Næstved Bibliotek og Borgerservice

Sammen i bevægelse – aktiviteter for børn og familier

Del

I uge 19-23 afholder bibliotekerne i Næstved Kommune en række festlige aktiviteter for børn. Det sker som led i temaet "Sammen i bevægelse", hvor Danmarks Radio og landets folkebiblioteker sætter fokus på vigtigheden af at bevæge sig.

Bevægelse er både sjovt og sundt for børn og voksne
Bevægelse er både sjovt og sundt for børn og voksne

Der bliver vilde skattejagter, sjove gamle lege og masser af fysisk aktivitet for børnene, når vi bevæger os sammen i uge 19-23. Alle aktiviteterne er gratis.

Find sprællemanden, flyveren og halvmånen
Dette er en indendørs skattejagt på bibliotekerne, hvor vi gemmer kort med forskellige øvelser. Børnene kan tage et afkrydsningsark og gå på jagt efter kortene. Hver gang de finder et kort, skal de udføre øvelsen på kortet i minimum 30 sekunder. På den måde kommer de rundt i børnebiblioteket og får rørt sig på en sjov måde.

Denne aktivitet har vi på alle bibliotekerne i Næstved Kommune. Aktiviteten henvender sig til børn i alle aldre, dog primært de 6-14-årige.

Find fortællingen
Dette er en udendørs skattejagt. Vi gemmer en plastkasse med pæne, kasserede børnebøger udenfor biblioteket. I kassen ligger en præsentation af de lokale børnebibliotekarer, som I kan spørge til råds, og desuden er der en guide til, hvor I kan gå en god tur i lokalområdet.

Børn og deres familier kan gå på jagt efter kassen udenfor deres lokale bibliotek, og når de finder den, må hvert barn tage en bog i kassen.

Denne aktivitet foregår på Fensmark, Fuglebjerg, Glumsø og Korskilde Bibliotek. Aktiviteten henvender sig til børn i alle aldre, dog primært de 6-14-årige.

Gamle lege – på tværs af generationer
Før i tiden var det almindeligt på landet, at børn og voksne legede til fester og andre sammenkomster. Det foregik tit udenfor, da der ikke var plads indenfor. De fleste af legene var selvorganiserede, og man brugte fantasien, når man legede.

Lørdag den 29. maj kl. 10.00-11.30 kan børn på 5-8 år og deres bedsteforældre (eller andre voksne) prøve forskellige gamle lege. Arrangementet er planlagt i samarbejde med Næstved Sundhedscenter og foregår udendørs på HG’s multibaner ved Herlufsholm Idrætscenter. Arrangementet kræver tilmelding på www.naesbib.dk

Vi mødes ved Herlufsholm Svømmehal og går sammen ud på banerne, hvor børn og familier kan prøve de gamle lege ved forskellige stationer. Efter vi har leget i en times tid, samles vi omkring et bål til lidt forfriskninger og en god historie. På området ved Herlufsholm Idrætscenter vil der også være mulighed for at afprøve balance-banen.

Kontakter

Billeder

Bevægelse er både sjovt og sundt for børn og voksne
Bevægelse er både sjovt og sundt for børn og voksne
Download

Information om Næstved Bibliotek og Borgerservice

Næstved Bibliotek og Borgerservice
Næstved Bibliotek og Borgerservice
Kvægtorvet 4-6
4700 Næstved

55885588http://www.naesbib.dk

- består af Næstved Bibliotek, Fensmark Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Glumsø Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Sammen driver vi et moderne biblioteks- og borgerservicetilbud for alle borgere i Næstved Kommune med det erklærede formål, at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv.

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum