SDU styrker fokus på den sundhedsvidenskabelige forskning
Professor dr.med. Uffe Holmskov er udnævnt til prodekan for forskning og innovation på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, SDU. Uffe Holmskov har hidtil været konstitueret i stillingen.

”Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på SDU er i gang med at med at skærpe sin forskningsmæssige strategi. Derfor har vi nu udnævnt Uffe Holmskov til prodekan for forskning og innovation, så vi får et større og vedvarende fokus på området. Uffe Holmskov har stor erfaring og viden inden for feltet, så han var en oplagt kandidat til stillingen,” udtaler dekan Ole Skøtt
Ansvarsområderne for Uffe Holmskov kommer blandt andet til at omfatte udvikling af fakultetets forskningsaktiviteter, ledelse af Syddansk Forskerstøtte, løbende udvikling af fakultetets eksterne finansiering og forskningsinfrastruktur. Desuden skal han fokusere på samarbejde med erhvervsliv og myndigheder samt varetage udbygningen af internationale partnerskaber - og opgaver, der vedrører sundhedsinnovation. Uffe Holmskov skal også varetage aktiviteter relateret til rekruttering af videnskabeligt personale, og han er fakultetets medlem af SDU’s forsknings- og innovationsråd, RI-rådet.
Uffe Holmskov har været institutleder for Institut for Molekylær Medicin på SDU i 12 år. Han har en lang forskningskarriere med sig på det immunologiske område, hvor hovedvægten har ligget inden for det medfødte immunforsvar.
Dekanatet på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på SDU vil derfor fremover bestå af dekan Ole Skøtt, prodekan for forskning og innovation, Uffe Holmskov og sekretariats- og uddannelseschef Merete Munk.
Kontakter
Kontakt:
Professor Uffe Holmskov, mobil: 6011 3775, mail: uholmskov@health.sdu.dk
Dekan professor Ole Skøtt, mobil: 6011 3752, mail: dekan@health.sdu.dk
Billeder

Links
Information om Syddansk Universitet
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Kan vi redde flere liv ved at lade resistente bakterier leve?22.6.2022 10:02:12 CEST | Pressemeddelelse
Hver dag dør mennesker af simple betændelser, fordi bakterier ikke længere kan slås ihjel med antibiotika. Så hvad gør vi? Måske vi skulle bruge mindre energi på at slå dem ihjel og mere på ”kun” at gøre dem harmløse, mens de er i kroppen, mener SDU-forsker.
Dansk Handicap Forbund og Syddansk Universitet tester robotteknologi som ny genoptræningsform17.6.2022 14:25:50 CEST | Pressemeddelelse
Med en bevilling på 6.1 millioner kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal starter Dansk Handicap Forbund et formelt samarbejde med Syddansk Universitet (SDU) om at teste effekten af en nyskabende genoptræningsform, som SDU’s forskning i træningsrobotter har skabt.
Bakterier får beskyttelsesdragt på13.6.2022 12:31:23 CEST | Pressemeddelelse
Bakterier kan bidrage til mere bæredygtighed i den kemiske industri, så det gælder om at give dem så gode arbejdsforhold som muligt. Nu har forskere fra SDU udviklet en beskyttelsesdragt, som hver enkelt bakteriecelle kan få på for at overleve de barske betingelser, de arbejder under i industrien. Studiet er publiceret i Nature Communications.
Denmark writes world history: Drone from university charges the battery directly on high voltage line10.6.2022 11:03:22 CEST | Press release
Watch the video below: A specially designed drone from the drone center at the University of Southern Denmark has for the first time ever connected directly to a high-voltage line with 150 kV in a test in the city of Odense. This allows drones to autonomously inspect and work directly on the lines in the 7000 km Danish network, as part of the green transition.
SDU skriver verdenshistorie: Drone lader batteriet direkte på højspændingsledning10.6.2022 10:42:22 CEST | Pressemeddelelse
En specialdesignet drone fra SDU’s dronecenter har for første gang nogensinde koblet sig direkte på en højspændingsledning med 150 kV i en test i Odense. Det åbner for, at droner autonomt kan inspicere og arbejde direkte på ledningerne i det 7000 km store danske net som led i den grønne omstilling. Se video længere nede.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum