BoligPortal

Så meget kan du tjene ved at udleje ekstraværelset

Del

Dit ekstraværelse i ejerboligen er guld værd. En ny opgørelse fra BoligPortal viser, hvor meget du som boligejer kan fastsætte huslejen for et værelse til.

Hvad er et værelse i din ejerbolig værd i husleje? BoligPortals statistik giver et praj om huslejeniveauet.
Hvad er et værelse i din ejerbolig værd i husleje? BoligPortals statistik giver et praj om huslejeniveauet.

Har du et værelse til overs i ejerboligen, som står ubrugt hen? Og mangler du liv i huset? Hvert år leder tusindvis af studerende efter en studiebolig i områderne omkring de danske studiebyer, og udlejningsværelset er en eftertragtet vare blandt de unge boligsøgende.

Det kan måske være svært at prissætte et værelse, men nye tal fra BoligPortal, hvor over 70.000 danskere sidste år gratis fandt en lejer til deres bolig, giver et praj om, hvad dit tomme værelse er værd i månedlig husleje pr. kvadratmeter.

Tallene er baseret på annoncerede værelser på BoligPortal i 2017, og de viser, at huslejepriserne for værelser i hovedtræk følger prisniveauet på det generelle boligmarked. Det er således i Københavns Kommune, at kvadratmeterne er mest værd med en gennemsnitlig pris pr. kvadratmeter på 316 kroner pr. måned. Herefter følger Aarhus med 241 kr. pr. kvadratmeter, Odense med 182 kr. samt Aalborg med 182 kroner pr. kvadratmeter pr. måned.

Man skal dog huske en række andre faktorer end blot statistikken, når man som boligejer fastsætter huslejen for et værelse i boligen, fortæller BoligPortals adm. direktør, Anders Hyldborg.  

- Vi opfordrer til - og forventer -, at alle boligejere kigger på det konkrete lejemål og på deres lokalområde, når de skal fastsætte huslejen. Huslejen bestemmes ikke kun af lejemålets størrelse og beliggenhed, men også af værelsets stand, og af de faciliteter som lejeren har adgang til. Er man i tvivl om huslejen er sat korrekt, kan man få en forhåndsgodkendelse af det lokale huslejenævn, siger Anders Hyldborg, adm. direktør for BoligPortal.

Få fradrag ved udleje

Som med andre indtægter skal du betale skat af dine lejeindtægter, men du kan dog få et skattefradrag ved udleje. Ifølge Skat bruger de fleste bundfradraget, og du skal som udlejer af et værelse i egen bolig kun betale skat af den del af lejeindtægten som overstiger bundfradraget.

Bundfradraget er på 1,33 procent af ejendomsværdien, og hvis du vil slippe for at betale skat af lejeindtægten kan du altså sætte din husleje til samme værdi som dit bundfradrag. BoligPortal har lavet en beregner, hvor du kan tjekke, hvor stort dit skattefrie beløb er. Prøv den her.

Er huslejen for værelset derimod højere end dit bundfradrag kan du på Skats hjemmeside beregne, hvor meget du omtrent skal betale i skat af lejeindtægten.

Hvis du eksempelvis ejer et hus, der er vurderet til en værdi af 2,5 millioner kr., og du udlejer et værelse til en månedlig husleje på 3.200 kroner plus forbrug på 300 kroner om måneden, så skal du på årsbasis betale 3.185 kroner i skat. Det betyder, at du i dette tilfælde har en årlig lejeindtægt på 38.815 kroner om året, eller 3.234 kroner om måneden.

- Vi føler os forpligtiget til at få så mange som muligt til at udleje til studerende, og vi håber, at flere boligejere vil få øjnene op for de mange fordele. Det giver en god ekstra indtægt hver måned, samtidig med at man hjælper et ungt menneske, får nyt liv i huset og hjælper til at løse boligmanglen på et mere overordnet plan, siger Anders Hyldborg, adm. direktør i BoligPortal.

 Råd til at udleje ekstraværelset

  1. Husk at betale skat af lejeindtægten. Udlejer har dog ret til et fradrag, når der udlejes et eller flere værelser i egen bolig.
  2. Beregn din indkomst ved udlejningen efter skat gennem Skats enkle beregner: http://skat.dk/skat.aspx?oId=2234800
  3. BoligPortal har lavet en beregner, hvor du kan tjekke, hvad du kan tjene skattefrit https://www.boligportal.dk/udlej-vaerelse
  4. For 500 kroner kan private udlejere få forhåndsgodkendelse af huslejen ved det lokale huslejenævn. På den måde har du lovens ord for, at huslejen er rimelig.

Kilde: Szocska advokater og BoligPortal

Nøgleord

Billeder

Hvad er et værelse i din ejerbolig værd i husleje? BoligPortals statistik giver et praj om huslejeniveauet.
Hvad er et værelse i din ejerbolig værd i husleje? BoligPortals statistik giver et praj om huslejeniveauet.
Download

Links

Information om BoligPortal

BoligPortal
BoligPortal
Paludan-Müllers Vej 40B
8200 Aarhus N

https://www.boligportal.dk/

BoligPortal er Danmarks største online lejeboligportal. Siden 1999 har vi sat udlejere og lejere i forbindelse med hinanden og hjulpet hundredetusindvis af danskere videre til et nyt hjem. 

Følg pressemeddelelser fra BoligPortal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra BoligPortal

BoligPortal fejrer 20 år: ”Med digitale alternativer kigger vi direkte ind i fremtidens lejeboligmarked"19.2.2019 07:00:00 CETPressemeddelelse

BoligPortal kan i år fejre sin 20-års fødselsdag og se tilbage på tyve års rivende udvikling på det danske lejeboligmarked. I modsætning til mange andre virksomheder, der skal finde sin plads i en digital verden, har BoligPortal siden starten i 1999 været baseret på et digitalt fundament. Alligevel har det været vigtigt at følge med og finde sin egen strategi: ”Selvom onlineportalen, hvor lejer møder udlejer, har været omdrejningspunktet fra dag et, har digitaliseringen også givet os mange nye muligheder. Vi har haft kæmpe succes med at videreudvikle på BoligPortals oprindelige fundament, både i forhold til digitale produkter, men også på hele brugeroplevelsen,” siger Anders Hyldborg, administrerende direktør hos BoligPortal. BoligPortal ønsker at gøre det nemmere at være udlejer. Det har resulteret i et nyt forretningsområde, BoligPortal Business, en platform skabt til at lette professionelle udlejeres arbejde. Udlejerne kan for eksempel gøre brug af BoligPortals digitale lejekontrakt

Fra aarhusiansk start-up til femdoblet gazellevirksomhed: 20 år med Danmarks største lejeboligportal18.2.2019 07:00:00 CETPressemeddelelse

Faste avisreklamer og et hjemmebygget website, der samlede boligannoncer fra de fire største byer i Danmark. Det var, hvad de to BSS-studerende Henrik Dideriksen og Steffen Møller i 1999 skabte med Bolig-siden.dk. I dag kender de fleste virksomheden under navnet BoligPortal, der tyve år senere kan fejre at være Danmarks største og ældste online lejeboligportal med hele fem Gazellepriser fra Børsen stående på hylden. I 2005 blev BoligPortal opkøbt af den børsnoterede mediekoncern North Media Online A/S, og selvom det er stormskridt fra den start-up, Bolig-siden.dk var, er visionen den samme: ”BoligPortal har fra start gravet sig dybt ned i den niche, der er lejeboliger. Vi har altid villet gøre det nemmere og mere trygt at finde en lejebolig på et marked i konstant udvikling, som til tider kan virke ubarmhjertigt,” siger Henrik Løvig, CEO i North Media Online A/S. ”Derfor godkender vi også alle annoncer, inden de formidles ud til lejerne, og forsøger at komme boligsvindel til livs.” Tyv

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum