Bitdefender

Shop med omtanke under Black Friday, og undgå online svindel

Del

Hvis man skal pege på en højtid for hackere og andre cyberkriminelle, så er Black Friday et godt bud. Forbrugsfesten begynder fredag den 23. november i butikkerne, men i høj grad også online, hvor cyberkriminelle er ude på at snyde og bedrage købeglade forbrugere. Få 5 gode råd til en sikker Black Friday.

Selvom Black Friday er et amerikansk fænomen, så har danske butikker og forbrugere taget traditionen til sig i stor stil. Black Friday er den største enkeltstående handelsdag i Danmark. Omsætningen har slået rekorder de seneste år, hvor butikker omsætter for mere end 2 milliarder kroner denne dag alene ifølge NETS. Det kan man kalde for noget af en forbrugsfest, men som IT-sikkerhedsvirksomheden Bitdefender tidligere har advaret om, så er der også ubudne gæster til festen. Det er cyberkriminelle, som lægger fælder ud, og de tjener styrtende med penge.

Tag nu svindel via falske mails. Bitdefenders undersøgelser viser, at antallet af fup-mails stiger med 10 procent i løbet af Black Friday over hele verden. Ofte opfordrer disse mails modtageren til at klikke på et ondsindet link eller udfylde formularer med betalingsoplysninger - såkaldt phishing:

“Phishing er en yderst populær metode. De kriminelle forsøger at stjæle brugernavne, adgangskoder og kreditkortoplysninger, og mange bagmænd har specialiseret sig i at lægge disse fælder ud. De er dygtige og kreative, og de får mails til at ligne noget, forbrugeren kender i forvejen,” siger Adrian Liviu Arsene, der er sikkerhedsekspert hos Bitdefender.

Falske hjemmesider er også populære til at begå phishing. På samme måde som de falske mails, så er hensigten at lokke oplysninger ud af forbrugeren. Hjemmesiderne kan også have populære produkter til salg til fantastiske priser, som forbrugeren køber og betaler for, men varerne bliver aldrig sendt, forklarer Adrian Liviu Arsene.

Bitdefender kommer med 5 gode råd til en sikker Black Friday online:

  1. Vær sikker på, at hjemmesiden har en HTTPS-forbindelse – logoet med den grønne lås i browserfeltet – da det garanterer, at forbindelsen mellem bruger og sælger er krypteret, og at sælger er legitim.

  2. Undgå offentlige WiFi-netværk i forbindelse med online handel. Kriminelle sætter nemt et tilsyneladende uskadeligt hotspot op, men hvis man bruger det under shopping, kan kreditkortoplysninger blive synlige for bagmændene.

  3. Brug et kreditkort i stedet for debetkort. Kreditkortet trækker først penge efter nogle dage, hvor debetkortet ofte trækker beløbet med det samme. Det giver lidt længere tid til at opdage eventuelt snyd og annullere en online handel.

  4. Sørg for at have en god og opdateret sikkerhedssoftware med anti-phishing og anti-fraud-funktioner installeret på alle enheder, der shoppes fra. Programmet hjælper med at opdage falske hjemmesider og fup-mails.

  5. Modtager man en mail med et tilbud, der er for godt til at være sandt, så er det meget muligt også tilfældet. Vær særligt opmærksom på uopfordrede mails, som pludselig dukker op i indbakken.

Nøgleord

Kontakter

Emil Ulrichsen
Frontpage PR

emil.ulrichsen@frontpage.dk

40 72 11 07

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Bitdefender

Bitdefender
BitdefenderOm Bitdefender 

Bitdefender er et globalt cybersikkerhedsfirma, der leverer avancerede og omfattende sikkerhedsløsninger og trusselsbeskyttelse til mere end 500 millioner brugere i mere end 150 lande. Siden 2001 har Bitdefenders innovation konsekvent leveret prisbelønnede sikkerhedsprodukter og threat intelligence til det smarte forbundne hjem, mobilbrugere, moderne virksomheder og deres netværk, enheder, datacentre og cloud infrastruktur. I dag er Bitdefender en foretrukken leverandør, der er integreret i over 38% af verdens sikkerhedsløsninger. Bitdefender er anerkendt af industrien, respekteret af leverandører, forkyndt af kunder og er den cybersikkerhedsvirksomhed, du kan stole på.

www.bitdefender.com

Følg pressemeddelelser fra Bitdefender

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Bitdefender

Taler De cybersikkerhed?8.4.2019 06:05:00 CESTPressemeddelelse

Har du også svært ved at tale med, når venner og kollegaer diskuterer IT-sikkerhed og digitale trusler? Du nikker genkendende, når din chef fortæller om en ny APT, der har foretaget et zero-day-exploit-angreb via en inficeret IoT-enhed, men i virkeligheden er det sort snak for dig. Hjælpen kommer her. IT-sikkerhedsvirksomheden Bitdefender har lavet en mini-parlør i cybersikkerhed, som giver introduktion til 10 centrale begreber.

Kunstig intelligens kan hjælpe forældre med at beskytte børn mod digitale trusler11.3.2019 06:05:00 CETPressemeddelelse

Det er en udfordring for moderne forældre at finde balancen mellem at lade børn bruge internettet i deres hverdag og samtidig sikre sig, at børnenes færden online er sikker. Nyt værktøj fra IT-sikkerhedsvirksomheden Bitdefender identificerer mobning, pædofili og forsøg på økonomisk svindel og giver forældre besked, så de kan tale med deres børn om situationen.