OKNygaard A/S

Samskabelseskoncept skaber grøn glæde hos fynsk grundejerforening

Del

Hos grundejerforeningen Søndermarken i Nørre Aaby havde de mange grundejere et stort ønske om mere ’vilde’, farverige og summende udearealer. Med behov for både rådgivning til at udvælge og skabe de løsninger, som skulle udgøre Søndermarkens nye grønne områder, samt selve den tekniske udførsel faldt valget på OKNygaard og deres samskabelseskonceptet ”Den Grønne Vandring”.

De grønne arealer gennemgås. Der er mange forskønnelsesmuligheder.
De grønne arealer gennemgås. Der er mange forskønnelsesmuligheder.

Med konceptet ”Den Grønne Vandring” tager anlægsgartner og klimaentreprenør OKNygaard kunden med på en vandring ude på de konkrete arealer og viser, hvordan området kan forvandles. Det skaber grobund for et rigtig godt samarbejde og giver en høj grad af forventningsafstemning, når kunderne får præsenteret mulighederne live’’, uddyber Kirstine Kot, der er rådgiver hos OKNygaard Fyn:

”Vi oplever stor succes med at inddrage kunderne så tidligt som muligt i processen. Det giver en mere fyldestgørende dialog, når vi tager snakken ude på det område, der snart skal omdannes, fordi kunderne bedre kan sætte ord på deres ønsker og konkret udpege de steder, hvor de ønsker forandringer. Vi kan også sammen tale forskellige scenarier eller beplantningsmuligheder igennem’’.

Et af OKNygaards mål med konceptet er at skabe grønne områder, som både ser æstetisk flotte ud, har høj naturværdi og som kunderne får brugt i det daglige. Det sker bedst gennem aktiv inddragelse.


Den Grønne Vandring var svaret på grundejerforenings udfordring

Hos grundejerforeningen Søndermarken i Nørre Aaby viste ”Den Grønne Vandring” sig at være den perfekte løsning på deres behov for en helhedsløsning med både rådgivning og udførsel, fortæller Mads Skou Møller-Sørensen fra grundejerforeningen:

”Vi havde et ønske om få omdannet vores grønne arealer, men vi havde ikke selv kompetencerne i vores grundejerforening og en landskabsarkitekt lå uden for vores budget. I stedet blev vi anbefalet at tage en snak med OKNygaard, som siden da har været forbi os tre gange. De har været utrolig lydhøre over for vores ønsker, kommet med masser af løsningsforslag og stillet de rette spørgsmål, som har gjort os endnu mere skarpe på vores behov. De er grundige, skarpe på prisen og sætter sig ind i, hvem vi er som boligforening”, fortæller Mads Skou Møller-Sørensen fra grundejerforeningen Søndermarken.


Dialog og involvering skaber de bedste løsninger

For OKNygaard lyder opgaven på at skabe et grønt fællesområde, som tilgodeser de forskellige ønsker blandt de mange grundejere. Nogle ønsker et mere ’stringent’ areal med lige kanter og tætklippet græs, mens andre ønsker større biodiversitet, mere farve og et ’vildt’ udtryk. Det løses ved at lave afgrænsede 'vilde' områder, som kan få lov til at pirre sanserne. Der bliver beplantning i flere højder og former, et virvar af farver og også masser af dufte, der kan tiltrække sommerfugle og insekter. 

Driftsleder Trine Maria Albertsen fra OKNygaard Fyn har udarbejdet skitser og beskrivelser med forslag til træer, buske, græs og øvrige elementer samt udarbejdet en vedligeholdelsesplan. Undervejs har grundejerforeningen selv kunne supplere med ændringer og ønsker eller elementer, som de selv ville stå for at etablere – til stor glæde for foreningen:

”Det har været en rigtig god proces med løbende dialog, hvor OKNygaard har lyttet til vores ønsker gennem hele processen. Samtidig er vi blevet mødt med en super positiv tilgang, god faglig rådgivning og masser af vejledning undervejs, så vi ved, hvad vi går ind til og kan forvente, når etableringen går i gang til foråret”, afslutter Mads Skou Møller-Sørensen.
Faktaboks:

OKNygaards koncept ’’Den Grønne Vandring’’ tilbydes i hele landet og findes i to udgaver:

1. 90 minutters indledende møde ud på arealet + visualisering

2. 90 minutters indledende møde ud på arealet + visualisering + oversigtskort + projektbeskrivelse + vedligeholdelsesplan + prisoversigt

Nøgleord

Kontakter

Billeder

De grønne arealer gennemgås. Der er mange forskønnelsesmuligheder.
De grønne arealer gennemgås. Der er mange forskønnelsesmuligheder.
Download
Kirstine Kot, OKNygaard og Mads Skou Møller-Sørensen fra grundejerforeningen Søndermarken.
Kirstine Kot, OKNygaard og Mads Skou Møller-Sørensen fra grundejerforeningen Søndermarken.
Download
De grønne arealer gennemgås. Der er mange forskønnelsesmuligheder.
De grønne arealer gennemgås. Der er mange forskønnelsesmuligheder.
Download
En af flere visualiseringer, som OKNygaard Fyn har lavet til grundejerforening Søndermarken.
En af flere visualiseringer, som OKNygaard Fyn har lavet til grundejerforening Søndermarken.
Download

Information om OKNygaard A/S

OKNygaard A/S
OKNygaard A/S
Rosbjergvej 5G, Årslev
8220 Brabrand

+45 7021 5400https://oknygaard.dk/

OKNygaard – hele Danmarks anlægsgartner og klimaentreprenør

Vores ambition er klar – vi vil være dem, der skaber, anlægger og vedligeholder Danmarks grønne udearealer og byrum – og vi vil være anerkendt som Danmarks førende anlægsgartner og klimaentreprenør både lokalt og landsdækkende.

Vi har hovedkontor i Aarhus og 10 afdelinger fordelt over hele Danmark. Det giver os mulighed for at arbejde for både store landsdækkende og mindre lokale kunder – vi er nemlig altid lige i nærheden. I højsæsonen er flere end 600 anlægsgartnere og klimaspecialister klar til at løse kundernes opgaver, uanset hvor i landet der er brug for os. 

OKNygaard er kendt for god service, faglig stolthed og komplette løsninger. Det er ikke bare noget, vi siger, det er dét, vi gør. Vi sætter en ære i en velstyret proces med god dialog og grundig kvalitetssikring – det gælder, når vi udfører drift og vedligeholdelse, når vi løser anlægsopgaver, når vi leverer klimasikring eller skaber nye biodiverse grønne byrum.

Som en del af Europas største anlægsgartnergruppe, idverde, kan vi trække på kompetencer og erfaringer fra Frankrig, England, Holland, Tyskland og Schweiz, og vores medarbejdere får nye muligheder for at uddanne og videreudvikle sig på tværs af landegrænser.

Følg pressemeddelelser fra OKNygaard A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra OKNygaard A/S

Nyt logo er blomstret frem hos Carl Ras i Holstebro26.9.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Hos Carl Ras, en af landets største leverandører af værktøj, beslag og arbejdstøj, ønsker man at fremme den grønne omstilling. Et ønske, der harmoner godt med anlægsgartnervirksomheden OKNygaard og deres arbejde med naturbaserede løsninger og en mere bæredygtig anlægsbranche. Det er der kommet et nyt samarbejdsprojekt ud af, som også inkluderer Turf Tank og Husqvarna. Resultatet er et stort og blomstrende Carl Ras-logo, som kan ses på mange hundrede meters afstand.

Klimatilpasning er en måde at gentænke landskab og design på17.8.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Fremtidens klima byder på stigende vandmængder fra oven, fra siden og nedefra. Derfor følger også et stigende behov for viden og løsninger, der kan fremtidssikre såvel Danmark som det globale samfund. Klimaforandringerne åbner også dørene for nye, innovative løsninger, hvor vandet bliver styrende for design og anlæg. Sådan tænker de hos både anlægsgartnervirksomheden OKNygaard og entreprenørfirmaet NCC, som begge er medlemmer i Klimatorium.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum