrådgiverforening er afgjort. 40-årige Signe Færch vandt og afløser dermed den nuværende formand, Mads Bilstrup.

Socialrådgiverne skal have en stærk stemme i offentligheden. Sådan lyder budskabet fra Signe Færch, efter hun i dag blev valgt til formand i Dansk Socialrådgiverforening.

-          Vi står over for store udfordringer som socialrådgivere, særligt når det gælder løn, arbejdsmiljø og faglig handlekraft. Det er helt afgørende, at vi klart og tydeligt får fortalt både politikerne og befolkningen om vores helt centrale rolle i velfærdssamfundet – hvordan vi hjælper mennesker, der har mistet fodfæstet og er i krise, udsatte eller syge. Lykkes vi med det, har vi langt bedre muligheder for at skabe forbedringer, siger den nyvalgte formand.

Signe Færch har arbejdet som socialrådgiver i ni år, det seneste år i Den Sociale Døgnvagt i København. Hun erstatter Mads Bilstrup, der har siddet på formandsposten siden 2018.

-          Mads har løftet en stor opgave og drevet vores fagforening offensivt fremad i en udfordrende tid, hvor især corona-krisen prægede både socialrådgivernes arbejdsvilkår og forhandlingerne om en ny overenskomst. Trods krisen har Mads stået i spidsen for en stærk indsats for blandt andet at sikre, at de unge og nyuddannede også i fremtiden kan se sige selv i vores faglige fællesskab. Det arbejde vil jeg fortsætte, siger hun og understreger, at Dansk Socialrådgiverforening står godt rustet til fremtiden.

Derudover fremhæver Signe Færch, at hun som formand vil fortsætte foreningens arbejde for at forbedre socialrådgivernes faglige handlerum, rammerne for det sociale arbejde samt vilkårene for samfundets udsatte.

Mens der er udskiftning på formandsposten, fortsætter både næstformand Ditte Brøndum og regionsformændene Trine Quist, Mie Vode Moll og Rasmus Balslev.

Signe Færch tiltræder som formand efter Dansk Socialrådgiverforenings repræsentantskabsmøde 18.-19. november.

Klik her for at læse mere om valget, herunder de nyvalgte medlemmer af Dansk Socialrådgiverforenings hovedbestyrelse:

https://socialraadgiverne.dk/om-dansk-socialraadgiverforening/valg-i-ds/valgresultat-valg-i-ds-2022/

Kontakter

Signe Færch:
24 69 28 53

Bjarke Hartmeyer Christiansen, journalist:
26 27 99 14 / bhc@socialraadgiverne.dk

Billeder

Information om Dansk Socialrådgiverforening

Dansk Socialrådgiverforening
Dansk SocialrådgiverforeningFølg pressemeddelelser fra Dansk Socialrådgiverforening

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Socialrådgiverforening

Frontløber i sexologi modtager DS’ Jubilæumslegat20.11.2022 07:00:00 CET | Pressemeddelelse

Socialrådgiver Joan Lysholdt har modtaget Dansk Socialrådgiverforenings Jubilæumslegat på 15.000 kroner for sine bestræbelser på at gøre sexologi til en integreret del af det socialfaglige arbejde. Det startede, da hun som en af de første socialrådgivere i Danmark tog en master i sexologi. Hun mener, at seksualitet skal indgå på lige fod med for eksempel fysiske, psykiske, familiære og sociale forhold, fordi seksualiteten har stor betydning for menneskets oplevelse af sundhed, livskvalitet og trivsel. Joan Lysholdt holder selvbetalt orlov fra sit arbejde i Sønderborg Kommune, fordi hun sammen med en fagfælle er ved at skrive en fagbog om unge og seksualitet. Legatet blev overrakt på Dansk Socialrådgiverforenings repræsentantskabsmøde 19. november. DS’ Jubilæumslegat understøtter socialrådgivere, der gennem projekter eller forskningsinitiativer udvikler socialrådgiverfaget.

Socialrådgiver fra Sønderborg modtager DS’ Jubilæumslegat20.11.2022 07:00:00 CET | Pressemeddelelse

Socialrådgiver Joan Lysholdt har modtaget Dansk Socialrådgiverforenings Jubilæumslegat på 15.000 kroner for sine bestræbelser på at gøre sexologi til en integreret del af det socialfaglige arbejde. Det startede, da hun som en af de første socialrådgivere i Danmark tog en master i sexologi. Hun mener, at seksualitet skal indgå på lige fod med for eksempel fysiske, psykiske, familiære og sociale forhold, fordi seksualiteten har stor betydning for menneskets oplevelse af sundhed, livskvalitet og trivsel. Joan Lysholdt holder selvbetalt orlov fra sit arbejde i Sønderborg Kommune, fordi hun sammen med en fagfælle er ved at skrive en fagbog om unge og seksualitet. Legatet blev overrakt på Dansk Socialrådgiverforenings repræsentantskabsmøde lørdag 19. november. DS’ Jubilæumslegat understøtter socialrådgivere, der gennem projekter eller forskningsinitiativer udvikler socialrådgiverfaget.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum