Turbine Forlaget A/S

Sank med børn

Del

Julie A. Swane og Johanne S. Philipsen hjælper alle med at få nye naturoplevelser, både ude i den danske natur, hvor der vokser et væld af vilde, spiselige planter og hjemme i køkkenet, hvor de vilde planter omdannes til alt fra vingummier til sushi.

I Sank med børn – Børnenes vilde spisekammer kan børn, pædagoger og lærere, forældre og bedsteforældre lære om spiselige planter på en sikker og inspirerende måde. At samle spiselige planter i naturen er en underholdende aktivitet, der styrker samværet for børnefamilier og giver mere udeliv. Med bogen i hånden er det muligt at få styr på planternes navne og anvendelsesmuligheder. Og uanset hvilket habitat, man befinder sig i nærheden af, så er der rig mulighed for at få gode råvarer med hjem i køkkenet. Så sæt i gang og gå gå på opdagelse i skov, eng, vandløb og krat efter nye smagsoplevelser.

I bogens første del er fokus en planteflora med fotos af de enkelte planter og beskrivelse af, hvor de vokser, hvornår de høstes, og hvordan de bruges i køkkenet. Bogen indeholder 64 planter, som man trygt kan plukke og tage med hjem i køkkenet.

Anden del er forslag til forskellige sanketure ved eng, sø, hede, strand og i skoven, der er med til at give et overblik over, hvilke planter, der kan sankes lige netop der.

Bogens tredje og sidste del består af 59 børnevenlige opskrifter, der er tilpasset børns smagsløg og enkle at gå til for begyndere.

Johanne S. Philipsen og Julie A. Swane har stor erfaring med at sanke og formidle deres viden videre til andre. I 2015 udgav de Sank – spis af naturens køkkenhave.” Deres nye bog er en grundbog til alle nybegyndere, der har fået smag for at bruge naturens vilde spisekammer, men ikke ved, hvad man kan spise derfra.

Johanne S. Philipsen er en entusiastisk hobbykok med stor kærlighed til vilde planter og den danske natur. Hun har en ph.d. i kognitiv semiotik.

Julie A. Swane afholder sanketure, hvor hun lærer fra sig om spiselige vilde planter. Hun er uddannet arkitekt og har før det læst havebrug i tre år. Hun har i 2019 åbnet butikken ‘Din Planteven’ med fokus på bæredygtige planter. Julie A. Swane er også medforfatter til bogen Høst ved havet.

Fakta om bogen:

Sank med børn – Børnenes vilde spisekammer
Forfattere: Johanne S. Philipsen og Julie A. Swane
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740670752
Sidetal: 272
Vejl. pris: 279,95 kr.
Udgivelsesdato: 16. juni 2021

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum