DI Sønderjylland

Samlet sønderjysk fremmarch i erhvervsvenlighed

Del

De fire sønderjyske kommuner trækker nu for første gang i fællesskab hele landsdelen op i DI’s Lokalt Erhvervsklima-undersøgelse. Der er ikke mindst i kategorierne ”Fysiske rammer” og ”Brug af private leverandører”, hvor de fire kommuner står godt. Det er der perspektiver i, mener DI- formanden for det sønderjyske.

I kategorien "Fysiske  rammer" får Sønderborg en 8. plads, og  Aabenraa får en 11. plads i samme kategori. Den kategori beskriver, hvor god en kommune er til at sikre, at der er tilstrækkeligt med erhvervsgrunde til rådighed, at den lokale planlægning tager højde for at sikre virksomhedernes eksistens, og at der er banet vejen for en god digital infrastruktur. De to øvrige kommuner ligger for Tønder på en 31. plads og for Haderslev på en 15. plads.

- Vi i Sønderjylland udgør porten til resten af Europa. Og derfor har det også stor betydning, at de fire kommuner har stort fokus på at sikre plads som en forudsætning for at kunne lokke nye virksomheder til, siger formand for DI Sønderjylland Hans Olling.

På en anden parameter, ”Brug af private leverandører”, ligger de fire sønderjyske kommuner også flot. Haderslev på en 15. plads, Aabenraa på en 13. plads, Tønder i top-ti på en niende plads og Sønderborg noget lavere på en 52. plads.

- En attraktiv kommune er åben for at lade private leverandører byde på kommunale opgaver. I sådan en konkurrencesituation vil de private virksomhed vinde nogle af opgaverne, de offentlige aktører andre. Men alene det, at en opgave udsættes for konkurrence, gør, at alle parter skal oppe sig, hvad angår kvaliteten af tilbuddet, tænke nyt osv. Det er i sig selv med til at udvikle velfærden. Så det er superflot, at vi i Sønderjylland samlet set er på forkant her, siger Hans Olling.

Den kategori, hvor tre af kommunerne Sønderborg, Haderslev og Tønder ligger lavt, er i ”Kommunens image”.

Kategorien beskriver kommunens placering på spørgsmål om tilfredshed med kommunens indsats for at fastholde og tiltrække nye borgere og nye virksomheder til kommunen samt på fire statistiske indikatorer, der viser, i hvor høj grad det lykkes at tiltrække nye borgere og virksomheder.

- Ærgerligt at tre af vores fire sønderjyske kommuner her har en stor udfordring – altså dermed lige på nær Aabenraa. Det er et utroligt vigtigt område at gøre noget ved. For er der noget, kommunerne skal leve af, så er det, at der hele tiden kommer nye virksomheder og også gerne borgere til området. Og at de bliver der. Ellers underminerer det kommunens fortsatte udvikling, siger Hans Olling.

Han glæder sig over, at det for første gang er lykkedes alle fire sønderjyske kommuner at ligge flot i DI’s Lokalt Erhvervsklima-undersøgelse. En samlet placering, som har gode perspektiver, mener han.

- Det er godt for den fortsatte udvikling her i det sønderjyske. Måske kan vi bide kommunerne nordligere i Jylland lidt i haserne, når det gælder erhvervsvenlighed? Jeg øjner en chance her, siger Hans Olling.

Fakta om Lokalt Erhvervsklima 2020

DI’s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2020, er Danmarks mest omfattende undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er 11. år i træk, at DI laver undersøgelsen.

7.616 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andre produktion, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen. Besvarelserne repræsenterer omkring 323.320 arbejdspladser, hvilket svarer til mere end 18 pct. af den private beskæftigelse.

Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.

Resultaterne fra spørgeskemaerne og de statistiske indikatorer er opdelt i ni kategorier. De giver et billede af, hvor godt kommunerne klarer sig på forskellige områder – ud over det samlede resultat.

93 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da der ikke kan indhentes en tilstrækkelig mængde svar.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger – kontakt konsulent Gordon Trier Holm, mail gth@di.dk, tlf: 2949 4606 eller chefkonsulent Lars Bøgeskov, mail: larb@di.dk, tlf: 2236 3138

Billeder

Information om DI Sønderjylland

DI Sønderjylland
DI SønderjyllandFor yderligere information om DI Sønderjylland:

Konsulent Gordon Trier Holm
Mail: gth@di.dk
Tlf. 3377 3986
Mobil: 2949 4606

Chefsekretær Lissen S. Bundgaard
Mail: lsb@di.dk
Tlf. 3377 3702

Følg pressemeddelelser fra DI Sønderjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Sønderjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum