
Salget mere end fordoblet: Mad til mortensaften hitter på nettet

3.500 menuer til mortensaften i ordrebogen giver travlhed i catering-køkkenet hos Meyers i dag. Virksomheden har ellers været stærkt udfordret af coronaens indtog på netop catering-området.
Da Covid-19 første gang lukkede landet ned i marts, mistede Meyers således 95% af sin catering-omsætning fra den ene dag til den anden i takt med, at bryllupper, fødselsdage og firmafester blev aflyst.
God mad bruges som selvforkælelse og kærlighedserklæringer:
Corona-krisen har bølget frem og tilbage i takt med nye restriktioner fra myndighederne, og derfor forsøger de erfarne madfolk fra Meyers løbende at tilpasse forretningen, så produkterne passer til efterspørgslen og samfundssituationen.
At man allerede torsdag i sidste uge måtte melde udsolgt af årets mortensaftenmenuer, kommer derfor ikke som en overraskelse. I stedet ser man det som led i en større, social tendens indenfor privatcatering:
”Sidste år solgte vi i omegnen af 1.300 kuverter i forbindelse med mortensaften, og at måtte melde udsolgt med 3.500 portioner i år tager vi som et tydeligt tegn på, at ønsket om at samles om de traditionsrige måltider på ingen måde er formindsket - snarere tværtimod,” siger direktør i Meyers Køkken, Carl Johan Paulsen, og uddyber:
”Vi ser, at mange bestiller mad til levering hos venner og familiemedlemmer. Det kan f.eks. være til de ældre i familien, som det ikke er muligt at ses med fysisk i denne tid. På den måde bliver måltidet og traditionerne omkring maden brugt som et bindeled og en kærlig tanke til hinanden i en svær tid.”
Nye tendenser styrker troen på jule- og nytårssalg:
At bestille mad til levering hos sine kære er faktisk ikke den eneste nye tendens, man oplever hos Meyers i denne tid. Også virtuelle madoplevelser er blevet et hit.
Allerede i foråret udsendte Meyers en guide med gode råd til afholdelse af online-påskefrokoster med familie og venner via videochat, og for nylig lancerede virksomheden sammen med kulturbureauet Good Boys Agency muligheden for at afholde virtuelle julefrokoster med mad leveret hjem til de enkelte medarbejdere og fælles underholdning afviklet online.
”Vi er blevet blæst bagover af interessen for vores digitale måltidsløsninger til jul. Allerede nu har vi tilbud ude hos en række potentielle kunder for, hvad der svarer til over 10.000 spisende gæster,” fortæller direktør for digital forretningsudvikling i Meyers, Jesper Lykke Wacherhausen, og slutter:
”Selv om 2020 på langt de fleste parametre har været et stærkt udfordrende år for vores cateringforretning, får den stærkt positive udvikling i bestillinger af både traditionelle menuer til mortensaften og virtuelle julefrokostløsninger os til at hæve forventningerne til det samlede salg af juleaftensmiddage og nytårsmenuer, som bestilles online og leveres i hele Danmark.”
Fakta:
• Mad- og måltidsvirksomheden Meyers blev grundlagt af kok og gastronomisk iværksætter Claus Meyer.
• Meyers leverer dagligt festcatering og firmafrokoster fra to køkkener i hhv. Københavns Nordhavn og Tranbjerg syd for Aarhus.
• Til højtider som påske, juleaften og nytår leverer Meyers mad til private og firmaer i hele Danmark.
• Under corona-krisen har Meyers stået bag en række innovative løsninger indrettet efter sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Det resulterede bl.a. i måltidskasser lavet af overskudsråvarer i foråret og en pop-up-drive-in-biograf med madservering i samarbejde med Cinemateket i forsommeren.
• Seneste skud på stammen er et virtuelt julefrokostformat udviklet i samarbejde med Good Boys Agency, som også står bag festivalen Musik i Lejet i Tisvildeleje.
Nøgleord
Kontakter
Kaspar Mørk AriantoPR & Kommunikationsrådgiver
Meyers
Billeder





Information om Meyers
Meyers er grundlagt af den gastronomiske iværksætter Claus Meyer, og har i 30 år arbejdet for at fremme kvaliteterne i den danske madkultur. Meyers opererer på alle niveauer i værdikæden fra jord til bord. Hovedaktiviteterne ligger inden for restaurations- og kantinedrift, catering, frugtavl, forædlingsvirksomhed, handel, teambuilding, forskning, formidling, uddannelse og rådgivning.
Følg pressemeddelelser fra Meyers
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Meyers
Meyers lancerer hudplejeserie baseret på bælgfrugter1.4.2023 06:42:56 CEST | Pressemeddelelse
Med afsæt i et overraskende forskningsresultat løfter Meyers nu sløret for, hvad der skal være et nyt forretningsben i virksomheden: En hudplejeserie baseret på økologiske, danske bælgfrugter, hvor alle produkter kan bruges både i hudplejerutinen og i madlavningen.
Meyers tager næste skridt på bæredygtighedsrejse med B Corp-certificering25.1.2023 07:39:00 CET | Pressemeddelelse
Meyers indtræder i den anerkendte globale B Corp-certificering, der dokumenterer, at virksomheder lever op til de højeste krav inden for gennemsigtighed og social og miljømæssig ansvarlighed.
Torsten Vildgaard indtager Fasangården med moderne dansk-fransk landkøkken13.1.2023 11:15:22 CET | Pressemeddelelse
Meyers og Torsten Vildgaards veje krydses igen, når den tidligere Michelin-kok rykker ind i køkkenet på Fasangården. Vildgaard indtager det historiske traktørsted i Frederiksberg Have med sin version af et dansk-fransk landkøkken med nyfortolkninger af både danske frokostklassikere og franske favoritter.
Fasangården går julen i møde med et stemningsfyldt adventsprogram og en helt særlig julefrokostmenu14.11.2022 12:19:26 CET | Pressemeddelelse
I hele julemåneden forvandles Fasangården, i hjertet af Frederiksberg Have, til et magisk sted for både børn og voksne. Når Claus Meyer har tændt juletræet den 27. november, vil der være juleknas, julehistorier, engleblid korsang hver søndag i advent i den stemningsfyldte gård. Indenfor i Fasangårdens lune stuer vil gæster som i år kunne få smørrebrød til frokost.
MEYERS BAGERI PÅ GAMMEL KONGEVEJ INVITERER TIL ÅBNINGSFEST OG INTRODUCERER ØKOLOGISKE SURDEJSPIZZAER OG NYT VINØST NABOSKAB28.10.2022 11:30:00 CEST | Pressemeddelelse
I august 2022 åbnede Meyers Bageri på Gammel Kongevej 107 blødt op med bagværk, konditorkager og velsmagende morgen- og frokostretter med udgangspunkt i kornet. Efter de indledende tre måneder er bageriet nu klar til at invitere aftengæster indenfor til sæsonnære surdejspizzaer, snacks og velvalgte vine fra naboen. Dørene slås op med en stor åbningsfest med gratis pizzaslices og 50 % på pizzakortet torsdag 3. november.