OKNygaard A/S

Samarbejdsprojekt i Jonstrup giver grønnere uderum og succesoplevelser i rygsækken

Del

I Jonstrup nær Værløse er anlægsgartner OKNygaard i gang med et stort projekt i samarbejde med TAMU. Projektet giver 60 boliger et nyt og grønnere uderum.

’Projektet har været i gang i snart et års tid, men nu er vi næsten i mål’’, udtaler Lasse Bache-Jensen, formand i OKNygaard Anlæg Øst. Det gamle inventar er blevet ryddet og der er bl.a. opbygget støttemure og nye skure. ’’Lige nu er vi i gang med den afsluttende fase af projektet, som er en omfattende stålmontage. 400 huller skal graves, så der kan monteres hegn og pergola. Når montagen er afsluttet, sørger vores driftsafdeling i Farum for, at pergolaen bliver beplantet med flotte slyngplanter’’, fortæller Lasse Bache-Jensen.

Projektet laves i samarbejde med TAMU, som er en landsdækkende arbejdsmarkedsuddannelse for unge, der – af den ene eller den anden grund - ikke har tilknytning til arbejdsmarkedet. OKNygaard og TAMU har tidligere haft lignende samarbejdsprojekter.

Denne gang skal seks unge hjælpe med at grave de mange hundrede huller til hegnpæle. Hullerne skal graves med håndkraft for at undgå nedgravede kabler.

’’Samarbejdet mellem OKNygaard og TAMU er selvfølgelig en stor hjælp for os, men vigtigst er det, at de unge får en masse positive erfaringer med, hvordan det er at færdes på en arbejdsplads. De sendes videre med fornyet energi og en succesoplevelse i rygsækken’’, siger Lasse Bache-Jensen.

For en af de seks unge på projektet i Jonstrup har samarbejdet givet særligt god mening. Han har nemlig fået job som arbejdsmand hos OKNygaard, når han om lidt er færdig med sit branche-1 forløb hos TAMU. Til sommer starter han på uddannelsen som anlægsgartner og skal efter grundforløbet i lære hos OKNygaard.Faktaboks:

TAMU står for ’’Træningsskolens Arbejdsmarkedsuddannelser’’ og er for unge mellem 18-30 år, der gerne vil i arbejde.

Uddannelsesforløbet varer minimum 34 uger og der kan vælges mellem otte forskellige brancher. Hver dag skal de unge deltage i produktion og serviceydelser for samarbejdspartnere som OKNygaard. Der er jobgaranti, når uddannelsen er afsluttet. 

TAMU er medudvikler på OKNygaards mentorkursus for elever. Samarbejdet giver et unikt indblik i, hvad der skal til for at sikre, at eleverne får den bedst mulige opstart og at deres uddannelse bliver en succes.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om OKNygaard A/S

OKNygaard A/S
OKNygaard A/S
Rosbjergvej 5G, Årslev
8220 Brabrand

+45 7021 5400https://oknygaard.dk/

OKNygaard – hele Danmarks anlægsgartner og klimaentreprenør

Vores ambition er klar – vi vil være dem, der skaber, anlægger og vedligeholder Danmarks grønne udearealer og byrum – og vi vil være anerkendt som Danmarks førende anlægsgartner og klimaentreprenør både lokalt og landsdækkende.

Vi har hovedkontor i Aarhus og 10 afdelinger fordelt over hele Danmark. Det giver os mulighed for at arbejde for både store landsdækkende og mindre lokale kunder – vi er nemlig altid lige i nærheden. I højsæsonen er flere end 600 anlægsgartnere og klimaspecialister klar til at løse kundernes opgaver, uanset hvor i landet der er brug for os. 

OKNygaard er kendt for god service, faglig stolthed og komplette løsninger. Det er ikke bare noget, vi siger, det er dét, vi gør. Vi sætter en ære i en velstyret proces med god dialog og grundig kvalitetssikring – det gælder, når vi udfører drift og vedligeholdelse, når vi løser anlægsopgaver, når vi leverer klimasikring eller skaber nye biodiverse grønne byrum.

Som en del af Europas største anlægsgartnergruppe, idverde, kan vi trække på kompetencer og erfaringer fra Frankrig, England, Holland og Tyskland, og vores medarbejdere får nye muligheder for at uddanne og videreudvikle sig på tværs af landegrænser.

Følg pressemeddelelser fra OKNygaard A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra OKNygaard A/S

NYT OM NAVNE - OKNygaard - Kristoffer Sindby6.4.2021 11:13:56 CEST | Pressemeddelelse

Kristoffer Sindby tiltræder som Udviklingschef for klimaløsninger i OKNygaard Anlæg. Kristoffer har mere end 20 års erfaring med regnvand og har gennem de seneste 17 år arbejdet med klimatilpasninger. Kristoffer kommer fra en stilling som konsulent ved Teknologisk Institut, hvor han bl.a. har stået for uddannelsen af regnvandskonsulenter. Kristoffer er uddannet anlægsgartner, kloakmester samt indenfor international marketing og coaching. Kombinationen af praktisk og teoretisk viden matcher OKNygaards ambitioner for klimaområdet. OKNygaard ønsker at deltage i både store og små udviklingsprojekter, som kan være med til at udvikle bedre klimaløsninger og klimakoncepter. Det skal ske gennem partnerskaber med bl.a. Klimatorium, Green Cities, universiteter, vidensinstitutioner og naturligvis branchen. OKNygaard føler et ansvar for udvikling og klimainnovation, og vil gerne vise det i et bæredygtighedsperspektiv. Derfor vil virksomheden forsøge at synliggøre de forskellige projekters klimamæs

Dansk drivkraft bag europæisk platform for grønnere byer9.12.2020 14:38:46 CET | Pressemeddelelse

OKNygaard er i samarbejde med Jordbrugets Uddannelsescenter i Beder i gang med at etablere et dansk videnscenter med fokus på urban greening, borgertrivsel og biodiversitet. Projektet er en del af et 4-årigt EU-udviklingsprojekt, finansieret af Erasmus+ med partnere i Tjekkiet, Rumænien, Finland, Spanien og Holland. Projektets helt klare mål er at have fokus på uddannelse omkring grøn udvikling i byerne. Det sker på tværs af det grønne erhverv, forskning og anlægsgartnerfaget. Derfor er Jordbrugets UddannelsesCenter Århus og OKNygaard glade og stolte over at være med i projektet. ”OKNygaard er med i projektet, fordi vi vil være med til at styrke bevidstheden om den betydning grønne områder har for fremtidens byer. Særligt når vi ser på de udfordringer klimaforandringer, øgede mængder vand og større temperaturudsving stiller til vores arbejde i fremtiden,” fortæller adm. direktør i OKNygaard, Ole Kjærgaard, og fortsætter ”I OKNygaard har vi arbejdet med flere projekter, der skaber grønn

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum