Furesø Kommune

Sådan forebygger du indbrud i sommerferien

Del
Indbrudstallet i Furesø er dalet markant, mens mange mennesker har holdt sig hjemme i coronakrisen. Med sommerferien lige om hjørnet gælder det nu om at forebygge som før: Har tyven risiko for at blive opdaget, bliver han hjemme.
Det er nu, hvis I skal have naboerne til at hjælpe med indbrudsforebyggelsen hen over sommerferien . Foto: Nabohjælp
Det er nu, hvis I skal have naboerne til at hjælpe med indbrudsforebyggelsen hen over sommerferien . Foto: Nabohjælp

Med sommerferien stående for døren, vil flere hjem i Furesø nu igen være alene hjemme de næste mange uger. Tomme hjem og øde villaveje giver indbrudstyven lidt for gode arbejdsbetingelser. Derfor er det tid at finde rådene til indbrudsforebyggelse frem igen, efter at foråret har budt på dramatiske fald i indbrudsstatistikken. Det fortæller Emil Hermund, indbrudskoordinator i Furesø Kommune.

"I begyndelsen af coronokrisen oplevede Nordsjællands Politikreds for første gang i 10 år et døgn uden indbrud. Den logiske forklaring var selvfølgelig, at mange holdt sig hjemme. Hen over coronatiden har vi set mere til vores naboer og hinanden hen over hækken. Så nu er det et oplagt tidspunkt at invitere hele nabolaget med i Nabohjælps-netværket. Årvågne naboer er nogle af de bedste indbrudsforebyggere, fordi tyven smutter, så snart han fornemmer en risiko for at blive opdaget", siger han.

Det bekræfter Sarah Risbøl Jacobsen, kommunikationskonsulent i Nabohjælp, som Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden står bag.

2.780 borgere i Furesø og flere end 180.000 på landsplan har hentet app'en Nabohjælp, der gør det let at inddrage nabolaget i indbrudsforebyggelsen. Aktiv Nabohjælp kan ifølge forskningen forebygge op mod hvert 4. indbrud.

“Vi ved fra undersøgelser, at nabohjælpere, som bruger appen, er bedre til at forebygge indbrud. Det er de, fordi de jævnligt får påmindelser i app'en om at fylde affald i naboens skraldespand, parkere en bil i den tomme indkørsel og tømme postkassen for dem, der er på ferie. Det er den slags systematisk Nabohjælp, som virker. For hvis man lige glemmer at nabohjælpe i et par dage, er der en risiko for, at tyven gennemskuer det”, siger hun.

Siden 2014 har bolig- og grundejerforeninger, Nordsjællands Politi og Furesø Kommune haft en fælles indsats mod indbrudstyvene. Indsatsen blev i 2018 en del af det nationale Bo trygt-initiati, der støttes af Trygfonden, Foreningen Realdania og det Kriminalpræventive Råd . Flere naboer hjælper nu hinanden med at passe på hjemmene både i og udenfor ferierne, flere er blevet opmærksomme på, hvordan høje hække og gamle vinduer gør det nemmere for tyven. Samtidig ved flere medarbejdere i blandt andet den kommunale hjemmepleje , hvad de skal kigge efter, når de bevæger sig rundt i vores lokalområder.

I 2019 oplevede Furesø det laveste antal indbrud siden 2014 og et markant fald fra 322 indbrud i Furesø i 2018 til 197 i 2019. Den positive udvikling er fortsat ind i det første halvår af 2020. Til og med maj blev anmeldt 64 indbrud. Tallene for samme periode i 2019 og 2018 var 92 og 156.

Få ideer til at forebygge indbrud på botrygt.dk/furesoe eller bestil en tryghedsvandring på furesoe.dk/indbrud

Gode råd til dig, der er bortrejst:  

Hent nabohjælps'app'en i App Store eller Google play

Giv via app'en dine feriehjælpere/dit nabolag besked om, hvornår du er væk

Klip høje hække ned

Læs redskaber og værktøj inde – så tyven ikke kan bruge det

Fjern værdier fra vinduerne 

Lad det rode lidt, og lad lidt opvask stå fremme 

Hæng lidt tøj til ”tørre” i haven

Brug automatisk tænd/sluk til lyset og radio eller tv 

Træk gardinerne fra – de færreste har dem trukket for i mange dage ad ad gangen. 

Luk og lås evt. dørene inde i huset, så tyven ikke har overblik og sværere adgang til flugtveje

Gode råd til dig, der er feriehjælper:  

Hent nabohjælps'app'en i App Store eller Google play

Smid affald i skraldespanden 

Tøm postkassen  

Parker din cykel eller bil i indkørslen 

Gå en runde om huset for at se, om alt er ok 

Send ’Alt-ok’ beskeder til naboen via appen 

I Nabohjælps app kan du:   

Danne netværk med alle nabolagets nabohjælpere   

Skrive, læse og kommentere advarsler i dit nabolag   

Arrangere feriehjælp    

Koordinere en fokuseret indsats, hvis der er tyve på spil i nabolaget 

Bo Trygt i Furesø

Furesø Kommune og Nordsjællands Politi indgik i 2018 et partnerskab med Bo trygt! med det mål at nedbringe antallet af indbrud i private hjem i Furesø med to tredjedele indenfor en fem-årig periode. Læs mere om Bo trygt i Furesø på www.botrygt.dk/furesoe

Nøgleord

Kontakter

Emil Hermund, indbrudskoordinator i Furesø Kommune, tlf. 72164467

Billeder

Det er nu, hvis I skal have naboerne til at hjælpe med indbrudsforebyggelsen hen over sommerferien . Foto: Nabohjælp
Det er nu, hvis I skal have naboerne til at hjælpe med indbrudsforebyggelsen hen over sommerferien . Foto: Nabohjælp
Download

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

"Vi har lavet et Skovmus-pindsvin-blad!" - Legen er centrum i overgangen mellem børnehave og skole19.4.2024 10:19:21 CEST | Pressemeddelelse

En klar forårsdag i april tog 5 børnehavebørn fra Børnehuset Ryet til Hareskoven. De skal snart starte i Lille Værløse FFO. På skovturen mødtes de med børn fra andre børnehaver, som også skal starte i FFO’en. Turen i skoven var en del af et forløb, som hjælper børnene med at forberede sig på det nye, der venter, og give en tryg overgang fra børnehave til FFO og skole.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye