Dansk Byggeri

Sådan sparer du på ressourcerne, når du bygger

Del

Hvis du står over for et renoveringsprojekt eller er ved at bygge ny carport, er der mange ting, du kan gøre for sikre, at gode materialer ikke går til spilde, og energiforbruget ikke løber løbsk.

Ofte ender overskydende mursten eller rester fra det nye gulv med at blive smidt ud, når den nye garage står klar, eller sommerhuset er renoveret. Men det er både dyrt og skidt for miljøet, når brugbare byggematerialer ryger til storskrald. I en gratis pjece fra bl.a. Dansk Byggeri er der gode råd at hente.

- Hvis du vil spare på ressourcerne i din byggeproces, handler det i første omgang om kun at købe de nødvendige mængder og længder, så du f.eks. ikke står med alt for meget overskydende træ, når det nye gulv er lagt. Det kræver en god planlægning, hvor man på forhånd regner ud, hvor meget der skal købes ind. Det kan være svært at ramme helt præcist, og får man alligevel købt for meget, kan man med fordel genbruge materialerne til andre byggeprojekter, siger chefkonsulent i Dansk Byggeri Simon Stig-Gylling.

Reducer energiforbruget i det færdige byggeri
Det er også vigtigt, at man overvejer, hvordan man kan spare på ressourcerne og energien i det færdige byggeri.

- Du kan f.eks. sikre, at dit hjem er ordentligt isoleret, så varmen ikke fosser ud. Ligesom det har betydning for energiforbruget, hvor mange vinduer der er i bygningen, og hvor de er placeret. Hvis dine vinduer er placeret mod syd, kan det give gratis energi, der betyder, at du kan spare på varmen fra radiatoren, siger chefkonsulent i Dansk Byggeri Simon Stig-Gylling.

Du kan finde flere gode råd til at bygge bæredygtigt her: https://www.danskbyggeri.dk/media/38550/vaelg-baeredygtigt_pjece.pdf

Kontakter

Chefkonsulent i Dansk Byggeri Simon Stig-Gylling, ssg@danskbyggeri.dk, telefon 31 60 99 08
Pressemedarbejder Sarah Stendorf Meier, sam@danskbyggeri.dk, telefon 28 93 43 94

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Stigende trængsel gør det svært for østjyske virksomheder at tiltrække medarbejdere21.1.2020 07:00:00 CETPressemeddelelse

I mange østjyske kommuner kan trafikanterne se frem til mere trængsel på vejene, hvis der ikke bliver sat gang i nye vej- og baneprojekter. Og det kan gøre det sværere for virksomhederne at tiltrække medarbejdere, viser en analyse, som rådgivningsvirksomheden MOE Tetraplan har udarbejdet for Dansk Infrastruktur i Dansk Byggeri. Virksomheder i nogle kommuner vil få op til 15 procent mindre arbejdskraft til rådighed i 2035.

Stigende trængsel gør det svært for virksomheder at tiltrække medarbejdere21.1.2020 07:00:00 CETPressemeddelelse

I mange af landets kommuner kan trafikanterne se frem til mere trængsel på vejene, hvis der ikke bliver sat gang i nye vej-, bane- og tunnelprojekter. Og det kan gøre det sværere for virksomhederne at tiltrække medarbejdere, viser en analyse, som MOE Tetraplan har udarbejdet for Dansk Infrastruktur i Dansk Byggeri. I flere vækstcentre vil virksomhederne kunne se frem til at have 20 procent mindre arbejdskraft til rådighed.

Stigende trængsel gør det svært for virksomheder i Sydjylland at tiltrække medarbejdere21.1.2020 07:00:00 CETPressemeddelelse

I mange kommuner i Sydjylland kan trafikanterne se frem til mere trængsel på vejene, hvis der ikke bliver sat gang i nye vej-, bane- og broprojekter. Og det kan gøre det sværere for virksomhederne at tiltrække medarbejdere, viser en analyse, som rådgivningsvirksomheden MOE Tetraplan har udarbejdet for Dansk Infrastruktur i Dansk Byggeri. Virksomheder i nogle kommuner vil få op til 24 procent mindre arbejdskraft til rådighed i 2035.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum