Meyers

Salget mere end fordoblet: Mad til mortensaften hitter på nettet

Del

Aflyste fester og strikse forsamlingsforbud gør, at danskerne samles om de traditionsrige måltider på nye måder. Hos Meyers hæver man forventningerne til salget af jule- og nytårsmenuer, efter salget af mortensaftenmenuer er steget med 169% i forhold til 2019.

Mortensaftenmenu fra Meyers. Foto: Chris Tonnesen
Mortensaftenmenu fra Meyers. Foto: Chris Tonnesen

3.500 menuer til mortensaften i ordrebogen giver travlhed i catering-køkkenet hos Meyers i dag. Virksomheden har ellers været stærkt udfordret af coronaens indtog på netop catering-området.

Da Covid-19 første gang lukkede landet ned i marts, mistede Meyers således 95% af sin catering-omsætning fra den ene dag til den anden i takt med, at bryllupper, fødselsdage og firmafester blev aflyst.

God mad bruges som selvforkælelse og kærlighedserklæringer:

Corona-krisen har bølget frem og tilbage i takt med nye restriktioner fra myndighederne, og derfor forsøger de erfarne madfolk fra Meyers løbende at tilpasse forretningen, så produkterne passer til efterspørgslen og samfundssituationen. 

At man allerede torsdag i sidste uge måtte melde udsolgt af årets mortensaftenmenuer, kommer derfor ikke som en overraskelse. I stedet ser man det som led i en større, social tendens indenfor privatcatering:

”Sidste år solgte vi i omegnen af 1.300 kuverter i forbindelse med mortensaften, og at måtte melde udsolgt med 3.500 portioner i år tager vi som et tydeligt tegn på, at ønsket om at samles om de traditionsrige måltider på ingen måde er formindsket - snarere tværtimod,” siger direktør i Meyers Køkken, Carl Johan Paulsen, og uddyber:

”Vi ser, at mange bestiller mad til levering hos venner og familiemedlemmer. Det kan f.eks. være til de ældre i familien, som det ikke er muligt at ses med fysisk i denne tid. På den måde bliver måltidet og traditionerne omkring maden brugt som et bindeled og en kærlig tanke til hinanden i en svær tid.”

Nye tendenser styrker troen på jule- og nytårssalg:

At bestille mad til levering hos sine kære er faktisk ikke den eneste nye tendens, man oplever hos Meyers i denne tid. Også virtuelle madoplevelser er blevet et hit.

Allerede i foråret udsendte Meyers en guide med gode råd til afholdelse af online-påskefrokoster med familie og venner via videochat, og for nylig lancerede virksomheden sammen med kulturbureauet Good Boys Agency muligheden for at afholde virtuelle julefrokoster med mad leveret hjem til de enkelte medarbejdere og fælles underholdning afviklet online.

”Vi er blevet blæst bagover af interessen for vores digitale måltidsløsninger til jul. Allerede nu har vi tilbud ude hos en række potentielle kunder for, hvad der svarer til over 10.000 spisende gæster,” fortæller direktør for digital forretningsudvikling i Meyers, Jesper Lykke Wacherhausen, og slutter:

”Selv om 2020 på langt de fleste parametre har været et stærkt udfordrende år for vores cateringforretning, får den stærkt positive udvikling i bestillinger af både traditionelle menuer til mortensaften og virtuelle julefrokostløsninger os til at hæve forventningerne til det samlede salg af juleaftensmiddage og nytårsmenuer, som bestilles online og leveres i hele Danmark.”

Fakta:


• Mad- og måltidsvirksomheden Meyers blev grundlagt af kok og gastronomisk iværksætter Claus Meyer.

• Meyers leverer dagligt festcatering og firmafrokoster fra to køkkener i hhv. Københavns Nordhavn og Tranbjerg syd for Aarhus.

• Til højtider som påske, juleaften og nytår leverer Meyers mad til private og firmaer i hele Danmark.

• Under corona-krisen har Meyers stået bag en række innovative løsninger indrettet efter sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Det resulterede bl.a. i måltidskasser lavet af overskudsråvarer i foråret og en pop-up-drive-in-biograf med madservering i samarbejde med Cinemateket i forsommeren.

• Seneste skud på stammen er et virtuelt julefrokostformat udviklet i samarbejde med Good Boys Agency, som også står bag festivalen Musik i Lejet i Tisvildeleje.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Mortensaftenmenu fra Meyers. Foto: Chris Tonnesen
Mortensaftenmenu fra Meyers. Foto: Chris Tonnesen
Download
Mortensaftenmenu fra Meyers. Foto: Chris Tonnesen
Mortensaftenmenu fra Meyers. Foto: Chris Tonnesen
Download
Virtuel julefrokost fra Meyers. Foto: Chris Tonnesen
Virtuel julefrokost fra Meyers. Foto: Chris Tonnesen
Download
Direktør for digital forretningsudvikling i Meyers, Jesper Lykke Wacherhausen. Foto: Kaspar Mørk Arianto
Direktør for digital forretningsudvikling i Meyers, Jesper Lykke Wacherhausen. Foto: Kaspar Mørk Arianto
Download
Direktør i Meyers Køkken, Carl Johan Paulsen. Foto: Kaspar Mørk Arianto
Direktør i Meyers Køkken, Carl Johan Paulsen. Foto: Kaspar Mørk Arianto
Download

Information om Meyers

Meyers
Meyers
Kattegatvej 53
2150 Nordhavn

https://meyers.dk/

Meyers er grundlagt af den gastronomiske iværksætter Claus Meyer, og har i mere end 25 år arbejdet for at fremme kvaliteterne i den danske madkultur. Meyers opererer på alle niveauer i værdikæden fra jord til bord. Hovedaktiviteterne ligger inden for restaurations- og kantinedrift, catering, frugtavl, forædlingsvirksomhed, handel, teambuilding, forskning, formidling, uddannelse og rådgivning.

Følg pressemeddelelser fra Meyers

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Meyers

Meyers lancerer ny digital platform for firmafrokost14.9.2020 11:50:16 CESTPressemeddelelse

Brugervenlighed, fleksibilitet og tilgængelighed - det har været udgangspunktet for den nye digitale frokostportal, som Meyers lancerer i dag. Med portalen vil Meyers sætte nye standarder for håndtering og bestilling af firmafrokost i en digital model, der både tilgodeser virksomheder i deres søgen efter en ny frokostordning og samtidig er et selvbetjeningsværktøj, der gør det lettere for den frokostansvarlige i dagligdagen.

Nyt initiativ: Meyers Kantine i samarbejde med skånsomt kystfiskeri giver frisk fisk på frokostbuffeten3.9.2020 11:10:00 CESTPressemeddelelse

I går lagde fiskekutteren til kaj foran Meyers Kantine hos Pension Danmark, der har adresse på Langelinie. Med sig havde kutteren dagens friske fangst fra havne og kyster i nærheden; fanget efter skånsomme fiskemetoder og med redskaber, der passer på havmiljøet. På kajen ventede køkkenchef Maurice med den store grill og alt det gode tilbehør, så de friskfangede fisk blev en del af dagens frokostbuffet til glæde for de spisende gæster.