Dansk Beton

Se de nominerede til Betonelement Prisen og In-situ Prisen 2023

Del
Seks talentfulde og innovative projekter – boligbyggerier, museer og en uddannelsesinstitution – er netop nu nomineret til de to attraktive priser.
Fotocollage, pressefotos: Torben Eskerod og Mikkel Eye
Fotocollage, pressefotos: Torben Eskerod og Mikkel Eye

Priserne uddeleles af Betonelement-Foreningen og Fabriksbetonforeningen, og de endelige vindere afsløres til Betonens Prisfest den 1. juni 2023.

Betonelement Prisen 2023 – juryens begrundelser:

  • Danfoss House (Sønderborg), Kent Martinussen, DAC, udtaler: Demonstrerer flot sammentænkning af bæredygtighed og arkitektonisk kvalitet på højt niveau. Ved brug af kendte byggeteknikker og klassiske materialer, udviklet med bæredygtighed for øje, bl.a. LCC Betonelementer og LESS Teglsten, reduceres CO2-emission markant i dette boligbyggeri, der fremstår i stærk skulpturel udformning med en lys, let og elegant fremtoning.

  • Havnebryggen Sirius (Kbh.), Kent Martinussen, DAC, udtaler: Viser betonelementets evne til at forene arkitektonisk høj kvalitet med bygbarhed og bæredygtighed og fremstår med elegance og integritet som boligtårne på 14 etager. Betonelementernes arkitektonisk udtryk iklæder som hvide blonder facaden en lys og let dragt med markant facadedybde af barokke dimensioner, der indfrier bymenneskets krav om store altaner.

  • SIMAC (Svendborg), Kent Martinussen, DAC, udtaler: Konsekvent og arkitektonisk gennemtænkt anvendelse af betonelementer, der i ét overbevisende greb samler den bærende konstruktion og den rumlige struktur til et spændstigt gitter af søjler og dragere. Facadeplanet er dristigt trukket tilbage, så betongitteret manifesterer sig som det dominerende element også i uddannelsesinstitutionens ydre fremtoning.

Den samlede jury i Betonelement Prisen består af: Kent Martinussen, arkitekt og adm. dir. i DAC; Bente Scavenius, mag.art. i kunsthistorie og kunstkritiker; Peter Thorsen, adm. dir. - partner - arkitekt MAA, Lundgaard & Tranberg Arkitekter samt Christian Cold, CEO Entasis, arkitekt MAA. Læs mere om de nominerede til Betonelement Prisen her.

In-situ Prisen 2023, begrundelser fra Fabriksbetonforeningen, der har faciliteret nomineringen af projekterne:

  • Besøgscenter Skamlingsbanken (Kolding), Jesper Ketelsen, Fabriksbetonforeningen, udtaler: Følger næsten skjult de organiske linjer i det gamle istidslandskab. Her har man arbejdet med betonens muligheder i tagets dobbeltkrumme dæk og i facaderne, hvor betonen er indfarvet med fritlagte sten i et rustikt udtryk. Alt i alt et smukt eksempel på gennemtænkt arkitektur og godt håndværk.

  • Nationalparkcenter Thy, Jesper Ketelsen, Fabriksbetonforeningen, udtaler: Et stenkast fra Vesterhavet og skærer sig stringent ind i klitterne. Byggeriet skal modstå naturens kræfter og er derfor bygget i robuste materialer som beton, stål og massivt egetræ. Man er lykkedes med en stram, organisk arkitektur, hvor de lyse, nøgne materialer giver en attraktiv indgang til nationalparken.

  • H.C. Andersen Hus (Odense), Jesper Ketelsen, Fabriksbetonforeningen, udtaler: Udspringer af tangerende cirkler der bevæger sig mellem digterens virkelige og eventyrlige verden. Konstruktioner i og under jord er udført i beton og dækkonstruktionen over udstillingen er en trekantfacetteret dobbeltkrum flade i et flot, formmæssigt kompromis mellem rampe, udstilling og haven ovenpå.

Den samlede jury i In-situ Prisen består af: Sophus Søbye, arkitekt MAA, adm. dir. i Sophus Søbye Arkitekter og Jesper Gottlieb, arkitekt MAA, seniorrådgiver Gottlieb Paludan Architects samt Ane Cortzen, arkitekt og tv-vært. Læs mere om de nominerede til In-situ Prisen her. 

Om Betonens Priser

Vinderen af In-situ Prisen og Betonelement Prisen offentliggøres til Betonens Prisfest den 1. juni 2023 i Industriens Hus, hvor vinderne af Betoninnovations Prisen og Betonarkitektur-ideen ligeledes offentliggøres. Læs mere her.

For pressefotos til download, klik her. 

Kontakter

Birgitte Theresia Henriksen, presserådgiver i Dansk Beton: bith@di.dk / 2928 7786

Billeder

Fotocollage, pressefotos: Torben Eskerod og Mikkel Eye
Fotocollage, pressefotos: Torben Eskerod og Mikkel Eye
Download

Information om Dansk Beton

Dansk Beton
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://www.danskbeton.dk

Dansk Beton er en branchesammenslutning i DI Byggeri. Dansk Betons medlemskreds tæller knap 50 betonvirksomheder, der tilsammen udgør stort set alle betonproducenter i Danmark og beskæftiger ca. 6.000 medarbejdere.

www.danskbeton.dk

 

Følg pressemeddelelser fra Dansk Beton

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Beton