Danske BOLIGadvokater

Servitutter og lokalplaner kan være svære at gennemskue og forstå

Del

Hvad betyder servitutter og lokalplaner egentlig for en ejendom? Og hvilke begrænsninger kan de udgøre for ens boligdrømme?

’’Det er de færreste, der køber en bolig, der er 100% som ønsket. Man sætter sit eget præg, renoverer og bygger om. Har man lige købt et nyt hus, er det derfor kedeligt at opdage, at lokalplaner eller servitutter kan sætte en stopper for den ombygning, man havde tænkt sig’’, forklarer Niels Erlandsen, advokat og formand for Danske BOLIGadvokater.

De værdiforringende begrænsninger gemmer sig ofte i bestemmelser om andres adgang til ejendommen, brugsret til stier på grunden, omkostninger til fællesarealer, naboers adgang til installationer på ejendommen eller naboens ret til at benytte sit eget areal. ’’En køber opdagede eksempelvis flere år efter købet, at en tinglyst servitut på el-ledninger i jorden spændte ben for, at han kunne opføre en tilbygning - selvom der allerede forelå en byggetilladelse fra kommunen’’, fortæller Niels Erlandsen. Lokalplaner kan ligeledes lægge begrænsninger på ejendommen, f.eks. hvordan boligen skal se ud i forhold til materialevalg, højde og udseende med farver, vinduer og tagtype.

”Det er ikke helt nemt at gennemskue, hvilke servitutter og hvilke elementer i lokalplanerne, som er værdiforringende, men de kan have meget store konsekvenser for boligkøberne og bør derfor gennemgås, før prisen boligen færdigforhandles”, afslutter Tina Bach, advokat og bestyrelsesmedlem i Danske BOLIGadvokater, som opfordrer til at få rådgivning i forbindelse med boligkøb.


Tjeklisten

  • Grundejerforeningen
  • Krav til højden på hæk og hegn
  • Krav til udformning og farver på en bygning
  • Vedligeholdelse og brugsret til fælles indkørsel eller fælles vej
  • Offentlig brugsret til en sti, der fx går gennem din grund
  • Bestemmelser om fælles afløbsledninger, forsyningsledninger mv.
  • Specifikke krav til brugen af en bygning
  • Krav om grundvandsbeskyttelse
  • Begrænsninger i forbindelse med lokalplanen

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Danske BOLIGadvokater

Danske BOLIGadvokater
Danske BOLIGadvokater
Vesterbrogade 32
1620 København V

7020 9790https://www.danskeboligadvokater.dk/

Danske BOLIGadvokater er en sammenslutning af advokater med speciale i boligrådgivning. De har som de eneste fået branchens blå stempel som BOLIGadvokater, fordi de udelukkende arbejder efter de etiske regler for køb og salg af fast ejendom, der er aftalt mellem Advokatsamfundet og Forbrugerrådet.

Det betyder bl.a., at en dansk BOLIGadvokat yder uafhængig rådgivning og ikke må repræsentere sælger og køber i samme handel. Og det betyder også, at Danske BOLIGadvokater ikke har alliancer med andre aktører i branchen som fx banker, realkreditinstitutter, forsikringsselskaber m.v. Alle medlemmerne af Danske BOLIGadvokater har et certifikat i bolighandel.

Danske BOLIGadvokater er repræsenteret i følgegrupperne for hhv. huseftersyn og tinglysning.

Foreningen blev stiftet i år 2000 og har i dag godt 140 medlemmer fordelt over hele landet. 

Følg pressemeddelelser fra Danske BOLIGadvokater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske BOLIGadvokater

Flere boligkøbere overser mulighed for gratis fortrydelsesret ved digitalt boligkøb23.3.2021 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Med digital signatur kan boligkøbere underskrive købsaftalen med få klik. Bordet fanger efter seks hverdage, hvis det viser sig at være den forkerte beslutning og især førstegangskøbere risikerer at drage forhastede og dyre beslutninger, som kan have indflydelse på resten af deres liv. Mange overser muligheden for at fortryde en bolighandel gratis gennem et advokatforbehold.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum