SDU udnævner Anton Pottegård til professor på lægemiddelområdet

Del

Farmaceut., ph.d. og dr.med. Anton Pottegård (32) er udnævnt til ny professor i klinisk farmaci og farmakoepidemiologi ved Institut for Sundhedstjenesteforskning, Syddansk Universitet (SDU).

Anton Pottegård er med imponerende hast blevet en anerkendt forsker indenfor registerbaseret forskning i lægemidler, og så har han trods sin unge alder en formidabel evne til at formidle sin forskning, hvilket også har gjort ham kendt udenfor universitets rammer.

Anton Pottegårds forskningsinteresse ligger inden for brug af lægemidler i bredeste forstand. Hans forskning tager for det meste udgangspunkt i data fra danske eller internationale sundhedsregistre, hvor han søger at beskrive kendte og ukendte bivirkninger til lægemiddelbehandling. Det meste af hans registerforskning udgår fra Syddansk Universitet, og han er desuden forskningsleder på Sygehusapotek Fyn på Odense Universitetshospital, hvor han sammen med kolleger arbejder med udfordringer ved sektorovergange i det danske sundhedsvæsen og med ”deprescribing”, dvs. reduktion af potentielt unødvendig medicin, særligt sidst i livet.

Anton Pottegård har været involveret i arbejder om diabetes, psoriasis, ADHD, misbrug af lægemidler, hjerneblødninger og meget andet – i et samarbejde med forskere og klinikere fra hele verden. Udgangspunktet er ofte de gode danske registerdata eller tilsvarende data fra andre lande. Særligt har han interesseret sig for cancer som en potentiel bivirkning til langvarig lægemiddelbrug

Han har udgivet mere end 200 videnskabelige artikler i både små og store tidsskrifter, altid med lægemidler som omdrejningspunktet. Eksempler omfatter risiko for hjerneblødninger hos brugere af blodfortyndende medicin, forbrugsmønstre for psykofarmaka til børn (særligt ADHD-medicin) og potentielle interaktioner mellem forskellige lægemidler. Han er desuden, sammen med kollegaen Tore B. Stage, forfatter til lærebogen ”Praktisk Farmakologi”. Anton Pottegård er desuden udnævnt til studieleder for uddannelsen i klinisk farmaci på SDU fra den 1. september.

Anton Pottegård færdiggjorde sin bacheloruddannelse på Københavns Universitet, men har siden været tilknyttet SDU, hvor han færdiggjorde sin kandidatuddannelse i 2011, blev videnskabelig assistent og senere ph.d.-studerende. Han har dog parallelt med dette hele tiden været tilknyttet andre steder, både som selvstændig konsulent, som udviklingsfarmaceut på København Sønderbro Apotek, kortvarigt på Rigshospitalet, og, siden 2016, som forskningsleder på Sygehusapoteket på Odense Universitetshospital.

Anton Pottegård bor i Roskilde. Privat er han gift med ungdomskæresten Line, og de har sammen to piger. Efternavnet har han fra Restaurant Pottegården, en familierestaurant i Odsherred som hans forældre har drevet 43 år, og hvor Anton Pottegård er født og opvokset.

Kontakter

Anton Pottegård,
Lysalleen 7F i Trekroner, Roskilde.
Født 19. september 1986 i Odsherred.
Kontakt: 28913340 eller apottegaard@health.sdu.dk

Billeder

Information om Syddansk Universitet

Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230 Odense M

https://www.sdu.dk/

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum