SDU udnævner Anton Pottegård til professor på lægemiddelområdet

Anton Pottegård er med imponerende hast blevet en anerkendt forsker indenfor registerbaseret forskning i lægemidler, og så har han trods sin unge alder en formidabel evne til at formidle sin forskning, hvilket også har gjort ham kendt udenfor universitets rammer.
Anton Pottegårds forskningsinteresse ligger inden for brug af lægemidler i bredeste forstand. Hans forskning tager for det meste udgangspunkt i data fra danske eller internationale sundhedsregistre, hvor han søger at beskrive kendte og ukendte bivirkninger til lægemiddelbehandling. Det meste af hans registerforskning udgår fra Syddansk Universitet, og han er desuden forskningsleder på Sygehusapotek Fyn på Odense Universitetshospital, hvor han sammen med kolleger arbejder med udfordringer ved sektorovergange i det danske sundhedsvæsen og med ”deprescribing”, dvs. reduktion af potentielt unødvendig medicin, særligt sidst i livet.
Anton Pottegård har været involveret i arbejder om diabetes, psoriasis, ADHD, misbrug af lægemidler, hjerneblødninger og meget andet – i et samarbejde med forskere og klinikere fra hele verden. Udgangspunktet er ofte de gode danske registerdata eller tilsvarende data fra andre lande. Særligt har han interesseret sig for cancer som en potentiel bivirkning til langvarig lægemiddelbrug
Han har udgivet mere end 200 videnskabelige artikler i både små og store tidsskrifter, altid med lægemidler som omdrejningspunktet. Eksempler omfatter risiko for hjerneblødninger hos brugere af blodfortyndende medicin, forbrugsmønstre for psykofarmaka til børn (særligt ADHD-medicin) og potentielle interaktioner mellem forskellige lægemidler. Han er desuden, sammen med kollegaen Tore B. Stage, forfatter til lærebogen ”Praktisk Farmakologi”. Anton Pottegård er desuden udnævnt til studieleder for uddannelsen i klinisk farmaci på SDU fra den 1. september.
Anton Pottegård færdiggjorde sin bacheloruddannelse på Københavns Universitet, men har siden været tilknyttet SDU, hvor han færdiggjorde sin kandidatuddannelse i 2011, blev videnskabelig assistent og senere ph.d.-studerende. Han har dog parallelt med dette hele tiden været tilknyttet andre steder, både som selvstændig konsulent, som udviklingsfarmaceut på København Sønderbro Apotek, kortvarigt på Rigshospitalet, og, siden 2016, som forskningsleder på Sygehusapoteket på Odense Universitetshospital.
Anton Pottegård bor i Roskilde. Privat er han gift med ungdomskæresten Line, og de har sammen to piger. Efternavnet har han fra Restaurant Pottegården, en familierestaurant i Odsherred som hans forældre har drevet 43 år, og hvor Anton Pottegård er født og opvokset.
Kontakter
Anton Pottegård,
Lysalleen 7F i Trekroner, Roskilde.
Født 19. september 1986 i Odsherred.
Kontakt: 28913340 eller apottegaard@health.sdu.dk
Billeder
Information om Syddansk Universitet
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Medicin mod forhøjet kolesterol kan i fremtiden redde endnu flere liv10.7.2025 08:41:07 CEST | Pressemeddelelse
Tre til fire procent af danske mænd over 65 år rammes af udposninger på legemspulsåren – en potentielt dødelig sygdom. Forskning fra SDU og OUH viser, at forebyggende behandling kan bremse udviklingen. Det kræver screening, som allerede benyttes i andre lande.
Stærk interesse for SDU’s uddannelser5.7.2025 18:27:25 CEST | Pressemeddelelse
Selvom der er nye adgangskrav, oplever SDU en samlet stigning i søgningen. Universitetets uddannelser nyder stor interesse fra danske og internationale ansøgere, og nye udbud som psykologi i Esbjerg tiltrækker rekordmange ansøgere.
Mette Juel Rothmann udnævnt til professor i diabetesomsorg og brugerinvolvering2.7.2025 11:57:28 CEST | Pressemeddelelse
Et professorat med fokus på livet med diabetes: Styrket forskning i psykosociale aspekter af diabetes skal bane vejen for nye patientnære løsninger og bedre egenomsorg
Researchers develop new robot: The future of scaffolding is here2.7.2025 09:35:44 CEST | Press release
Together with the German scaffolding manufacturer PERI and several other European partners, researchers from SDU’s Centre for Large Structure Production (LSP) have developed a robot that can relieve scaffolders. The robot will be tested in real-life conditions over the next years.
SDU-forskere udvikler ny robot: Det bliver fremtiden for stilladsarbejde2.7.2025 09:35:44 CEST | Pressemeddelelse
Sammen med den tyske stilladsproducent PERI og en række europæiske kollegaer har forskere fra SDU’s Center for Large Structure Production (LSP) udviklet en robot, der kan aflaste stilladsarbejdere. I løbet af de næste par år skal robotten testes på byggepladser.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum