Seniortænketanken: Vi skal hjælpe det gode og lange arbejdsliv på vej

Del
Seniortænketanken har i dag offentliggjort 20 anbefalinger til, hvordan vi sikrer, at flere får et godt og langt arbejdsliv og derved får lyst til at blive længere på arbejdsmarked. Anbefalingerne bliver nu givet videre til regeringen, som forhåbentligt vil lytte til de forslag, der er kommet.

På en lang række områder oplever arbejdsgiverne i dag, at der er mangel på kvalificeret arbejdskraft, og derfor nedsatte den tidligere regering Seniortænketanken med det formål at komme med anbefalinger til, hvordan flere får lyst og mulighed for at blive længere på arbejdsmarkedet. Arbejdet i tænketanken er nu afsluttet, og der er kommet en række konkrete ideer til, hvordan vi bedre fastholder seniorer i job.

- Vi ved, at arbejdsgiverne har brug for flere hænder. Vi ved også, at rigtig mange gerne bliver længere på arbejdsmarkedet. Derfor har det også været helt afgørende for os at komme med forslag, der tager højde for de ændrede vilkår, der kan opstå med alderen og samtidig anerkender den store værdi, som seniorerne skaber på arbejdspladserne” siger Dansk Magisterforenings formand, Camilla Gregersen, der er Akademikernes repræsentant i Seniortænketanken.

Blandt de konkrete anbefalinger fra Seniortænketanken er et forslag om et partnerskab, bestående af bl.a. arbejdsmarkedets parter, som skal understøtte det gode og lange arbejdsliv, så flere seniorer får bedre mulighed for at arbejde længere.

- Der er brug for et fortsat fokus på at sikre gode og sunde arbejdspladser, så seniorer bliver længere i jobbet. Vi skal have gode arbejdspladser, som er åbne overfor seniorernes behov, og sunde arbejdspladser med et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø, så ingen skubbes ud. Samtidigt er arbejdsmarkedet under hastig forandring, og vi skal sikre, at den enkelte har de nødvendige kompetencer til at begå sig på arbejdsmarkedet. Partnerskabet får en meget vigtig rolle for at skabe attraktive rammer for seniorer ude på de enkelte arbejdspladser, siger Camilla Gregersen.

Seniortænketanken lægger op til en udvidet pensionskommission, der skal foreslå forenklinger af pensionssystemet og sikre positive incitamenter samt en bedre sammenhæng i det samlede pensionssystem.

- Det danske pensionssystem er komplekst, og der er brug for forenkling. Vi kan sikre en bedre sammenhæng og gennemsigtighed for borgeren ved at forenkle systemet, så det bliver lettere for den enkelte at gennemskue de økonomiske aspekter ved at blive længere tid på arbejdsmarkedet, siger Camilla Gregersen.

Arbejdet stopper ikke med Seniortænketankens rapport, men det er nærmere startskuddet på arbejdet med at sikre det gode og lange arbejdsliv for alle.

Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne, tilføjer:

- Vi kommer alle til at arbejde længere på et arbejdsmarked, hvor kravene til den enkelte hele tiden skifter, og dermed også jobindholdet. Så det er en bunden opgave at hjælpe det gode og lange arbejdsliv på vej. Gennem lokale løsninger skal vi skabe gode og attraktive arbejdspladser, der udvikler og passer på medarbejderne. Det skal ske ved løbende at løfte medarbejderne kompetencer, og ved at vi forebygger fysisk og mental nedslidning, udtaler Lars Qvistgaard, formand for akademikerne, og fortsætter

- Sidst men ikke mindst så skal vi tage ordentlig hånd om dem, der har behov for at stige af arbejdstoget tidligere, hvad enten der er tale om en tømrer, en skolelærer eller en dyrlæge.

Kontakt

Camilla Gregersen, formand for Dansk Magisterforening og Akademikernes repræsentant i Seniortænketanken, 27 12 92 33

Lars Qvistgaard, formanf for Akademikerne, 21 47 26 86

Information om Akademikerne

Akademikerne
Akademikerne
Nørre Voldgade 106
1358 København K

33 69 40 40http://www.ac.dk/

Om Akademikerne

Akademikerne er en partipolitisk uafhængig paraplyorganisation for 28 faglige organisationer, der organiserer akademisk uddannede i Danmark. Akademikerne repræsenterer pr. 1. januar 2022 ca. 465.000 medlemmer med en lang videregående uddannelse.

Akademikerne samarbejder med medlemsorganisationerne for at sikre et attraktivt akademisk arbejdsmarked. Akademikerne skal øge akademikernes indflydelse i samfundet.

Følg pressemeddelelser fra Akademikerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Akademikerne

150.000 akademikere siger et stort ja til nye offentlige overenskomster15.4.2024 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse

97,9 pct af de afgivne stemmer, og samtlige 26 medlemsorganisationer i Akademikerne, har stemt ja til overenskomstaftalen OK24. Samtidig er stemmeprocenten på 43 pct. hvilket er en stigning på 27 pct sammenlignet med foregående afstemning. Afstemningsresultatet betyder, at 150.000 offentligt ansatte akademikere i staten, regionerne og kommunerne nu kan se frem til markante forbedringer i at indrette arbejdslivet fleksibelt samt markante lønstigninger.

Hovedorganisationen Akademikerne er vokset med 50 pct. på 10 år11.4.2024 09:13:00 CEST | Pressemeddelelse

Medlemsantallet i den akademiske fagbevægelse fortsætter med at stige. Væksten betyder, at medlemstallet nu har passeret 490.000, hvilket er en fremgang på mere end 50 pct. over 10 år. Hovedorganisationen Akademikerne er dermed snublende tæt på en halv mio. medlemmer. De seneste års vækst skyldes især, at antallet af privatansatte medlemmer er steget, så de udgør over 50 pct. af de erhvervsaktive medlemmer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye