PensionDanmark

Seniorbofællesskab i Ry hædres med historisk diamantcertificering

Del

Et af pionerprojekterne i PensionDanmarks seniorbofælleskabskoncept Virke er som Danmarks første private byggeri nu certificeret med DGNB Diamant, der omfatter både bæredygtighed, arkitektur og æstetik.

Foto: Astrid Maria B. Rasmussen
Foto: Astrid Maria B. Rasmussen

Beboerne i seniorbofællesskabet Balancen i midtjyske Ry har nu papir på, at deres hjem ikke alene er i topklasse inden for bæredygtighed, men også inden for arkitektur og æstetik.

Byggeriet har nemlig opnået DGNB Diamant, som adskiller sig fra DGNB’s øvrige bæredygtighedscertificeringer ved også at inddrage en arkitektvurdering. Det er første gang et byggeri med privat bygherre opnår denne certificering, og kun anden gang, at den tildeles til et boligbyggeri.

I certificeringen kaldes Balancen ”et fortrinligt eksempel på hvorledes god identitetsskabende arkitektur kan understøtte gode fællesskaber, og fremme bæredygtig adfærd”.

”Det er en stor milepæl for os, at vi som den første privat bygherre i Danmark nu har et Diamant-certificeret projekt i vores portefølje. Det understreger, at vi har en ambitiøs og holistisk tilgang til bæredygtighed i vores byggerier, og vi ser en klar forbindelse mellem æstetikken i byggeriet og livskvaliteten hos beboerne,” siger Marius Møller, direktør for ejendomme hos PensionDanmark

Han er særligt glad for, at det er Balancen i Ry, der opnår certificeringen, da projektet var blandt de første til at materialisere PensionDanmarks fælleskabsorienterede seniorboligkoncept, Virke.

”Balancen har virkelig bevist, at der er en substantiel efterspørgsel efter boformer centreret omkring fællesskab og bæredygtighed blandt ældre i hele landet. Det har bekræftet os i, at Virke-boliger skal have en fratrædende plads i vores fremtidige investeringer, og med Diamant-certificeringen viser vi nu, at konceptet også kan forene bæredygtighed og æstetik,” påpeger Marius Møller.

Balancens arkitektur er udtænkt af tegnestuen Vandkunsten, og projektet stod færdig i 2021 med 33 lejeboliger. Byggeriet er blot det femte i Danmark, der tildeles en DGNB Diamant-certificering.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Foto: Astrid Maria B. Rasmussen
Foto: Astrid Maria B. Rasmussen
Download
Foto: Ursula Bach/PensionDanmark
Foto: Ursula Bach/PensionDanmark
Download

Information om PensionDanmark

PensionDanmark
PensionDanmark
Langelinie Alle 43
2100 København Ø

33 74 80 00https://www.pensiondanmark.com/

PensionDanmark A/S administrerer overenskomst- og virksomhedsaftalte arbejdsmarkedspensioner, sundhedsordninger og uddannelsesfonde for 800.000 medlemmer beskæftiget i 23.000 private og offentlige virksomheder. PensionDanmark er et kundeejet selskab, hvor hele overskuddet går til medlemmerne. De samlede indbetalinger udgjorde 16,2 mia. kr. i 2021. Balancen er 310 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra PensionDanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PensionDanmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum