10 gode råd til studerende på boligjagt
Unge uddannelsesspirer står foran en fremtid, der byder på forelæsninger, fredagsbarer og fællesskab, når de starter på deres kommende uddannelser til sommer. Det betyder også at boligjagten for alvor går i gang. BoligPortal, Danmarks største lejeboligportal, giver 10 gode råd som kan give dig et forspring og skaffe dig en studiebolig.
"Genvejen til at få fingrene i en lejebolig i højsæsonen kan være enten at udvide sine søgekriterier eller at flytte sammen med andre. Bosætter du dig længere væk fra uddannelsesinstitutionerne og bylivet vil efterspørgslen og prisen være lavere”, fortæller Anders Hyldborg, adm. direktør for BoligPortal.
”En anden mulighed er også at gå sammen om en lejebolig, da boligmarkedet åbner sig op. Det er markant lettere at finde en studiebolig, hvis man er villig til at bo sammen med roomies – og så kan det mærkes på pengepungen, da man er flere om at løfte de økonomiske forpligtelser som følger med når man lejer en bolig", uddyber Anders Hyldborg, adm. direktør for BoligPortal.
1. Kom ud af starthullerne
Der er mange med i kampen om studieboliger, og derfor er det en god idé at starte boligsøgningen i god tid. Noget af det vigtigste, når du er på jagt efter en bolig, er at være aktiv over en bred kam. Vær aktiv på boligportaler, sociale medier og brug dit netværk.
2. Forbered dig godt
Begynd med at overveje, hvad dine krav og ønsker til boligen er – hvad er et ’must’, og hvad kan du gå på kompromis med?
3. Hold dig opdateret på boligmarkedet
Der kan være rift om de billige og attraktive studieboliger. Derfor er det vigtigt, at du holder dig opdateret på lejeboligmarkedet. Det kan du for eksempel gøre ved at oprette en boligagent.
4. Præsentér dig selv
Du kan sammenligne boligsøgningen med det at søge et job.
Det kræver en seriøs indsats, hvis det skal lykkes, og du skal udnytte chancen for at gøre et godt indtryk på udlejer. Det kan være en god idé at skrive en personlig og målrettet ansøgning, hvor du lægger vægt på, hvorfor netop du er den rette lejer til boligen.
5. Søg bredt og vær åben for alternativer
Vær åben for nye muligheder ved at søge lidt bredere, rent geografisk. Der kan være mange fordele ved at bo lidt længere væk fra uddannelsesinstitutionerne og bylivet. Efterspørgslen og priserne vil være lavere, og muligheden for at finde en bolig op til studiestart vil være større.
6. Flyt sammen med andre
Det bliver markant lettere at finde en studiebolig, hvis du er villig til at bo sammen med andre, og så er der også penge at spare, da I deles om huslejen og andre udgifter.
7. Vær fleksibel
Kortere fremleje af et værelse eller en lejlighed kan også være en mulighed, hvis du ikke lige kan finde drømmeboligen op til studiestart. Dermed kan du også undersøge din nye by nærmere, inden du finder en mere permanent løsning.
8. Sæt dig i udlejers sted
Tryghed og god kemi med din udlejer er vigtigt, især hvis du skal bo sammen med vedkommende. Sørg for at lave en god personlig beskrivelse af dig selv, når du søger bolig, så udlejer ud fra din profil kan fornemme, om I er et godt ’match’.
9. Pas godt på dig selv
Det er vigtigt at tænke sig om i boligjagten, holde hovedet koldt og bruge sin sunde fornuft, så man ikke ryger i kløerne af en boligsvindler.
10. Få styr på lejekontrakten
Se altid boligen, inden du underskriver lejekontrakten og overfører penge til husleje og depositum – og overfør altid via din bank. Lad dig ikke presse til at underskrive noget med det samme og læs kontrakten igennem for at se, om den stemmer overens med, hvad I har aftalt.
Nøgleord
Kontakter
Mette Hertoft GoldbergPressekontakt
Tlf:20 63 67 40mhg@boligportal.dkPaulina MalanowiczPressekontakt
PR og presseansvarlig
(På barsel)
Billeder
Links
Information om BoligPortal
BoligPortal er Danmarks største online lejeboligportal. Siden 1999 har vi sat udlejere og lejere i forbindelse med hinanden og hjulpet hundredetusindvis af danskere videre til et nyt hjem.
Følg pressemeddelelser fra BoligPortal
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra BoligPortal
Historisk høj boligbyrde i København: Her er fordelene ved at bo til leje frem for at eje25.6.2024 07:03:20 CEST | Pressemeddelelse
Nordea peger på fordele ved at vælge at bo til leje, hvis man ikke har råd eller lyst til at eje. Hos landets største portal for lejeboliger mærker man en øget efterspørgsel på lejeboliger i København.
BoligPortal indgår partnerskab med DOMUTECH29.8.2022 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Øget fokus på energiøkonomi og lovgivning om synligt energimærke på annoncerede lejemål er årsagen til et nyt og spændende samarbejde mellem DOMUTECH og BoligPortal.
Boligjagten går ind: Få overblik over hvad det koster at bo til leje28.7.2020 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Er du blevet optaget på drømmestudiet, og skal i den forbindelse finde en lejebolig i din nye studieby? Danmarks største lejeboligportal, BoligPortal, har lavet en ny opgørelse på lejeboligpriser i Danmarks 10 største byer. Få overblik over, hvad den gennemsnitlige kvadratmeterpris ligger på i de danske studiebyer.
Skal du flytte efter sommerferien? Så meget koster det at flytte i lejebolig7.7.2020 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Hen over sommeren flytter tusindvis af unge hjemmefra. Ny opgørelse fra BoligPortal viser, hvad det i gennemsnit koster at flytte i lejebolig i studiebyerne. Nordeas Forbrugsøkonom, Ann Lehmann Erichsen, kommer med gode råd til hvordan man får en god start, når man flytter hjemmefra.
På jagt efter en studiebolig? Sådan undgår du at blive snydt16.6.2020 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I dag finder de fleste boligsøgende deres nye lejebolig på sociale medier eller udlejningssider, og det stiller nye krav til, hvordan man som boligsøgende passer på sine penge og på sig selv på nettet. For hvor mennesker mødes og færdes, findes de kriminelle desværre også. BoligPortal og Politiet giver dig gode råd til, hvordan du trygt og sikkert finder din nye studiebolig.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum