BoligPortal

På jagt efter en studiebolig? Sådan undgår du at blive snydt

Del
I dag finder de fleste boligsøgende deres nye lejebolig på sociale medier eller udlejningssider, og det stiller nye krav til, hvordan man som boligsøgende passer på sine penge og på sig selv på nettet. For hvor mennesker mødes og færdes, findes de kriminelle desværre også. BoligPortal og Politiet giver dig gode råd til, hvordan du trygt og sikkert finder din nye studiebolig.

I takt med digitaliseringen, får svindlere flere indgangsvinkler. Derfor er vi mere udsatte, når vi færdes på internettet, end vi har været tidligere. De seneste år er it-relateret økonomisk kriminalitet steget, og det stiller større krav til den enkelte borgers digitale adfærd. Desværre findes der også svindlere på boligmarkedet, men hvis man tænker sig godt om og bruger sin sunde fornuft, kan man undgå at ryge i kløerne på boligsvindlere.

Sådan spotter du boligsnyd på nettet 

Boligsvindel på nettet kan have forskellig karakter, og kan både finde sted på sociale medier og udlejningssider. Der findes forskellige måder at snyde en potentiel lejer, men én af de mest klassiske er, at udlejen forsøger at udleje en lejlighed, som han eller hun i virkeligheden ikke har rådighed over. En bolighaj har sommetider en række værktøjer, som hjælper ham eller hende med at snyde lejere. For eksempel vil vedkommende ofte give udtryk for, at det haster meget med at skrive under på lejekontrakten, og at du eventuelt skal betale kontant i forbindelse med fremvisningen.


Forebyggelse af boligsvindel på nettet 

LCIK, politiets landsdækkende center for it-relateret økonomisk kriminalitet, har siden december 2018 arbejdet på at bekæmpe svindel på nettet og klædt borgerne på til trygt at kunne færdes online.

Centerchef i LCIK, Jakob Søndergaard understreger, at det først og fremmest handler om at gøre et godt stykke forarbejde, når man søger bolig. 

”Hvis man er på jagt efter en lejebolig, er det vigtigt, at man bruger sin sunde fornuft, forholder sig kritisk og slår koldt vand i blodet – ellers risikerer man at blive snydt og i værste tilfælde miste mange penge. Det handler først og fremmest om at gøre et godt stykke forarbejde. Man skal eksempelvis altid undersøge, hvem der ejer den pågældende bolig. Derudover er det vigtigt at overveje, om der er noget ved korrespondancen med udlejer, der virker mistænksomt. Det kan fx være hvis udlejer forsøger at presse en til at handle hurtigt, eller hvis udlejer vil have betaling til en udenlandsk konto. Hvis det er tilfældet, er det vigtig at stoppe op og tænke sig grundigt om” siger Jakob Søndergaard, Centerchef (fg.) i LCIK.


Tryg og sikker boligsøgning hos BoligPortal

Hos BoligPortal er sikkerheden af gode grunde i højsædet, og derfor bliver hver eneste annonce på BoligPortal sikkerhedsgodkendt af kundeservicemedarbejdere, inden de offentliggøres på hjemmesiden. Ligeledes opfordres boligsøgende til at kommunikere sikkert ved f.eks. at bevare dialogen med udlejere på platformen. På den måde kan der skabes et trygt og sikkert miljø for boligsøgende.

”Vi tager boligsvindel alvorligt, og vi sætter alle kræfter ind på at forhindre og forebygge boligsvindel. Det gør vi ved at sikkerhedsgodkende alle vores boligannoncer, inden de bliver offentliggjort på vores side. Vi kigger på mange forskellige aspekter, når vi tjekker en annonce, og vi taler med alle nye udlejere for at være sikre på, at lejemålet og identiteten på udlejeren er ægte. Det er vigtigt for os, at boligsøgende trygt kan søge bolig på BoligPortal,” siger Anders Hyldborg.

5 gode råd til at undgå boligsnyd

  1. Betal aldrig forudbetalt leje, depositum eller husleje for en bolig, du ikke har set i virkeligheden.
  2. Til fremvisning er det en god idé at spørge udlejer, hvem ejeren af lejeboligen er. Du kan slå adressen op på www.boligejer.dk og se, hvem der ejer boligen.
  3. Hvis du er kunde på en udlejningsside, så forsøg at holde kontakt med udlejer via beskedsystemet. På den måde kan udlejningssiden dokumentere forløbet, hvis der er mistanke om mistænkelig adfærd. 
  4. Vær kritisk hvis udlejer vil have dig til at betale depositum kontant eller gennem udenlandske betalingsløsninger som fx Western Union. Mange svindlere forsøger at gemme sig bag udenlandske konti eller udenlandske online betalingsløsninger.
  5. Vær på vagt overfor udlejere som skriver på engelsk, har et udenlandsk telefonnummer og/eller bor i udlandet. Det gælder især, hvis annoncen er skrevet på dansk.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om BoligPortal

BoligPortal
BoligPortal
Paludan-Müllers Vej 40B
8200 Aarhus N

http://www.boligportal.dk

BoligPortal er Danmarks største online lejeboligportal. Siden 1999 har vi sat udlejere og lejere i forbindelse med hinanden og hjulpet hundredetusindvis af danskere videre til et nyt hjem. 

Følg pressemeddelelser fra BoligPortal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra BoligPortal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye