Lolland Kommune

Sænk farten på skolevejene

Del

Når skolerne åbner igen efter ferien, vil det vrimle med forventningsfulde børn på skolevejene. Mange af dem har endnu ikke den store erfaring med at gå eller cykle i trafikken, der ofte er hektisk i myldretiden. Derfor opfordrer Lolland Kommune til at køre forsigtigt og vise ekstra hensyn i områderne omkring skolerne.

Igen i år deltager Lolland Kommune i Rådet for Sikker Trafik og Trygfondens skolestartskampagne ”Børn på vej”, der skal minde bilisterne om at sænke farten ved skolevejene. Som en del af kampagnen vil der blive sat plakater op på skolevejene i kommunen, og politiet vil holde ekstra øje med områderne omkring skolerne i kampagneperioden. Derudover har Park og Vej i år bestilt skolestartspakker fra Rådet for Sikker Trafik med undervisningsmateriale og refleksveste til elever og lærere.

”Et af de helt centrale punkter i trafiksikkerhedsarbejdet i Lolland Kommune er, at børnene skal kunne komme sikkert til og fra skole. Fokus er både på at gøre trafikanterne opmærksomme på at tage hensyn og på, at børnene skal lære, hvordan de færdes sikkert i trafikken. Det er begge opgaver, hvor vi drager god nytte af vores tætte samarbejde med politiet, Rådet for Sikker Trafik og ikke mindst kommunens skoler, som viser stor interesse for de kampagner og informationer, vi kan videreformidle til dem,” fortæller Trine Repsdorph, som er teknisk designer i Park og Vej.

Lolland Kommune opfordrer til at:

  • køre forsigtigt og at tage ekstra hensyn omkring skolerne,
  • tage hensyn til skolepatruljerne, og at
  • få øvet turen til og fra skole med dit barn.

Sådan gør du dit barn klar til trafikken

Børn kan have svært ved at overskue trafikken både på grund af deres højde, men også fordi de har svært ved at vurdere, hvor hurtigt en bil kører, og om de kan nå at krydse vejen.

Skolestartskampagnen ”Børn på vej” minder alle trafikanter om at vise hensyn på skolevejene. Kampagnen opfordrer også forældre og skoler til at træne børnene i at færdes i trafikken. Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden har samlet gode råd til sikker trafik med børn til fods, på cykel og offentlig transport på www.sikkertrafik.dk/skolestart

For mange kører for stærkt

Selv om de fleste respekterer fartgrænserne på skolevejene og viser hensyn, så er der stadig udfordringer. I august sidste år gennemførte politiet en fire ugers kontrol ved skolerne og sigtede 6.200 personer for at køre for stærkt, viser tal fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

I en undersøgelse, som Epinion har gennemført for Rådet for Sikker Trafik tidligere i år, svarede 18 % af bilisterne, at de i løbet af de seneste tre måneder er kommet til at overtræde hastighedsgrænsen i bil på en skolevej op til flere gange.

”Man kan være så tidspresset om morgenen, at man fristes til at køre for stærkt. Men især nu, hvor der er mange børn på skolevejene, er det særligt vigtigt at holde øje med sin fart og respektere fartgrænserne. Børn har svært ved at vurdere, om de kan nå at krydse vejen, hvis bilisterne kører for hurtigt. Så vær opmærksom, og vis hensyn til børnene,” siger Rosa Nissen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Nøgleord

Kontakter

Trine Repsdorph
Teknisk designer, Park og Vej, Lolland Kommune
Tlf. 30 65 13 05
Mail: trre@lolland.dk

Rosa Nissen
Projektleder, Rådet for Sikker Trafik
Tlf. 61 65 04 43

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Lolland Kommune etablerer makerspaces18.11.2020 05:50:00 CETPressemeddelelse

Børn, unge og voksne i Lolland Kommune får snart mulighed for at prøve kræfter med både den nyeste teknologi og analoge håndværk – lige fra 3D-printere til pensler – når der bliver etableret teknologiske undervisningsværksteder rundt omkring i kommunen. Lolland Kommune har fået bevilget 5,6 millioner kr. af VILLUM FONDEN til at etablere de såkaldte makerspaces, der kan anvendes af både elever på folkeskoler, ungdomsuddannelser og øvrige borgere. Midlerne giver samtidig mulighed for at kompetenceudvikle medarbejdere i kommunen, så de kan undervise i de nye teknologier.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum