Lolland Kommune

SFO Søtrolden i Maribo får støtte til en multihytte

Del
SFO Søtrolden, Maribo Skole, har modtaget 229.320 kr. i støtte fra Nordea-fonden til en stor multihytte, som skal bidrage til, at SFO’ens børn kan lege og udfolde sig i det fri.
Konstrueret foto af, hvordan multihytten kommer til at se ud.
Konstrueret foto af, hvordan multihytten kommer til at se ud.

Med støtten fra Nordea-fonden kan SFO Søtrolden nu igangsætte byggeriet af en stor multihytte, der har været på tegnebrættet siden i sommer. Multihytten bliver en specialbygget ”vikingehytte” på 10x4 meter med plads til 30 børn. Den skal bruges til bl.a. rollespil, samlingssted, udeundervisning og muligvis forældremøder. 

"Det bliver helt fantastisk for vores børn, som både i skole- og SFO-tiden vil få stor glæde af multihytten. I SFO’en har vi arbejdet intenst med rollespil, og multihytten vil give os endnu en dimension til, at en verden af eventyr og fantasi kan udfolde sig. Med multihytten ønsker vi samtidig at styrke vores fokus på gode og spændende udendørsaktiviteter," fortæller leder af SFO Søtrolden Rikke Vestergaard.

Byggeriet går i gang i foråret og forventes færdigt til sommer. 

31,8 mio. kr. til mere udeliv til glæde for børn i landets SFO'er

SFO Søtrolden har modtaget 229.320 kr. i støtte fra Nordea-fondens Mere udeliv i SFO og klub-pulje på 31,8 mio. kr. Puljen uddeles til projekter, som styrker landets SFO’er og klubbers udeaktiviteter, pædagogiske kompetencer og faciliteter, så de i højere grad matcher børnenes behov og nysgerrighed.

”Den store efterspørgsel på støtte til mere udeliv for børn i SFO og klub har resulteret i endnu flere uddelinger, end vi havde forventet. Vi ser en masse gode ideer til nyttehaver, mulitbaner, udekøkkener, grej og også undervisningsforløb, der klæder personalet på til mere udeliv. Og så er der rigtig mange gode eksempler på involvering af børn i udvikling af ideer og aktiviteter. Det tror vi skaber et stærkt fundament for den efterfølgende brug og glæde hos børnene,” fortæller Christine Paludan-Müller, uddelingschef i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Mere udeliv i SFO og klub-puljen havde ansøgningsfrist den 30. september 2022. Nordea-fonden modtog 183 ansøgninger, og ud af dem har 74 fået støtte fra puljen.  

Nøgleord

Kontakter

Rikke Vestergaard
Leder, SFO-Søtrolden Maribo Skole
Mail rikla@lolland.dk
Tlf. 23 45 57 70

Signe Balling
Kommunikationskonsulent, Nordea-fonden
Mail: sb@nordeafonden.dk
Tlf. 40 70 37 79

Billeder

Konstrueret foto af, hvordan multihytten kommer til at se ud.
Konstrueret foto af, hvordan multihytten kommer til at se ud.
Download

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Om Nordea-fonden

  • Nordea-fonden har et almennyttigt formål og støtter projekter, som fremmer gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur.
  • Med Mere udeliv i SFO og klub-puljen uddeltes der i 2022 31,8 mio. kr. til projekter, som vil skabe aktivitet og styrke udelivet for børn i landets SFO'er og klubber fra 0.-6. klasse. Projekterne blev støttet med mellem 100.000 kr. og 1.000.000 kr., og SFO'er og klubber kunne søge puljen med ansøgningsfrist 30. september 2022.
  • Se liste over støttemodtagere på: https://nordeafonden.dk/udeliv-i-sfo

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Mød lokale virksomheder på jobmesse21.2.2023 08:43:09 CET | Pressemeddelelse

Lolland er midt i en rivende udvikling, og mange lokale virksomheder efterspørger arbejdskraft på flere forskellige områder. Lolland Kommunes Virksomhedsservice afholder derfor nu for første gang en stor jobmesse, hvor kommunens jobsøgende og en bred vifte af lokale virksomheder og uddannelsesinstitutioner får mulighed for at komme i kontakt med hinanden. Jobmessen finder sted i Maribo Hallerne onsdag den 8. marts kl. 9-12.

Børn og unge med handicap skal inkluderes i fritidsfællesskaber9.2.2023 17:30:00 CET | Pressemeddelelse

Vi ved, at det har en positiv betydning for livskvaliteten at dyrke fritidsaktiviteter sammen med andre. Alligevel viser undersøgelser, at 9 ud af 10 af landets børn og unge med handicap er uden for fritidsfællesskaberne. Det skal Lolland Kommune nu være med til at lave om på i samarbejde med lokale foreninger og idrætsorganisationer. Social- og Boligstyrelsen har udvalgt Lolland Kommune som en af de kommuner, der får midler til lokalt at styrke indsatsen for at hjælpe handicappede børn og unge til at blive en del af fritidsfællesskaberne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum