BoligPortal

Sådan søger du sikkert bolig på nettet

Del

Det er ved at være højsæson for boligjagten efter lejeboliger, og med nogle få råd i baghovedet kan du sikre dig, at du ikke ryger i kløerne på internettets svindlere.

I dag finder de fleste boligsøgende deres nye lejebolig på online udlejningssider eller sociale medier, og det stiller nye krav til, hvordan man som boligsøgende passer på sine penge og på sig selv på nettet. For hvor mennesker mødes og færdes, findes de kriminelle desværre også. 

Det gælder desværre også på siderne for lejeboligannoncer, hvor svindlerne er ude efter de penge, som skal en kommende lejer skal overføre i depositum og forudbetalt leje før indflytning. 

Overordnet er der tre udbredte måder for boligsvindlerne at slå til på: Falske boligannoncer, hvor udlejer kræver depositum uden at ville fremvise boligen først,  såkaldt ”phising”, hvor svindlere sender falske mails ud til kunder på boligsider for at franarre deres loginoplysninger samt boligannoncer, hvor udlejer enten ikke ejer boligen selv, eller ikke har ret til at udleje den. 

Heldigvis kan man beskytte sig selv ved hjælp af en god portion sund fornuft og viden om svindlernes metoder. På BoligPortal godkender kundeservicemedarbejdere alle annoncer, før de går online, og derfor har udlejningssiden et indgående kendskab til svindlernes metoder, fortæller Anders Hyldborg, der er BoligPortals administrerende direktør. 

-Boligsvindel på nettet kan have mange former, og det sker både på sociale medier og på udlejningssiderne. Online boligbedrageri sker for en promille af vores brugere, men det er stadig enormt vigtigt at være bevidst om, at det sker. Vores overordnede råd er, at man aldrig skal betale penge for en bolig, som man ikke selv har været ude at se, eller for en bolig som man ikke ved, om udlejer har ret til at udleje, siger Anders Hyldborg fra BoligPortal. 

5 råd til at undgå boligsnyd

  1. Betal aldrig husleje, forudbetalt leje eller depositum for en lejebolig, du ikke har set i virkeligheden. 
  2. Hvis du er til fremvisning af en bolig, så spørg udlejer, hvem ejeren af lejeboligen er, og hvis udlejer ikke selv er ejeren, så bed om en skriftlig tilladelse til udleje fra ejer. Du kan selv slå en adresse op på www.boligejer.dk og se, hvem der ejer boligen. 
  3. Hvis du er kunde ved en udlejningsside, så svar aldrig på anmodninger over mail eller sms om at oplyse dit brugernavn og kodeord, og forsøg så vidt muligt at have al kontakt med udlejer gennem udlejningssidens beskedsystem.
  4. Betal aldrig depositum kontant eller gennem Western Union. Det er et typisk træk for svindlere. 
  5. Vær på vagt over for udlejere som skriver på engelsk, har et udenlandsk telefonnummer og/eller bor i udlandet. Det gælder især, hvis boligannoncen er skrevet på dansk. 
  6. Brug din sunde fornuft. Vær opmærksom på, om der er der noget ved udlejeren eller annoncen, som virker mærkeligt. Det kunne for eksempel være en  bemærkelsesværdigt lav husleje eller at udlejer er meget ivrig efter at udleje hurtigt. 

Nøgleord

Kontakter

Links

Information om BoligPortal

BoligPortal
BoligPortal
Paludan-Müllers Vej 40B
8200 Aarhus N

https://www.boligportal.dk/

BoligPortal er Danmarks største online lejeboligportal. Siden 1999 har vi sat udlejere og lejere i forbindelse med hinanden og hjulpet hundredetusindvis af danskere videre til et nyt hjem. 

Følg pressemeddelelser fra BoligPortal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra BoligPortal

BoligPortal fejrer 20 år: ”Med digitale alternativer kigger vi direkte ind i fremtidens lejeboligmarked"19.2.2019 07:00:00 CETPressemeddelelse

BoligPortal kan i år fejre sin 20-års fødselsdag og se tilbage på tyve års rivende udvikling på det danske lejeboligmarked. I modsætning til mange andre virksomheder, der skal finde sin plads i en digital verden, har BoligPortal siden starten i 1999 været baseret på et digitalt fundament. Alligevel har det været vigtigt at følge med og finde sin egen strategi: ”Selvom onlineportalen, hvor lejer møder udlejer, har været omdrejningspunktet fra dag et, har digitaliseringen også givet os mange nye muligheder. Vi har haft kæmpe succes med at videreudvikle på BoligPortals oprindelige fundament, både i forhold til digitale produkter, men også på hele brugeroplevelsen,” siger Anders Hyldborg, administrerende direktør hos BoligPortal. BoligPortal ønsker at gøre det nemmere at være udlejer. Det har resulteret i et nyt forretningsområde, BoligPortal Business, en platform skabt til at lette professionelle udlejeres arbejde. Udlejerne kan for eksempel gøre brug af BoligPortals digitale lejekontrakt

Fra aarhusiansk start-up til femdoblet gazellevirksomhed: 20 år med Danmarks største lejeboligportal18.2.2019 07:00:00 CETPressemeddelelse

Faste avisreklamer og et hjemmebygget website, der samlede boligannoncer fra de fire største byer i Danmark. Det var, hvad de to BSS-studerende Henrik Dideriksen og Steffen Møller i 1999 skabte med Bolig-siden.dk. I dag kender de fleste virksomheden under navnet BoligPortal, der tyve år senere kan fejre at være Danmarks største og ældste online lejeboligportal med hele fem Gazellepriser fra Børsen stående på hylden. I 2005 blev BoligPortal opkøbt af den børsnoterede mediekoncern North Media Online A/S, og selvom det er stormskridt fra den start-up, Bolig-siden.dk var, er visionen den samme: ”BoligPortal har fra start gravet sig dybt ned i den niche, der er lejeboliger. Vi har altid villet gøre det nemmere og mere trygt at finde en lejebolig på et marked i konstant udvikling, som til tider kan virke ubarmhjertigt,” siger Henrik Løvig, CEO i North Media Online A/S. ”Derfor godkender vi også alle annoncer, inden de formidles ud til lejerne, og forsøger at komme boligsvindel til livs.” Tyv

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum