Lolland Kommune

Sig farvel til dit oliefyr, og få tilskud til varmepumpe

Del

Boligejere med oliefyr kan se frem til at få op til 30.000 kroner i tilskud, hvis de skifter til en varmepumpe, som reducerer energiforbruget, CO2-udledningen og samtidig giver familien et bedre indeklima. Lolland Kommune og REn Energi Lolland inviterer oliefyrsejere til et virtuelt møde tirsdag den 24. november 2020 kl. 19-21, hvor Energistyrelsen fortæller om udskiftning af oliefyr til fordel for varmepumpe og om tilskudsordningen.

En ny bekendtgørelse fra Energistyrelsen giver op til 30.000 kroner i tilskud, hvis ejere af et ganske almindeligt gennemsnits parcelhus ønsker at skifte oliefyret ud med en varmepumpe.

Tilskudsordningen kan få stor betydning for Lollands grønne omstilling, da der allerede nu åbnes for et solidt tilskud, der skaber bedre økonomi ved at skifte oliefyret ud med en grøn varmepumpe.

”Tilskudsordningen vil forhåbentlig for alvor sætte skub i den nødvendige udfasning af oliefyr uden for fjernvarmeområderne. Vi anslår, at omkring 4.000 boligejere kan få tilskud til at udskifte oliefyret til fordel for en varmepumpe og dermed reducere energiforbruget og forbedre indeklimaet," siger formand for Teknisk Udvalg Leif Utermöhl.

Som udgangspunkt kan alle boligejere få tilskud til en varmepumpe. Dog skal boligen ligge uden for fjernvarmeområderne, og boligen skal i dag være opvarmet med et oliefyr.

Tilskuddet varierer efter, hvor stor boligen er, hvilken type varmepumpe der vælges, og om der er tale om en luft-til-vand varmepumpe eller en jord-varmepumpe.

Tirsdag den 24. november kl. 19-21 sætter Lolland Kommune og REn Energi Lolland fokus på netop varmepumper med et virtuelt møde, hvor Energistyrelsen deltager og fortæller mere om varmepumper og om, hvilke muligheder boligejere har, når de overvejer af udskifte oliefyret. På mødet bliver der også mulighed for at stille spørgsmål. Oliefyrsejere vil få en invitation direkte i deres e-Boks i slutningen af uge 46. De kan via et link i invitationen tilmelde sig mødet.

Nøgleord

Kontakter

Leif UtermöhlFormand for Teknisk Udvalg

Tlf:20 25 92 45

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum